Sitruunainen juustotorttu
Pohja
150g
voita
1dl
sokeria
1kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Pohjan
voi korvata myös kaupasta saatavalla valmiilla piirakkapohjalla, niitä löytyy
pakasteesta erilaisia, esim murotaikinapohja käy hyvin. Kerran jouluna oli
jäänyt pakasteeseen piparkakkutaikinaa. Laitoin sen pohjaksi ja hyvin sopi :)
Täyte
2 rasiaa tuorejuustoa, sitruunanmakuista
2 prk
rahkaa, sitruunanmakuista
4-5
kananmunaa
Yhden sitruunan
mehu
sitruunan
raastettua kuorta (luomusitruuna)
1dl
sokeria
Valmistus
Kiinnitä
leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle. Vaahdota voi ja
sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita. Painele pohjaan ja hieman reunoille. Tai sulata valmistaikina ja painele vuokaan.
Sekoita
tuorejuustot, rahkat, munat, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori sekä
sokeri tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte vuokaan.
Paista
uunissa 175 C n 45 minuuttia. Sitten ota uuni pois päältä ja anna juustotortun
jäähtyä uunissa. Itse laitan yleensä puukauhan varren uunin luukun väliin, että
ylimääräinen kosteus haihtuu.
ps.
Tuorejuuston
ja rahkan määriä voi vaihdella, jos haluat juustoisempaa, vaihda toinen
rahkapurkki tuorejuustoon tai päinvastoin, niin saat rahkaisempaa. Molemmat
versiot ovat hyviä.
Tässä ohuempaa juustotorttua, jossa makuna myös kaneli ja päällä uusia raparperin paloja. Tehty vuosi sitten toukokuussa. |
Leipomisiin!
Kiitos. Otanpa talteen tuon ohjeen, koska kun jos tulee mieli (voi tulla äkkiäkin) niin aina pitää etsiä ohjetta, ei ihan kissoin ja koiriin kanssa, mut kuitenkin.
VastaaPoistaYhen kerran oon tehnyt pohjan ostotaikinasta, eikä ainakaan Se ollut hyvää. Onhan niitä tietysti monta merkkiä, mut päätin että teen ite pohjan, ei se niin vaikea ole.
Oi ois hyvää raparperinkin kanssa, nam.
Valmistaikinat on kiireessä käteviä. Niitä on monenlaisia, kokeile jotain toista merkkiä.
PoistaUudet pehmeät raparperit sopivat hyvin joko tortun pinnalle tai erikseen, hieman keiteetynä soseena, kanelilla maustettuna.
Paljon pitää maksaa et saa tortun ovelle? Asun JKL---
VastaaPoistaEi sun rahat riitä :)
PoistaRyöstetään se pankki, suunitelmahan on jossain pölyttymässä...eh..
PoistaSus' siunakkoon, siinähän sulla on ohje, ei muuta kuin "tassut taikinaan" ja leipomaan ;) t. kaikella ystävyydellä pahainen Pöllö :D
PoistaOoh, vesi tuli kielelle! Sitruuna on niin hyvää...
VastaaPoistaNiinpä, siitä vaan leipomaan...
PoistaKiitos Cara. Juustokakut maistuvat minulle, joten varmasti kokeilen reseptiäisi. Olisin heti, muttei ole tykötarpeita.
VastaaPoistaOle hyvä aimarii. Minustakin juustotortutovat hyviä ja sitruunalla maustettu vie liian makeuden pois.
PoistaMinulla on usein jääkaapissa tuorejuustoa varalla ja pakkasessa valmispohja. Rahkan voi korvata vaikka kermaviilillä.
Kiitos reseptistä. Nyt ymmärrän, miksi tuo on niin hyvää! Täytettä on niin paljon, nam! Menee kyllä kokeiluun!
VastaaPoistaYleensä käytän noita valmispohjia, niiden kätevyys on niin huippua. Ja kun harvoin on kotona jauhojakaan.
Ole hyvä Susupetal. Valmispohjista löytyy kyllä sopivia ja saa nopeammin valmista.
Poista