Sivut

perjantai 1. joulukuuta 2017

Outlet - viemäri vai myymälä


Outlet- sana voidaan suomentaa monella tavalla, esim. pakoputki, viemäri, poistoaukko, luukku jne. Myymälälle ei ole keksitty suomenkielistä sanaa.

Esimerkki oikeasta käytöstä: 
You need to put the plug in the electric outlet before you can turn on the lamp.


Jos tuote myydään alennuksella, silloin edellytetään, että sitä on myyty samassa myyntipisteessä jo aiemmin korkeammalla hinnalla. Outlet-myymälällä halutaan luoda tiettyjä mielikuvia hintatasosta. Nykyään outlet-myymälöitä on niin paljon, että koko sana alkaa menettää markkina-arvonsa. Käsite on arkipäiväistynyt. 

Lehtien mainokset kertovat outlet-myynnistä, outlet-tapahtumasta ja kaikenlaisista outlet-tempauksista. Kaikkea myydään samalla sanalla. Myös outlet ja pop-up sekoitetaan iloisesti. Ajelin tuolla marketista kirkolle asioille ja osui silmiini outlettien pop-up - niminen kyltti. Harmi, että ei ollut aikaa pysähtyä katsomaan mitä ihmettä siellä myytiin.

Autojakin myydään outlet-myynnissä:

Kuva täältä

Hintojen suhteen outlet-myymälöistä voi tehdä löytöjä tai sitten ei. Pitää olla tarkkana. Koska en tarvitse mitään eikä meillä ostella jouluksi lahjoja, en aio perehtyä lukuisiin outlet - myynteihin. Poikkeuksena se nettimyynti, mustan perjantain outlet. Sieltä tulivat tuotteet jo, tosi nopeasti ja olivat kunnollisia.


Sitten näiden päivien puheenaiheeseen, säähän:

Bittikartalla mennään tänään, nollia ja ykkösiä


Lumiräntää sataa, maassa on valkoista rähmää. Kuukausi (ainakin) eteenpäin on luvassa samaa, vaihdellen parista pakkasasteesta neljään plussaan. Minkäs teet. Lähden ajelemaan asioille jälleen. 
10 kommenttia:

 1. Jännää että siellä vaihtuu plussa miinukseksi sillon ku meillä vaihtuu miinus plussaksi. Jokin lämmin henkäys talvisäässä tulee sieltä tänne?

  Lunta piti sataa jo aamuyöstä, mutta melko märkänä on tainnut sade langeta.

  "Outlettien pop-up" kuulostaa ihan hirveältä kielen raiskaamiselta. Kyllä ihmisiä huijataan ostamaan kaikenlaisilla konsteilla, ei tarvi olla ku se outlet, tai "tehtaanmyymälä", "löytö", "säästö" tai "halpa" jokin niin kauppa käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetän täältä sinulle niitä lämipimiä henkäyksiä aina välillä.

   Lunta piti tulla, toistaiseksi tulee vesitihkua.

   Kaikki halpa- ja löytöalkuiset kaupat eivät aina ole halpoja. tai sitten tuotteet aivan surkeita. Esim Tokmannin kynttilät on kalliimpia kuin Honkkarin.

   Poista
  2. Ja moni Honkkarin tuote on halvempi Prismassa :)

   Poista
  3. Totta, täällähän on nuo kolme kauppaa lähekkäin ja ostan kynttilöitä Honkkarista, mutta erikoiset kynttilät Prismasta kun ne on siellä samanhintaisia kuin Honkkarissa ja tulee S-bonukset päälle. Tarkka akka :)

   Poista
 2. Outlettien pop-up, reps! Himohamstraajan taivas :D

  Joo, outlet-sana ei nykyään todellakaan tarkoita enää mitään edullista. Onneksi täällä päin kaikki nuo outletit ovat melkein yksinomaan kehäteiden varsilla, jonne autottomana ei ole helppoa pääsyä, kiitos siis siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nih! Nyt mun pakko uteliaisuudesta ensi viikolla poiketa tuohon sanahirviöön katsomaan mitä ne myy. Se on auki 14.12 asti. Teollisuusaluella sekin on, ei sinne ilman omaa autoa ole asiaa.

   Poista
 3. Itseäni ärsyttää englannin sotkeminen suomen kieleen, varsinkin liike-elämän puolella missä esimerkiksi työpaikkoja ei tarjota enää ollenkaan suomenkielisinä koska ne eivät ole niin "cooleja" kuin nämä englanninkieliset vastineensa. Samaa näkee ja kuulee muuallakin mutta se taitaa kuulua tämän niinku-sukupolven perusjuttuihin joten eipä tällaisen vanhan, peristaltiikan loppupään kannata sillä itseään stressata. VAikka stressasin just äsken mutta sovitaan ettei kukaan huomannut.

  Kelit on ihanat (juuei)!
  Kävin hetki sitten kaupoilla ja tuosta kun kylmenee asteen tai kaksi, niin räntä on kiinni auton laseissa kuin se tuttu digestive - systeemin läpi tullut lopputuote sen yhtä kuuluisan, Junttila - nimisen kiinteistön seinässä. Notta semmosta.

  Muksaa viikonloppua jääkäsi ♥
  Joko olette aloittaneet sen masokistisen harrastuksenne? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän sitä suomenkielestäkin löytyisi ihan hyviä sanoaja, mutta ne ei ole myyviä.

   Kävin kirkolla ja torilalkin. Huh, vesirähmää satoi ja kova tuulikin oli.

   Lokakuun alusta jo aloitin V-niemessä löylynheittäjän viran pari kertaa viikossa, ainakin :)

   Poista
  2. Hui hittolainen - mulla menee kylmänväreet jo pelkästä ajatuksestakin ja varsinkin näillä keleillä *Brrrrhhh!!!!!*

   Poista
  3. Mitä surkeampi keli tai mitä kovempi pakkanen - sitä parempi olo jälkeenpäin :D

   Poista