Sivut

sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Viikon 21 krapu - Erilainen kevät

Erilainen kevät

Korona-keväänä jokaisen oli asennettava älypuhelimeensa WinkWink-robottisovellus. Sovellus seurasi puhelimenkäyttäjän toimia ja jopa terveydentilaa. Wink keräsi kaikki sosiaalisen median tiedot ja myös kaiken eri tietokantojen sisältämän informaation.

Pariskunta oli menossa ostoskeskukseen käydäkseen ruokakaupassa. Ovella heidät pysäytti ystävällisen näköinen robotti ja totesi monotonisella äänellä: "Ette voi tulla sisälle, olette yli 70-vuotiaita". Hämmentynyt pariskunta kääntyi pois.

Pankkiautomaatin luona seisoi jono. Robotti osoitti punatakkista naista: "Seisot liian lähellä edelläsi olevaa, siirry, muista turvaväli".

Kesällä torin laidalla robotti pysätti nuoren miehen todeten, että tällä oli korona-tartunta ja hänen pitäisi hakeutua hoitoon.


Onneksi edellä kuvattu on liioittelua. Mieti silti mitä tietoja someen itsestäsi tallennat...


Krapu jää kesälomalle tämän viikon 21 jälkeen
Kuva: SusuPetal


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viikon 21 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: kevät, korona, kesä


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämä on krapu, tasan sadan sanan teksti otsikko mukaan luettuna. Kirjoitukseen liitettävät kolme sanaa julkaistaan sunnuntaisin tässä minun blogissani krapu-tekstini yhteydessä ja SusuPetalin blogissa.  Ilmoitathan kommenteissa joko SusuPetalille tai minulle kun tekstisi on valmis.


Viikon 21 krapu-kirjoittajat linkkeineen:

SusuPetal
Sus'
anli itse
aimarii
BLOGitse
Aina
riitta k

34 kommenttia:

 1. Nyt jo puhelimet huutaa että olet ohittamassa kaupan jossa myydään juuri sinulle sopivia kenkiä! En omista älypuhelinta, tiedän että häviän tämän taistelun mutta silti kuulun siihen 18% mahd pitkään, on ihan liikaa orwelliläinen laite. Kun sen ostaa niin ekat tunit menee varmaan sulkiessa oletusasetuksdista kaikenmaailman paikat joihin se puh haluaa lähettää minusta tietoja. ärsyttävää! Vastustan lähinnä teoreettisista syistä, käytännössä ei ole (enää) salattavaa elossani, hyvin saa vakoilla kun oleilen kotona 905 ajastani, loput jakautuu kaupoissa käyntiin ja naapurin koiran ulkoilutukseen=)
  Hyvä krapu asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä krapu oli vastaus niille, jotka jo nyt kauhistelevat koronan valvomista...

   Poista
 2. Varsinainen kauhuskenaario tämä "isoveli valvoo" askeleitani ja tekemisiäni!
  Sain suoranaisen hepulin, kun puhelin kerran yllätti ilmoittamalla, että olet kuukauden aikana käynyt siellä ja siinä paikassa, kaupungissa ja maassa. Tulistuin ja hikipisarat otsalla ähersin samantien moisen kyttääjään pois. Tarkkana saa olla, jotta pysyy tavoitteensa mukaisesti villinä ja vapaana!

  Krapua kiitän lämpimästi kuluneesta kaudesta ja kaikesta hauskasta, mitä se saksissaan on eteeni kantanut, toivotan krapuselle mitä mainiointa kesälomaa sekä lämpimästi tervetuloa takaisin alustalle:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka ja vielä erityisesti siitä, että olet aina mukana menossa, löydät osuvaa sanottavaa krapu-teksteistä!

   Tuo paikannustieto puhelimessa tuo monelle yllätyksiä. Isoveli (tai sisko) valvoo kaikkia tekemisiämme.

