Sivut

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Hämärän värit


Lauantaina hämärän alkaessa oli ulkona erikoinen punertava sävy. Saunan lämmitessä ihmettelin tuota erikoista, aavemaista tunnelmaa ja kaivoin kameran esiin.
Hetken päästä kaikki oli taas ennallaan ja maailma sinisen hämyinen:
Laitoimme valkoisten pienten lamppujen sarjan  yhteen suureen mäntyyn, korkeat tikkaat apuna.  Toinen kiipesi ja toinen piteli tikkaita. Minä pitelin siis tikkaita. Valaisevat tuolta korkealta pimeällä kauniisti juuri pihaan saavuttaessa. 

Lumet ovat lähes kokonaan sulaneet, joitain plänttejä on jäljellä ja kaljamakelit kyläteillä. Pihan kulkureitit ovat sulaneet, joten hiekoitus-gate antaa odottaa itseään. Kyllä siihen vielä päästään, hiekoitussepeliä ei näytä olevan meillä missään, tai sitten mies on jemmannut sen jonnekin...

Lenkille en tänään lähtenyt liukastelemaan, selkä vihloo kilpaa polven kanssa. 
14 kommenttia:

 1. Valoa pimeään, aina loistava ajatus. meillekin ilmaantui pihaan kuusi kossa loistaa lamput sekä pihakuuseen tuollaiset valot kuin teilläkin. Lumet lähti taasen, jo on kun ei kenraali Talvi saa pysyvää sillanpääasemaa vaikka kuinka yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on nyt tällaista, tulee talvi, menee talvi jne.

   Ei riitä pihaan enää kynttilälyhdyt, on niin harmaata kaiket päivät.

   Poista
 2. Täällä on kans viime päivinä näkyny omituisenväristä valoa aika usein. Keltaista tai vaaleanpunaista. On se aina jotenkin outo fiilis. Lunta on veden ohentama pieni kerros.

  Meidän kuusessa oleva valosarja kyllä syttyi, kun sen kesän jäljiltä päälle laitoin, mutta hetken päästä pimeni. Olin suojannut kesän ajaksi pistokkeen ja johdon, mutta ei näköjään riittänyt. Harmi, kun ei yhtä talvea pidempään kestänyt. Nyt en ole raaskinut ostaa uutta, odotan alennusmyyntejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoisen aavemaista oli tuo väritys todella.

   Meillä on siinä isossa kuusessa olleet ne samat ulkovalot kesät talvet jo monta vuotta. Kerran kuusta leikatessaan mies johdon jo katkaisi, mutta sai korjattua. Nyt ne valot on aika syvällä kuusen oksien sisällä ja se on hauskan näköistä.

   Poista
 3. Hmm, hiekoitussepelin mysteeriajat alkamassa! Miehelle terveisiä, ettei turhaan nuukaile :D

  Mahdollisimman kivutonta päivää selälle ja polvelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu.

   Kerroin miehelle ja lähti etsimään, ei itsekään muistanut onko sitä sepeliä :)

   Poista
 4. Onpas erikoinen punertava ilmiö ja taannoin oli se oranssi aurinkopallo. Täytyykö kohta ihmetellä, onko tuolla luontoäidillä puhtaat jauhot pussissa...
  Elisen tuulentuivertaman tunnin lenkin jälkeen jumissa ollaan täälläkin, joten myötätuntoisia ajatuksia kanssakipuilijalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Näköjään yhden luistellun lenkin jälkeen on pidettävä pari lepopäivää.

   Tuota väriä ihmetellessä mietin mikä noita aiheuttaa, kun säätkin on mitä sattuu.

   Poista
 5. Kauniit taivaan värit kummassakin kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisateiden keskellä luonto innostui taiteilemaan.

   Poista
 6. Se iltapäivän hetki ennen täydellistä pimeyttä on jotenkin maaginen ja todella kaunis, vielä kun olisi lunta niin se olisi täydellinen.

  Jaa-a, tiistaina pitäisi tulla reilummasti lunta ja paljonko sateesta tulee vetenä tai muuttuuko edes ylipäätään vedeksi, on täysi arvoitus ja saapa nähdä millaiset kaljamat tulevat sen jälkeen - josko sitä hiekoitusta tarvitaan.
  Täällä olis kyllä tarvittu loppuviikosta, lumisateen jälkeen taloyhtiön pihaa ei aurattu muutoin kuin kerta veto keskeltä pihaa ja sittenpä loput lumet sulivat jääkentäksi jota niin ikään ei viitsitty hiekoittaa. Mielestäni taloyhtiöt ja jopa kunta ottaa aika isoja riskejä hiekoituksen suhteen koska ei ole halpaa eikä tietenkään toivottavaa jos ja kun joltain katkeaa jalka tai käsi, kallonmurtumista puhumattakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sininen hämy on kaunis ja mikä ettei tuo punainenkin, vaikka harvemmin nähty.

   Täällä oli sen edellisen lumisateen jälkeen aivan mahtava sohjo noilla kyläteillä. Yksityistiet ja tiedätkin sen tie-isännöitsijän, joka niitä "hoitaa". Potkuja hälle ei voi antaa, kun ei ole uutta tilalle. surkeaa tienhoitoa on ollut jo useampi talvi.

   Nyt tiet on sentään hiekoitettu. Mutta mitäköhän tapahtuu kun tosiaan ensi yönä pitäisi alkaa vuorokauden mittainen lumentulo. Onneksi kävin asioilla jo tänään.

   Poista
 7. Tänne tuli jo eilen onneksi lunta, mutta taitaa taas pian sulaa. Näyttää tosi kauniilta.
  Minä en ole paljon uskaltanut ulos. Kolmelta alkaa olla jo niin pimeää. Toisaalta on ihanaa olla vain kotona ja ihailla ikkunasta sinistä hämärää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee juuri parhaillaan melkoisesti lunta. Taitaa kestää pyry koko päivän. Vielä on pakkasen puolella, onneksi.

   Eilen kävin asioilla puoli päivää ja tänään minäkin nautin kun voi olla kotona ja ihailla kaunista lumituiskua.

   Poista