Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Viikon 48 krapu - Somenaama

Somenaama

Laura julkaisee sometileillään kuvia itsestään hyvin mietityissä ympäristöissä. Seuraajia on kymmeniä tuhansia ja yhteistyökumppaneita (=mainostajia) on kertynyt melkoisesti. Kaikkea tekemistä pitää kuvata, päivittäin. Nukkuminenkin piti kuvata uusien pussilakanoiden kanssa. Laura saa palkkioiksi tuotteita ja rahaa.

Hänellä on suuri vakituinen kannattajajoukko, josta tulee kehuja kuvista säännöllisesti. Mutta toinen puoli asiasta on se, että kommenteissa on siedettävä myös törkeyksiä.

Laura joutuu elämään  ns "Instagram"-elämää, oikea elämä unohtuu, tärkeintä on saada vain kauniita kuvia julkaistavaksi. Mainostajat vaativat sitä.

Valvottuina öinä Laura miettii kauanko "ura" kestää. Milloin rypyt syventyvät tai kuntosali ei houkuta ja pulla maistuu. Mainostajat unohtavat hänet. Millä sitten elätän itseni?


__________________________________________________________________________

Viikon 48 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: pulla, nukkuminen, sietää
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämä on kirjoitushaaste, nimeltään KRAPU. Krapu on tasan sadan sanan teksti otsikko mukaan luettuna. Kirjoitukseen liitettävät kolme sanaa julkaistaan sunnuntaisin tässä minun blogissani krapu-tekstini yhteydessä ja SusuPetalin blogissa.  Myös blogini sivupalkissa näkyy krapu-sanat kullekin viikolle. Sanoja voi vapaasti taivutella. 
Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.28 kommenttia:

 1. Niin totta! Siinä on yks nykyajan "ammateista", kaikki näkyvillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Maarit, eikä edes eläkettä juurikaan kerry.

   Poista
 2. Voihan somenaama sentään; postaus on asiaa, mutta tuo ura ei käy kateeksi! Miltähän mahtaa sitten kokemuslisien vaivihkaa kerryttyä sen oikean elämän elämättä ja kokematta unhettuminen tuntua? Onnistuuko psyyke defensseineen tuon some-elon sitten oikeaksi muuttamaan ja riittääkö se ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt näitä uusia "ammatteja" ja somenaamojen tulevaisuutta. Se alkaa pienenä harrastuksena ja laajenee, jonkun aikaa saatta rahaa tulla hyvinkin. Oikea ammatti hankkimatta ja eläke kerryttämättä. Kukaan ei jaksa koko ikäänsä kuvata itseään, seuraajatkin ikääntyvät jne. Hohhoijaa.

   Poista
 3. Rankkoja nämä nykyajan ammatit. Hetken julkisuus tuntuu monelle nuorelle olevan se suurin tavoite, olla julkkis, niin kuin noissa tositeeveeformaateissakin.

  Andy Warhol ennusti hyvin jo 60-luvulla, että "In the future, everyone will be world-famous for 15 minutes".

  Niinpä. Ei ihme, että itse jatkaa nikin takana esiintymistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se hetken huuma ja sitten koittaa miettiminen, että millä tulla toimeen. Jos ei sinua ole "keksitty" TV-juontajaksi tms, ja sekin on nykyään vain nuorille.

   Andy oli oikeassa, jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa netin kautta.

   Poista
 4. Onhan se rankkaa, en vois kuvitella ite esiintyväni koko ajan omalla naamalla. Seuraan kyllä monia tubettajia, ja arvostan. Mutta mietin myös kuinka kauan tämä somehuuma kestää ja jaksaako näitä youtubevideoita pitkään katsella. Nyt viime aikoina näkyy tulevan enemmän mainoksia ennen videoo ja sen välissä. Enkä erityisemmin välitä usein katella niitä samoja mainoksia. Ne kohdistaa tään ikäselle määrätynlaisia mainoksia :))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se taitaa somemaailma olla tullut jäädäkseen, ja kehittyy koko ajan lisää. Kun jokainen tavllinen ihminenkin pääsee halutessaan julkisuuteen netin avulla, niin on monia, joita se houkuttaa. Nuoret on syntyneet netin aikana, ja heille se on osa elämää.

   Itse en juurikaan seuraa noita omalla naamallaan esiintyviä somettajia, instassa seuraan paria tuttua, heillä on ihan asiallisia, muitakin kuin oman pärstän kuvia :)

   Mainokset ovat ärsyttäviä siellä välissä. Siksi en esim kasto TV:tä enää lainkaan, nauhotan kiinnostavat ja jos on maikkarin, niin kelaan mainokset ohi.

