Sivut

keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Kaunotar kylpylässä


Olen etsinyt uudelle Kaunottarelleni sopivaa kylpylää koko alkusyksyn. Kesällä pidettiin vielä vesileikkejä omalla pihalla, silloin ei vesisateitten takia paljon kuraa edes tullut ja uusi vahapinta hylki likaa mainiosti. Mutta syksy toi kurakelit ja kaunis metallinpunainen alkoi näyttää ruskealta ja harmaalta. 

Hain nimenomaan paikkaa, jossa työ tehdään käsin, koneisiin en Kaunottaren kanssa aja, maalipinta kuluu ja niissä jää aina helmoihin kuraa ja pintaan kalkkijäämiä. Edellytys oli, että parinkymmenen kilometrin säteellä paikka olisi, se ei näissä maisemissa ole vielä matka eikä mikään. Sitten onnisti. Huomasin syksyn mittaan ajaessani marketista kotiin erään teollisuusalueen poikki, että sinne ilmestyy koko ajan lisää jos vaikka mitä autoihin liittyvää pienyritystä. Tutkailin niitä kylttejä monena perjantaina ja sitten yksi yrityksistä päräytti komean kokosivun mainoksen paikalliseen lehteen ja siinä se oli - ylimmäinen rivi: Autojen käsinpesua.

Varasin ajan ja eilen sitten kävin testaamassa paikan ja hyväksi havaitsin.Loppusilaus, viimeiset kuivauksetValmista on, kyllä kiiltää!

Paikkaa pitää kaksi nuorta miestä ja toisen pestessä autoa viereisessä hallissa juttelin toisen ja parin muun asiakkaan kanssa auoista ja pesuista ym. viereisessä ns toimistossa. Tuollaisten paikkojen etu on juuri pienuus ja jutustelu autoista minua enemmän tietävien kanssa. Kahviakin tarjottiin.

Tässä kohtaa joku tietää, että käsinpesu maksaa enemmän. Totta. Mutta miksi en pitäisi omaisuudestani hyvää huolta, näin se kestää parempana ja mahdollisen jälleenmyynnin arvo on ehkä hitusen parempi. Tosin, toistaiseksi Kaunotar ei ole myynnissä. On se vaan niin näppärä kulkuväline.

Kun auto on päässyt kylpyläänsä, voin keskittyä omiin vaivoihini,  tarkemmin niiden lisääntymisen ehkäisyyn ja vanhojen hoitoon. Lenkille siis. Valkoinen härmä maassa, joka eilisen tavoin varmasti päivän mittaan sulaa. Nyt suuntaan metsäpuille jättämään mielen murheet, ainakin osan niistä.

ps. Jos joku haluaa lisätietoja ko autonpesupaikasta, laitan pyynnöstä s-postia.
10 kommenttia:

 1. Kyllä tarttis käsinpesupaikkaan viedä minunki kaunotar, kun sitä ei voi koneessa edes pestä. Levät ja jäkälät on taas vallannu alaa, ja toinen puoli on kauhean kurainen - täällä kun suolataan tiestä vain keskiosa, niin sen puoleinen kylki kuraantuu. Mutta aina mulla vaan jää ajatuksen tasolle...

  Täälläkin on härmä, vielä ei ole sulanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noita käsin autoa peseviä paikkoja kovin paljon ole. Ilahduin kun perustivat tämän uuden.

   Vielä on hiukan valkoista maassa, kura roiskuu kyllä teillä.

   Poista
 2. No, vau: nythän kaunottaren poski/kylki hehkuu nuoren neidon tavoin!
  Käsipesu on hellävaraisin vaihtoehto. Näin jahtiaikaan meidän punainen mimmimme on ollut aikasen ryvettyneen oloinen, joten mies & auto ovat tiiviisti käyneet pesupaikalla omatoimisesti pesten vielä näillä keleillä. Ruljanssin loputtua sitten pääsee pirssi käsipesuun ja -vahaukseen ynnä sisuskalujen siistintään tuttuun yritykseen. Omastaan kannattaa sinun huolta pitämän:)
  Jep; torjuntataistelut jatkuvat tälläkin rintamalla, huomenissa lenkille nupin tuuletukseen ja ensi viikolla terkalle kontrolleihin ynnä influenssarokotuspiikille; ei tuumaakaan ilmatteeksi periksi anneta, ei... Tarmoa loppuviikollesi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka, Kaunotar myös kiittää!

   Eilen jutellessani niiden ammattilaisten kanssa, kävi todellakin selväksi mitä kaikkea ne konepesut tekevät autolle, joten ei enää sellaiseen.

   Hyvä, että sinullakin on kaikki keinot käytössä ja toivotaan, että kontrollit näyttävät hyvältä. Ei me hevillä periksi anneta, eihän?

   Poista
 3. Minäkin suosin käsinpesua, itse pesten tai autopesulassa. Käytin pikkuiseni viime viikolla kestovahauksessa, irtoaa lika paremmin vähän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihalla minäkin kesällä pesen itse. Vahausta suosittivat myös, joten keväällä sellainen, se todellakin hylkii likaa ja on helpompi pestään.

   Poista
 4. Käsinpesu, jess! Omaa vanhaa kotteroani en konepesuun vie ja kylki kiiltää vieläkin melkein kuin Kaunottarellasi.

  Lenkille elävän mieli täälläkin, kun tuo selän p*ska on illalla parempi. Aamuisin ei pääse kiljumatta sängystä ylös, mutta onneksi parissa tunnissa hermopinne helpottaa. Aamuvuoroonkin uskalsin könkätä, kun tiesin kivun kohta helpottavan.
  Täällä ei ole härmä sulanut. Oi räntäkeli, tule takaisin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupakkanen ja kuiva keli tänne, please :)

   Voi harmi sun selkääsi. Mulla kipeytyi toinen puoli selästä kun kai varoin sitä venähtänyttä puolta. Taas särkylääkettä.

   Poista
 5. Ooh, kun pääsisi itsekin kylpylään toisten hellittäväksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa ajattelin kun autoa putsattiin ja puleerattiin :)

   Poista