   Kyllä krapu toivottavasti jaksaa kömpiä piilostaan taas elokuun iltojen pimetessä :)

   Poista
 3. Toisaalta, kun ikää tulee lisää ja oma muisti vähenee, niin hyvä, kun älypuhelimen sovellus ilmoittaa, että nyt olisi aika käydä kaupassa, et ole syönyt viikkoon :D

  Jep, kannattaa todellakin miettiä, mitä someen laittaa. Ja mitä appseja lataa kännyyn. Itsellä ei ole kamalasti mitään valtakunnan salaisuuksia, mutta ajatus, että minusta tiedetään kaikki, ei oikein houkuta.
  Niin kauan kuin nuo appsit ovat vapaaehtoisia, ei haittaa, niitä ei tarvitse ladata. Mutta varjele sellaista aikaa, että seuranta muuttuu pakolliseksi! Jo synnytyslaitoksella meille isketään siru korvaan ja sitä rataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta jotain muistuttajaa tarvitaan vähän joka asiaan :)

   Onneksi on itse valittavissa mitä puhelimeensa tai tietokoneelleen asentaa/käyttää. Monille vain se some-näkyvyys on niin tärkeää, että terve järki unohtuu.

   Poista
 4. Tuollaisesta WinkWink-sovelluksesta on käyty keskustelua nyt koronakeväänä. Kyllähän se kaikenlaista voisi paljastaa; esim. vaikka että on rakastajansa kanssa haahuillut siellä ja täällä :) Antoisaa kesälomaa krapu-emännille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta ja hyvää kesää sinullekin!

   Johan seuranta onnistuu nykyisinkin, jos haluaa kytätä jonkun kulkureittejä. Puhelimeen vain seurantasovellus ja omalta puhelimelta voi seurata missä se ukko luuhaa :) Kuka moista sitten haluaakin tehdä.

   Poista
  2. https://digi-passions.blogspot.com/2020/05/krapu-21-pirun-pyyhkaisy.html

   Poista
 5. Ja mun kraapaisu:
  https://sushuokailee.blogspot.com/2020/05/krapu-ventti-ja-ihmeelista-maailmaa.html

  VastaaPoista
 6. Mikäli Susulla tai Caralla ei ole sitä mitään vastaan niin Krapu jatkuu, Sus' hoitaa homman=) Eli viikon 22 sanat saa mun blogista. itse kirjoitan kuitenkin niin saa sit muutkin jotka haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän, siis SusuPetalin ja minun, krapu jatkuu vasta syyskesällä. Voithan tehdä oman, erinimisen haasteen. Kiitos!

   Poista
 7. Kyllä meitä valvotaan ja itsestä tietysti on kiinni kuinka paljon tietoja antaa someen. Huvittaa, kun tietokoneeni yrittää selvittää sijaintiani, välillä on kohdallaan välillä heittää satoja kilometrejä. Kiitos menneestä ja hyvää kesää. Syksyllä taas sanaillaan.

  Tässä Krapuni.

  https://omaverstas.blogspot.com/2020/05/krapu-21.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minäkin sijaitsen koneen mukaan välillä toisella puolella Suomea :)
   Kone ärsyyntyy kun en kerro sille missä oikeasti olen :)

   Kiitos sinulle anli itse, hienoa kun olet mukana krapuilemassa. Syyskesällä sitten taas.

   Poista
 8. Kyllä ihmisten seuranta alkaa olla melko faktaa, jos niin halutaan. Itse en ole lataillut mitään kännykkääni, silti näkyy olevan jo melkoisesti tietoa, kun googletin itseni.
  HYvin aktuellin kravun kirjoitit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan vielä. Sain krapuni tehtyä.
   kiitos krapuvuodesta. Syksyllä jatkuu, eikö vaan?

   Poista
  2. Mitä kummallisemmista paikoista joutuu nettiin tietoa itsestä, vaikka ei itse laittaisikaan.

   Kyllä on tarkoitus krapua jatkaa syyskesällä, kuten viime vuonnakin. Jos ei mitään mullistavaa satu. Krapua on ollut mukava tehdä ja kun meitä kaksi niin ei tule liikaa hommia yhdelle.