   Poista
 5. Hirveää on, että esille pitää saada naamansa hinnalla millä hyvällä. En osaa arvostaa tippaakaan sellaisia somettajia, joilla on vain oma pärstä joka aamu uuudestaan.
  Hybvin ajankohtasesta aiheesta kirjoitit krapujuttusi, tai on kai tämä ilmiö jo jonkun vuoden sentään ollut elossa, mutta näyttää yhä olevan voimissaan.

  Oma krapuni on taas satuilua. https://kommintanhua.blogspot.com/2019/11/pullaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, eipä tuo kovin kummallista elämää ole kun itseään kuvaa tai kuvatuttaa jatkuvasti. Ja heitä tulee koko ajan lisää, vasta viime vuosina ovat mainostajat oivaltaneet miten halvalla voivat noitten raukkojen sometileillä mainostaa. Tavarapalkinnoista ei kerry eläkettäkään.

   Poista
 6. Tuota se on, some-eläimen elämä! Kyllä näitä tapauksia on, feikkiä kaikki.

  Oma krapuni täällä: https://digi-passions.blogspot.com/2019/11/krapu-vko-48-hiilaritietoinen.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Some on tosiaan tuonut uusia eläinlajeja runsaasti :)

   Poista
 7. Kun alkaa ryppyjä ilmestyä, voi viimeistään silloin opetella käyttämään Photaria. Tosin ei ehkä tarvitse, kun puhelimessahan on kaikenlaisia appseja ja filttereitä, joilla silottaa naamansa ennen sen läväyttämistä julkiseksi. :D

  Minulla ei pää kestäisi “somevaikuttajana” olemista. Eikä edes kiinnosta.

  Mukana minäkin taas!

  https://elegiassilence.blogspot.com/2019/11/siedatysta.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa niissä kuvissa olla jo nyt melkoisesti photoshoppailua :)
   Voisi olla hieman erilainen sometili kun meikäläinen räväyttäisi joka päivä kuvansa, hehee. Ehkä vanhustenhoitopalvelut kiinnostuisivat mainostamaan.

   Poista
 8. Tubettajat eivät vaikuta minun elämääni mitenkään. Kukin taaplaa tyylillään, toiset fiksusti toiset ei jne. :)
  Hyvin kirjoitit aiheesta!
  Oma krapuni https://blogitse.com/2019/11/26/krapu-48/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos BLOGitse. Eipän nuo somenaamat minunkaan elämänni mitenkään vaikuta,tehköön mitä lystäävät, seuraukset kantaa jokainen itse.

   Poista
 9. Tämä on sitä nykyaikaa! Olisi kyllä mielenkiintoista tietää, miten oikeasti blogia kirjoittamalla voi elättää itsensä...Hmmmm... :-D

  https://mustaasamettia.blogspot.com/2019/11/viikon-48-krapu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että se on hyvin pieni porukka, joka blogeillaan tms elää. Pieniä sivutuloja ne yleensä varmaankin ovat.

   Poista
 10. Laura parka on joutunut some-häkkiin. Ennen pitkää lukijat siirtyvät uusiin, tuoreisiin "kasvoihin". Raakaa peliä, ajankohtainen aihe.

  tässä minun pehmeä krapuni :)
  https://omaverstas.blogspot.com/2019/11/apulainen-taikina-on-pehmeaa-ja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, peli on raakaa ja työ rankkaa, päivästä toiseen. Aluksi se saattaa olla huvia, mutta tostuus on toinen.

   Poista
 11. Mielenkiintoinen aihe, todentuntuinen tarina. Moniko siellä "elää elämää" jota ei oikeasti ole edes olemassa. Nuori innostuu toisten esimerkistä mukaan ja pettyy karvaasti, kun ei onnistukkaan odotusten mukaan. Kaikki eivät kestä rankkaa arvostelua jota varmasti tulee.
  Surullista. Normaali elämä ei ole mitään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Saassa. Oikea elämä jää sivuun kun kuvaamiseen on pakko, että saisi tuloja.

   Poista
 12. todella ajankotainen aihe, osuvasti kirjoitettu!

  täällä minun hieman arkisempi krapuni
  https://viinasilta.blogspot.com/2019/11/rakkautta-ja-hiirenloukkuja.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ilona, tuollaista monen nuoren elämä on, ikää kun tulee, niin olisi syytä olla toinekin ammatti.

   Poista
 13. Luulenpa, että moni somepersoona joutuu ennen pitkää tuohon tilanteeseen. Pitäsi ajoissa tehdä suunnitelma B.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillain ehkä on toinen ammatti tai opiskelevat. Mutta paljon on sellaisia,jotka innostuvat somemaailmaan ja se plan B puuttuu.

   Poista
 14. Uskon helposti, että moinen elämä käy työstä.

  VastaaPoista