Sivut

sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Viikon 39 krapu - Hurjastelua

Hurjastelua

Niilo sai kesäksi uuden sähköpotkulaudan. Vanhemmilta hän kuunteli puolipakolla neuvoja kuinka tällaisen skuutin kanssa on kuljettava.

Niilo ei olisi jaksanut kuunnella yhtään. Hänellä oli kiire kavereiden luo.

Asuinalueella oli korkeat pensasaidat ja niistä varoteltiin kovasti, käskettiin pitää vauhti maltillisena.

Sana maltti taisi Niilolta unohtua samantien kun kotipihasta lähti.

Ensimmäisenä vaarassa oli naapurin koira. Koira kurkki aidan takaa. Niilon vauhti vain koveni. Piti testata miten paljon skuutilla pääsi.

Lasten leikkikentän vieressä tapahtui äkkijarrutus. Niilo päästeli jalkakäytävää melkoista vauhtia ja pikkulapsi äitinsä kanssa jäi vääjäämättä hurjastelijan eteen.

Onneksi selvittiin naarmuilla. Samalla Niilo sai muutaman opetuksen miten ajetaan muut kulkijat huomioiden.


___________________________________________________________________

Viikon 39 krapusanat ovat:  muutama, äkkijarrutus, koira

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Laita linkki sinne kommentteihin kun krapusi on valmis.


18 kommenttia:

 1. Sukupolvesta toiseen sama juttu. Ensin pitää iskeä pää seinään, että oppii. Silti kaikki eivät opi koskaan. Tai halua oppia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo sähköpotkulaudat ovat pahimpia, millään ei tajuta, että vauhti kiihtyy...

   Poista
 2. Turhan tosi tarina, ja nuo potkulaudat ovat tosia hurjia sujahtelijoita! Kuinka se onkin niin vaikeaa muistaa, että maltti on valttia.--

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noita skuutteja saanut monesti väistellä, Takkutukka. Nyt ilmeisesti muoti on vähän muuttunut tai syksy tulee, niin niitä on vähemmän.

   Poista
 3. Skuutteja saa todella varoa, tai no, eihän itse sähkölaudoissa mitään vikaa ole, mutta niiden käyttäjissä sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja autolla ajaessa saa koko ajan tarkkailla mistä seuraava skuutti syöksyy alle.

   Poista
 4. Pariisissahan kiellettiin skuutit kokonaan, enkä yhtään ihmettele. Ihmispaljoudessa ne kulkupelit eivät vaan toimi, hiljaisilla kaduilla vaan.
  Se on kummaa, että vaikka niissä skuuteissa lukee, että älä aja jalkakäytävällä, niin ei auta. Lukutaito on hukassa. Tai ymmärrys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että ymmärrys on kateissa, Susu. Joudun autollakin niitä varomaan, en haluaisi ajaa päälle. Ne ajavat tien yli esim risteyksissä miten sattuu.

   Poista
 5. Moinelle skuuttilautailijalle on sattunut pahasti, kun kolaroi.Älli ei pysy matkassa, kun vauhdinhurma iskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu siltä, että aivot jää kotiin kun lähdetään skuutilla, aimarii.

   Poista
 6. Täältä maalta kun käydään kaupungissa niin ihmetellään aina sitä, kun niitä sähköpotkulautoja on levällään lähes keskellä jalkakäytäviä siellä täällä!
  Oma työmatka kulki ennen ala-/ylämäkeä ja nyt kun ajattelee, että jos aamulla silmät sikkarallaan on olisi pyörällä sitä alamäkeä huristellut, niin kuinka monta läheltä piti -tilannetta olisikaan ollut.

  Mutta muuten tuosta tarinasta tulee mieleen oma Poika joka oli n. 3-4 vuotias ja isänsä otti pyörästä sen toisenkin apupyörän pois - hirveän tappelun jälkeen, kun ei siitä enää ollut mitään hyötyä, muuta kuin se henkinen. Parvekkeelta sitten katseltiin kun Poika ajeli parkkipaikalla ja huusi "Iskä kato" - "Joo, hienoa, mutta kato etees". Ja sitten kops. Poika törmäs auton lämmitystolppaan... No onneksi oli kypärä eikä vauhti ollut kova eikä sattunut - oppi tärkeän asian: pyöräillessä pitää katsella eteenpäin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköpotkulaudat jätetään ihan mihin sattuu. Lautailijat taas tuijottavat eteensä vaikka välillä pitäisi katsoa sivulle, autolla kulkiessani olen huomioinut. Ajavat tien yli katsomatta tuleeko autoja, risteyksissä varsinkin.

   Poista
 7. Sairaaloihin ei tarvita yhtään potilasta lisää turhan kaahailun seurauksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pasanen. Sairaat jonottavat kun näitä kaahailijoita paikataan.

   Poista
 8. Suurin osa nuorista liikkuu liian vähän, eikä kuntoa paljon nosta sähköiset avustajatkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin varmasti on, Maarit. Sitten tuijotetaan kännykkään lopu päivä.

   Poista
 9. Turussa käydessä näitä hiton skuutteja liikkuu...
  Toki on niin, että kun lapsi tai nuori lähtee omin päin liikkeelle millä tahansa kulkuneuvolla, on vanhemman sydän kylmänä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai se on, Äijä. Mutta tämä skuutti on jotenkin erityisen vaarallinen. Todistin asiaa liikenneympyrässä ajaessani, nuori mies ajoi skuutilla väärään suuntaan. Autoja oli joka puolella ja lopulta liikenne seisoi, että skuutti-poika pääsi kouluun tms. Olisi voinut käydä pahasti.

   Poista