Sivut

tiistai 12. joulukuuta 2017

Ravintolatoiminta laajenee


Eilen olin asiointireissulla ja viimeisestä kaupasta eli Honkkarista löysin uuden linturavintolan. Sinne mentiin ihan vaan miehen pyynnöstä hakemaan säkki hiekoitussepeliä. Sitä ei löytynyt mistään varastoista kotoa (hyvin piilotettu, veikkaan) ja oli pakko ostaa. Nähtäväksi jää milloin ja miten tuota sepeliä käytetään. Minä menin samalla Honkkariin ostamaan kynttilöitä ja kun näin tuon linturavintolan, olin myyty. 

Uusi ravintola on peltiä ja sinne mahtuu reilun litran verran siemen-pähkinäseosta.  Entinen iso ravintola vetää melkein ämpärillisen, mutta eihän sitä voi näillä märillä keleillä täyttää kokonaan. Ruoka menisi yhdeksi kosteaksi mössöksi. Kovilla pakkasilla laitan sen melkein täyteen.

Tässä uusi eilen kuvattuna:


Uusi ravintola oli heti suosittu


Vanha ja uusi

Tänään onkin kuva ihan toisenlainen, lunta on satanut aamuviidestä saakka taivaan täydeltä:Uusi ravintola lumisateessa


Maassa on jo nyt puolenpäivän aikoihin yli parikymmentä senttiä lunta ja koko ajan tulee sankkana lumisateena lisää. Onneksi vielä ollaan asteen verran pakkasella, katsotaan kuinka käy myöhemmin kun on nollakeliä luvassa. Minä nautin täällä sisällä kauniista lumisesta maisemasta. 

25 kommenttia:

 1. Vau, niin ne pienet yritykset laajenevat! Kohta sinulla on ravintolaketju ympäri maan, sitten on vuorossa mmonikansallinen yritysrypäs :D
  On kyllä hauska näköinen tämä uusi mökki.

  Onnittelut uudesta sepelipussista, toivottavasti se ei häviä lumeen (tai jonnekin muualle...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketju tosiaan laajenee ja salakapakka on vielä tuolla kauempana. Keväällä avautuu siilien ravintolat. Tosin, konkurssi uhkaa, asiakkaat maksavat siten, että saan ihailla heitä. Bisnes ei kannata oikein :)

   En ehtinyt edes huomata mihin sepelisäkki auton perästä joutui.

   Poista
 2. Punaien mökki ja valkea maa. Sinne luvassa Michelin-tähtisadetta ja Vuoden ravintola-titteliä joten vapiskoot Murut ja Olot ja Askit:)
  Tänään on vuorossa se talvipäivä-osio, joita tipahtelee meille harvakseltaan aina yksi kerrallaan ja kyllä vaan on ihana katsella lumen tuprutusta akkunan takana.
  Tuo sepelisäkkijuttu lienee joku hauska perhevitsi? Valkoista ja valoisampaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto on kuorruttautunut lumeen. Hyvä kun oven saa terassille auki. Lumityöt on jo kahdesti tehty.

   Sepelisäkki juontaa siihen hiekottamiseen, jota miehen mielestä ei tarvi tehdä. Minä pyydän ja sitten hän tuo ruokalusikallisen sinne tänne. Ja EI, en hiekota itse, paljon hauskempaa kiertää polun reunassa ja kirjoittaa juttu nuukasta hiekoittajasta :)
   No, joskus vedän sitten oikein kunnolla hiekkaa.

   Poista
 3. Sehän kuulostaa tutulta; ei löydy, pitää ostaa uusi :)

  Lintulau- hm, pelti näyttää vähän samalta ku meillä, mutta reiät paremmin suunnitellulta. Toivottavasti siinä ei jää siemenet veteen makaan ja jäädy, niinku meillä. Nää talvet kun on mitä on, jatkuvaa pakkasen ja vesisateen vaihtelua...

  Kovasti on täälläkin ollu suosiota linturavintolalla ja neljällä pubilla. Yksi mustarastaskin keikkuu, niitä on nyt vähemmän kuin parina viime talvena, mutta kesyjä kuusitiaisia enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa uudessa mökissä on kyllä hyvät aukot alatasolla kulmissa, niistä on tarkoitus veden poistua.

   Täällähän ne ovat, mustarastaat. Lumisateessakin laskin 7 kpl, juoksentelivat kuusiaidan alla. Sinne heitän niille ruokaa. Kuin pienet mustat kanat. Sitten ovat ilmestyneet myös punatulkut, jotka normaalisti tulevat vasta tammikuussa.

   Poista
  2. Kanatarha kuusiaidan ala :)

   Poista
 4. Tuohon uuteen lintulautaan varmasti mahtuu oikea viljavarasto. Täällä lumi niin raskasta ja märkää, että kaunis katajamme katkesi sen painon alla. Nyyh. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi teidän katajaa. Täällä on vieläkin pakkasta.