   Poista
 9. Saattaa olla tulevaisuutta. Niin moni asia, jota ennen ei olisi voinut ennen kuvitellakaan, on nyt todellisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan tuo terveystietojen leviäminen on melkoinen kauhukuva, mutta kaikenlaista on tosiaan tullut mitä ei aiemmin osannut uneksiakaan. Vähän liian huolettomasti monet laittavat lastenlasten tai omien lasten kuvia ja tietoja someen.

   Poista
 10. Juu, kyllä valvotaan, vaikka yrittäis pysyä erillään kaikesta.
  Kiitos krapujen järjestämisestä, vaikka aika laiskasti oon niihin osallistunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä Maarit, ja olethan sinä mukana ollut aina jossain vaiheessa. Ei ole tarkoitus saattaa ketään pakkokirjoittamaan :)

   Poista
 11. Mutta kyllä on joillakin aika sairaalloinen valvonnanpelkokin, kun väitetään että rokottaessa laitetaan ihmisiin mikrosiru, ja sen takia ei saa ottaa rokotteita. Jos ne sirut on samaa kokoa kuin koirien mikrosirut, niin niitä ei todellakaan huomaamatta ihmisellekään laiteta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rokotusjuttu on lähinnä huvittava, joku on katsonut tieteiselokuvia liikaa.

   Mutta nettiin laitetut tiedot, kuvat ja tekstit ovat ja pysyvät. Siinä kannattaa miettiä aina hiukan ennen julkaisua.

   Poista
 12. Tuo on kyllä mahdollista, niin kovan tarkkailkun alla olemme. Meistä tiedetään paljon enemmän, kuin itse itsestämme tiedämme...tai muistamme :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkkana kannattaa olla, some on täynnä dataa, jota käytetään väärin.

   Poista
 13. Karmea ajatus että meitä kaikkia jonain päivänä pakolla valvottaisiin. Toivottavasti ei minun elinaikanani. Emmehän me maailmanlaajuisesti luota toisiimme, miksi sitten luottaisimme elämämme vuodettavaksi rikollisille, diktaattoreille.
  Toivotaan raikkaita kesätuulia ja huispois korona!
  Antoisaa ja mukavaa kesää kaikille!!!
  https://blogitse.com/2020/05/18/krapu-21-koronan-kevat/

  https://blogitse.com/2020/05/18/krapu-21-koronan-kevat/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän nuo tieteiselokuvien valvonnat tule joskus meidän jälkeemme, toivottavasti.

   Poista
  2. Niin, ja hyvää kesää sinullekin BLOGitse ja hienoa kun olit krapuilemassa mukana!

   Poista
 14. Pelottavan totuudenmukaisen kuuloinen sovellus tuo Wink-Wink :).

  En koskaan salli puhelimen käyttää sijaintiani (paitsi silloin, jos joudun turvautumaan jotain paikkaa etsiessäni Google Mapsiin), mutta syksyllä itselleni täysin vieraassa maastossa ja aika hankalakulkuisessa sellaisessa kulkiessani mietin, että pitäisiköhän sellaisessa paikassa sallia sijainti vai löytääkö mut joku ilman sijaintia sieltä, jos katkaisen jalkani tai jotain, enkä osaa itse yhtään selostaa, missä olen, koska oikeasti en edes tiennyt). Mutta siis tuskin siitä sijainnistakaan olisi ollut apua, jos en olisi itse pystynyt soittamaan mihinkään apuja pyytääkseni.

  Hyvää kesälomaa! Toivottavasti pikkuhiljaa lumetonta sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Annukka, hyvää kesää myös sinulle! Lumettomuudesta ei tiedä, kun eilen vielä tuli sormenpään kokoisia rakeita ja ilma viileni heti.

   Olen ajatellut samoin esim sienireissuilla kun mies kulkee pitemmälle, että laitan sijaintitiedon kännyyn. Mutta vielä toistaiseksi olemme toisemme löytäneet ;)

   Poista
 15. Tuo olisi kyllä ihan mahtava sovellus! Ei tarvitsisi enää ajatella itse ollenkaan. Onneksi noita wink wink- ihmisiäkin riittää ihan lähiympäristössä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sentään parempi, että on ihmisiä, jotka vinkkaavat kuin robottisovellus :)

   Poista