Sivut

sunnuntai 17. huhtikuuta 2022

Tauko paikallaan - tämä ei ole krapu


 

Lumikellot ja scillat olivat salaa nousseet kukkimaan talon eteläseinustalle. Muualla pihassa on vielä lunta melkoisesti.

Tuntuu siltä, että kevään ensimmäiset kukat, lumikellot, tulivat jättämään hyvästejä. Eivätkä ne olleet ainoita. Eilen illalla pihalla kävellessämme ystävättäreni huomasi lumihangen päällä mönkivän siilin! Siili tuli aivan minun lähelleni ja tuijotti pitkään. Jätimme hyvästit, hain sille vettä ja ruokaa.

Pidän nyt muuttolaatikoita pakatessani ja kaikkien muuttojärjestelyjen takia taukoa blogista jonkun aikaa. Palaan blogin pariin kun aikaa taas on.

Aurinkoista kevättä!


14 kommenttia:

 1. Kauniit kevään ensiairuet ja piikikäs, sympaattinen ystäväsi tuhisemassa. On aika pakata ja aika purkaa... Ottaa kauniit muistot mukaan. Lämpimästi toivotan Sinulle onnistunutta muuttoa, voimia ja sujuvaa asettumista uuteen kotiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikella on aikansa, Takkutukka, niinhän se on. Kiitos toivotuksista, voimia tarvitaan joka tavalla. Mutta onneksi on kesä tulossa.

   Poista
 2. Sieltä ne pienet kukat puskevat, kevät!

  Mukavaa, että siili tuli heittämään jäähyväiset.

  Sisua ja voimia muuton kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voimat on vähissä, joten taukoja on pidettävä, Susu. Sisua riittää...

   Poista
 3. Kauniit kukat ja siilikin tulivat ilahduttamaan. Ei taida siilille löytyä vielä ruokaa.

  Niin henkisiä kuin fyysisiäkin voimia toivottelen muuttorumbaasi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, kyllä tämä voimia kysyy. Talojen tyhjennys ja tavaroiden saanti moneen eri kohteeseen on ollut koko syksyn ja talven urakka. Ystävät ovat auttaneet. Nyt olen voiton puolella, muutama päivä enää täällä, laatikot pakattuna, ja sitten uuteen kotiin. Ja laatikoiden purkua...

   Siili reppana on usein tullut huhtikuussa, mutta tämä kevät oli hanakala kun on lunta niin paljon. Onneksi kuusiaidan alla on sulanut ja siellä löytyy horrostajia ötököitä ruoaksi. Mutta ihan selvästi se tuli hyvästelemään minut :)

   Poista
 4. Sinulla siellä jo kukat kukkii, kevät on. Varmasti on paljon puuhaa ja luopumista, kun voi olla paljon kaikkea tavaraa kertynyt.
  Pakkauspuuhissa olen täällä minäkin ollut pikkuhiljaa. Vaikka ei ole tietoa vielä mihin tästä muuttaisi. Vuosi tulee täyteen kesäkuussa. En ole ehtinyt kotiutua tähän.
  Näin pyhien aikana on ollut jotenkin vapauttavaa asunnon etsinnässätäkin, tuntui ihan lomalta tänäänkin, kun on vielä II pääsiäispäivä.

  En tiennyt että muutat, mutta kaikkea hyvää tuleviin päiviin! Ja taukojakin väliin!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan yllättäen lumikellot avasivat nuppunsa.

   Kyllä minulle riitti yksi talvi lumitöitä ja puiden kantamista. Ja millainen talvi, ei lainkaan meinannut loppua. Kaikki kävi tosi nopeasti, kun talo meni niin pian kaupaksi ja aloin heti etsiä itselleni uutta kotia. Se löytyi sattumalta ja juuri kuten toivoin - kerrostalossa ylin kerros ja autopaikka oven vieressä. Samalla paikkakunnalla pysyn, mutta uudesta kodista on lyhyt matka joka paikkaan.

   Ihmettelen, jos jaksat niin usein muuttaa. Itse ajattelin heti alusta pitäen, että toivottavasti löydän sellaisen kodin, jossa viihdyn ja kotiudun sinne. Ja nautin talvella kun ei ole rankkoja omakotitalon töitä. Nuoripari osti tämän talon ja nyt on heidän vuoronsa. Itse asuin täällä 33 vuotta!

   Poista
 5. Oi muistithan sanoa tulokkaille, että huolehtivat siileistä?!
  Hyvästit on haikeita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tulokkaat kävivät ja kerroin kyllä siileistäkin, ilahtuivat.

   Poista
 6. Siellä jo noin keväistä, että kukkaset jo ilahduttavat.
  Muutto kaikkine siihen kuuluvine puuhineen on raskas projekti. Niin fyysisesti, kuin psyykenkin kannalta.
  Toivon tarvitsemaasi puhtia sinulle tähän urakkaan. Kivaa, että uudet asukaatkin tykkäävät huolehtia siilistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on, voimia kysyy tämä tavaroiden pakkaaminen ja rahtaaminen keräyksiin, aimarii. Onneksi olen saanut apuja. Mutta nyt jo voiton puolella, sielu tulee sitten perässä kuten aina lentomatkoillakin.

   Poista
 7. Yhyy, ihanat kukat ja siili.

  Voimia (fyysisiä ja henkisiä) muuttopuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka, voimia tarvitaan. Onneksi on kesä tulossa ja kaksikin järveä lähellä uutta kotiani.

   Siilejä tulee ikävä, eihän ne uskalla tulla pihaan iltaisin kun eivät näe minua :)

   Poista