   Poista
 5. Kyllä nyt kelpaa ravintelissa titityyttättää, vähän käyneitä siemeniä vielä ja linnut toikkaroi baarista toiseen;DD Täälläkin yks mökkirafla ja kaksi rasvatankopubia, tänään kun alkoi lunta tuuppaamaan urakalla niin linnut jostain syystä innostui parveilemaan baareissa=)
  Tein jo yhdet lumityötki, olin reipas---> kaks tuntia ja näytti siltä että pihaa ei ole kolattu vuoteen;DD Onneks joku muu tekee toiset ja kolmannet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on Talipallopubit tuossa samassa puussa. Rasvatanko-pystypubi aukeaa vasta pakkasella.

   Kahteen kertaan isäntä on tehnyt lumityöt ja lisää lunta tulee koko ajan. Mutta auraa ei näy ja huomenna pitää päästä kaupunkiin lähtemään...

   Poista
  2. Tein sittenkin toiset, oli isommat kun ehti kertyä...ja kertyy kokoajan. Tää oli muuten hauska keskusteluketju;DD Tääläkin ollut yksi mustarastas, säikähti ja lähti...en tunnistanut mut onneksi on eräs lintutietäjä, tosiaan sellainen minikana=)

   Poista
  3. Joo, RH tuntee linnut ja maatalouseläimet, ainakin lehmät :)

   Poista
 6. Oikein pientalo täynnä ruokaa :) Teillä tullee yhtenään lunta, eikä hetken päästä näy missään :)

  VastaaPoista
 7. Oijoi, miten kaunis lintumökki!

  Meillä on jo pari lämpöastetta, ja yöksi ja huomiseksi on luvattu vesisadetta. Ei tietenkään mitään uutta, ja johan pari päivää on nautittu lumesta ja valoisuudesta...

  Mun täytyy varmaan kohta yrittää mennä nukkumaan; viime yönä en nukkunut silmäystäkään. Ainahan nukun huonosti, mutta nyt mies on kovassa flunssassa, tai oikeastaan tuo yskä on se pahin, ja se osaltaan valvotti minuakin, vaikka nukuttiin eri kerroksissa. No otin kyllä päivällä puolen tunnin päikkärit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kai korjata, että valvottiin eri kerroksissa :)

   Poista
  2. Täällä tuli lunta oikein kunnolla, on oikea talvimaisema. Nyt on juuri mies tekemässä vielä lumitöitä. Meillä onneksi on pakkasen puolella, eikä nollakeliä ole luvassa kuin yöllä hetkeksi, se ei ehdi tuota valtavaa lumimäärää sulattaa.

   Valvominen ei ole kivaa, minä puudutan itseäni särkylääkkeillä, muuten valvottaa vuoroin polvi ja selkä. Meillä on vierashuone usein miehen käytössä yöllä, saadaan paremmin nukuttua molemmat. Paranemista sinne miehellesi!

   Poista
 8. Uusin ravintolanne näyttää hyvin tyylikkäältä. Annan viisi tähteä :)

  Eilen tuli täälläkin mahottomasti lunta. Oli hra Fergusonilla hommaa. En olisi kyllä uskaltanutkaan kolata, kun oon just selvinnyt karmeasta selkäkipuepisodista. Toivotaan, että tulee kunnon LOSKAKELIT takaisin ;D Toipumisia selälle ja polvelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sirpa, otan kaikki ***** vastaan!

   En halua loskaa!! Täällä on nyt hienoa, kaunis talvinen maisema, pakkasta - 4C ja aurinko paistaa.

   Mulla on SI-nivelen toimintahäriö, äh, sekin vielä. Lumityöt tekee meidän oma Ferguson, aviomies.

   Poista
  2. Plussalla ollaan,jess! Kaunis kiitos upeasta kortista!!

   Poista
  3. Täällä pakastaa! Lumi ehti vain hiukan puista putoilla.

   Mukava, että tykkäsit :)

   Poista
 9. Vaan taitaa olla hyvä sijoitus tämä uusi ravintola kun kerran on peltinen, meinaan että se saattaa kestää ajan hammasta ja varsinkin näitä vetisempiä talveja paremmin kuin puiset versiot.

  Nyt on kyllä hieno keli ja vaikka eilen hieman harmittikin se lumen tulo, niin nyt ei yhtään. Pari astetta pakkasta ja valoisaa - näin saisi olla mahdollisimman pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha on puinen ja siksikin ajattelin peltisen olevan hyvä lisänä. Onhan tuo vanha hyvin kestänyt jo seisemän vuotta.

   Maisema on nyt todella kaunis ja pakkasella jatkuu edelleen, joten lumi säilyy, toistaiseksi. Eilen keskiviikkona oli hyytävä tuuli kun kävin kaupungissa, meinasi sormet jäätyä kun näppäilin parkkimittaria, sitä uudenlaista, johon syötetään rekisterinumero.

   Poista
 10. Näyttää ja kuulostaa kodikkaalta. Pidä toiminta kuitenkin hanskassa, ettei laatu laajenemisen myötä kärsi :)

  VastaaPoista