Häränhäntäpata
7-8
häränhännän palaa
4
keskikokoista sipulia lohkoina
Porkkanaa
kuutioina
Pala
lanttua kuutioina
Marinadi:
½ d
oliiviöljyä
1 dl
punaviinietikkaa tai vastaavaa
Muutama
valkosipulin kynsi
3
laakerin lehteä
3-4
maustepippuria
Suolaa
2 rkl
soijakastiketta
Rosmariinia
Timjamia
Lisänesteeksi
tilkka punaviiniä jos lihat eivät vielä saa marinadia tarpeeksi. Anna maustua
yön yli.
Laita
sitten hännät, sipulilohkot ja juurekset valurautapataan (meillä on 7 litran
pata) ja kaada marinointiliemi päälle.
Jos lientä ei ole tarpeeksi lisää päälle punaviiniä.
Tarkkaile
välillä, että nestettä riittää ja lisää tarvittaessa vettä tai lihalientä.
Haudutetaan niin kauan, että lihat irtoavat luista.
Meillä
rautapata hautuu leivinuunissa lämpötilasta riippuen 5-7 tuntia.
____________________________________________________________________________
Viikon 18 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: liha, punaviini, rosmariini
Tämä on krapu, tasan sadan sanan teksti otsikko mukaan luettuna. Kirjoitukseen liitettävät kolme sanaa julkaistaan sunnuntaisin tässä minun blogissani krapu-tekstini yhteydessä ja SusuPetalin blogissa. Sanoja voi vapaasti taivutella. Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa. Ilmoitathan kommenteissa joko SusuPetalille tai minulle kun tekstisi on valmis.
slurp, tuli vesi kielelle!
VastaaPoistahttps://blogitse.com/2020/04/26/krapu-18-lihapata/
Se on kyllä hyvää, kun liha murenee ilman veistä :)
PoistaNo, nyt on namia!
VastaaPoistaTotta, SusuPetal. Tätä jo äitini teki ja muistan kuinka kiva oli kaivella luut esin lihojen alta.
PoistaMaistuis kyllä mullekin:)Autoilu kiva juttu, eikä turha selllainen sen osoittavat kukitetut kivikasvot.
VastaaPoistaAamulenkin bongaus kaksi västäräkkiä, jotka kahtena männä vuonna ovat saapuneet 4.5., kyllä luonto tietää. Suloista sunnuntaita:)
Oli ihana tunne kuukauden tauon jälkeen istua rattiin, Takkutukka.
PoistaMeillä vasta peippo ilmestyi viikko sitten. Rattoisaa sunnuntain jatkoa sinnekin!
Minulta jäisi tällainen perinneruoka syömättä :D
VastaaPoistaMukana:
https://elegiassilence.blogspot.com/2020/04/kasipesutuokio.html
No tämä ei todellakaan sovi kaikille, ei ainakaan kasvissyöjillle. Makuasioista ei voi kiistellä :)
PoistaOstin muutama viikko sitten emaloidun rautapadan ja nyt ihmettelen miksi en aiemmin ole älynnyt ostaa sitä. Minulla on perinteinenkin rautapata, mutta se on jäänyt käyttämättä kun koen sen niin vaikeaksi huoltaa.
VastaaPoistaHäränhännän sijaan olen laittanut pataan hirveä.
Hirveä kun jostain saisikin, nam.
PoistaMeillä on tavallinen rautapata, se on leivinuunin kuumuuteen sopiva. Sitten on myös valuarautainen muurinpohjapannu ja parila. Mies on "erikoistunut" niiden hoitoon.
On varmasti herkullista sun lihapata! Melkein tunnen tuoksut täälläkin.
VastaaPoistasa täälläkin.
https://digi-passions.blogspot.com/2020/04/krapu-vko-18-ryhtiliike.html
Pitkään haudutettu, varsinkin leivinunin pehmeässä lämmössä, kyllä se maistuu. Kiva kun tuoksutkin kulkee virtuaalisesti.
PoistaTuosta annoksesta syö varmaan parinakin paäivä pieni perhe. Pataruokia meilläkin suositaan ja on pieni emaloitu patakin.
VastaaPoistaHäränhäntää en ole koskaan nähnyt kaupoissa myytävänä, joskaan en ole katsellutkaan. On kaiketi täysin perinneruokaa, mutta uskonpa, että herkullista.
Krapuni valmistui.
Häränhäntiä myydään hyvinvarustetuissa ruokakaupoissa. Pata on hyvä, tosiaan kun luut perkaa pois, pakkaseen saa muutaman ruoka-annoksen yhden syöntikerran lisäksi.
PoistaNo, täällähän olisi ollut kunnon resepti valmiina :) Hyvää vappua :)
VastaaPoistaKiitos, hyvää vappua sinullekin, Aina!
PoistaNautinnollinen välähdys kun tajuaa että näinhän mä tämän krapun raapaisen, oivalluksen tuoma ilo ja tyytyväisyys kantaa hyvinkin useamman tunnin.
VastaaPoistaMinäkin innostuin ja raapaisin sanoja päästä: https://sushuokailee.blogspot.com/2020/05/kraapaistaas-taas-viikko-18.html