Sivut

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Ravintolan avajaiset


Miljoonasade muistutti autoradiossa jälleen kuukauden vaihtumisesta:


Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun, marraskuu. 

Näin saatiin marraskuu alkuun ja pimeintä aikaa kohti mennään. Onneksi ainakin nyt on ollut jo viikon maa valkoinen ja se tuo valoa pimeyteen. Lintujen ravintola Siemen&Pähkinä avasi ovensa. Pubi Talipallo on myös ollut kohta viikon auki ja molempien suosio on taattu. En muista toista syksyä tällaista ruuhkaa nähneeni. Katto ylös ja ruokaa sisään. Kaikki on valmista kutsuvieraille.Lintuja on lukuisia lajeja ja paljon. Ravintoloiden tarjonta loppui alkuunsa ja kaupasta oli tuotava isot säkit uutta tarjottavaa. Avajaisista saakka on kaksi närheä käynyt rohmuamassa ruokaa ilman minkäänlaisia käytöstapoja tai jonotusperiaatteita. Niinpä annoin niille porttikiellon. Mokomat pask’harakat eivät siitä piittaa. Onhan ne kauniita lintuja, mutta syövät kaikki pienempien lintujen evät, jotain rajaa sentään.
Ennen ruokien tuontia testattiin sisävalot, toimivat.


Nyt alkaa taas siementen, pähkinämurskan ja talipallojen rahtaus kaupoista kotiin. Palkkioksi linnut kyllä antavat paljon. Talvipäivänä keittiön ikkunan ääressä voi katsella lintujen touhuja, ravintolaan on suora näkyvyys keittiöstä.16 kommenttia:

 1. Jaa että Pub Talipallokin :D
  Mie jo aiemmin ihmettelin sitä, että sitten ku alan ruokaa tarjota, niin linnut kaikkoaa. Kyllä niitä nyt joku siinä käy, mutta vähän olosesti. Iloinen pikkuvarpusten tirskutus kuului tänäaamuna, niitä ei ole vielä aikaisemmin tänä syksynä näkynytkään. Eikä kuulunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on lintuja. Ruokaa viedessäni ei tarvi kuin selkänsä kääntää niin iloinen sirkutus alkaa kuulua takaa. Pikkuvarpusia, erilaisia tinttejä ja mustarastaat syövät maassa. Yhden punatulkunkin näin eilen.

   Pubi Talipallo on uusi nimi, vanha teki konkurssin :)

   Poista
 2. Ilo kuulla, että Siemen&Pähkinän ja Talipallo-pubin sesonki on lähtenyt vauhdilla käyntiin, sillä tuolla kaksijalkaisten terassipuolella männä sesonki on kuulemma ollut laihanlainen. Teidän anniskelupaikan ulkonäkökin on kyllä kutsuvuudessaan omaa luokkaansa. Kannattaisikohan harkita portsaria?
  Yhdessä elämänvaiheessa oli talviruokintamahdollisuus ja ikkunan ääressä tuli vietettyä tovi jos toinenkin siivekkäiden touhua tarkkaillessa, rauhoittavaa puuhaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Portsaria todella välillä tarvittaisiin. Nyt hoidan itse kaikki virat siivoojasta toimitusjohtajan :)

   Palkaksi saa katsella asiakkaittemme hauskanpitoa.

   Poista
 3. Ihanaa, talviravintola on auennut pubeineen! Aina joukkoon mahtuu Irwinin Häiriköitä. Eivät usko edes porttikieltoa, hävytöntä!

  Muuten olen sitä mieltä, että lumi olisi voinut tulla muulloin kuin lomani aikana. Pitäisi mennä metsätöihin, muuta systeri informeerasi juuri, ettei kannata. Tulee kuulemma lunta niskaan aika lailla. Voihan virsu!

  Ps. mites selkäruoto jaksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se mukavaa kun taas saa palvella noita lentäviä asiakkaita.

   Onko teilläkin paljon lunta, että metsään ei voi töihin mennä?

   Ruoto on yhä kipeä, särkylääkkeiden voimalla menen.

   Poista
  2. Lunta ei ole niinkään maassa eikä täällä sivistyksen parissa. Siellä korvessa on enemmän. Toisaalta, ei siihen kuole vaikka lunta romahtelee niskaan. Taidan sittenkin lähteä, vaikka itelläkin vähän selkä ja polvi vihoittelee. Kovemmat särkylääkkeet odottaa apteekissa, kun en ole viitsinyt hakea. Ajattelin, että lomalla mennään Panadol-linjalla. Toipumisia ruodolle!

   Poista
  3. Kiitos Sirpa.

   Olehan varovainen siellä metsässä, onhan se lumimöykky melkoinen paino jo päähän putoaa.

   Sulla toi lääkelinja muistuttaa sanontaa 'suutarin lapsella ei ole kenkiä' :D

   Poista
 4. Onko siellä näkynyt tilhiä? Täällä en oo onnistunu niitä bongaamaan pihlajanmarjoja ois vielä runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tilhiä näkynyt tänä syksynä täällä ainuttakaan.

   Poista
 5. Hyvän bisneksen olet saanut Siemen&Pähkinän kanssa pystyyn. Mikä voisi olla sen parempaa palkkaa kuin sirkuttavien lintujen seuraaminen. Kulut tosin taitavat talven mittaan nousta pilviin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä bisneksessä ei kannata tehdä kannattavuuslaskelmia. Mutta mainoskuluilta sentään säästyy :)

   Poista
 6. Tavallaan sympatiseeraan noita närhiä. Parit porttikiellot kun olen itse aikanaan saanut :D Vaan nykyään osaan käyttäytyä paremmin, toivottavasti nuo linnutkin oppivat saman!

  Kuhina siis käy ravintoloissanne. Jännää, että meno on vilkkaampaa kuin aikaisempina vuosina. Ovatkohan lukeneet matkaoppaista, että teillä siellä on viiden tähden tarjoilut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin itsekin, että syökööt närhet, onhan niilläkin nälkä. Porttikielto peruttu, toistaiseksi. Käytöshäiriköitä seurataan.

   Jotain erityistä on tänä syksynä, yleensä lintuja alkaa kerääntyä ruokinnan alussa vasta vähitellen. Nyt käy melkoinen huiske.

   Minä en ole porttikieltoja saanut koskaan, mutta olen tullut nuorena opiskelijana ulos heitetyksi kapakasta muutaman kerran. Porukkamme oli liian juo*** siis äänekästä :D Samoin kävi työkaveriporukan kanssa ainakin kerran, muistelen.

   Poista
 7. Aitoa ravintolatouhua ruuhkineen ja porttikieltoineen. Kausi on alkanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, vaikuttaa ruuhkaiselta kaudelta jo nyt, katsomaan miten talvi sujuu.

   Poista