Sivut

tiistai 2. kesäkuuta 2020

Betonikin kukkii - on kesä

Pinsiön taimistolta tarttui mukaan muutama kesäkukka:

Betonikassit saivat punaiset neilikkansa, kaikki viisi kassia.


Suikeroalpi pääsi kokeilumielessä kivitornin ukkojen hiuksiksi.
Laji on normaalia vaaleampi, lähes sitruunan värinen.

Tulihan sieltä yksi omenapuun alkukin isännän matkaan, kuinkas muuten. Tarha senkun laajenee. Tämä uusi sai liikkeelle naapurin isännänkin, kun miehet viikonloppuna taljalla nostivat kuopasta tuon jättikiven. Pitihän puulle kuoppa saada. Naapuri sitten hiukan hymyillen kulki meidän omenatarhassa ja totesi mielissään, että hyvin riittää omppuja taas heillekin. 

Nupulla ovat omenapuut nyt, sitten puhkeaa valkoinen kukkaloisto.


Kivi on n 70 cm korkea ja samanverran sillä on leveyttä paksuimmalta kohtaaHelmililjat(kin) ovat tänä vuonna normaalista aikataulustaan myöhässä, mutta komeasti kukkivat niidenkin mättäät nyt.

Se on kesää nyt!


14 kommenttia:

 1. Jo jouti tulla armas aika! Niskat niksahtelivat ohiajaessa ja -kulkiessa kirsikkapuiden jo mennyttä loistoa ihaillessa, ja sama tahti jatkuu nyt omenapuiden hohtaessa. Maantasoltakin löytyy lemmikkipeltosia, kieloja ja vaikka mitä. Hurmaavaa aikaa, jossa on suurta taikaa...
  P.S. vaikka toisin väitetään ja meihin naisiin seikka yhdistetään, on paikkoja, joista isännätkään eivät selviä ilman nyssäköitä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka vuosia tulee, niin aina yhtä suuri ihme on tämä luonnon kukkaan puhkeaminen.

   P.S. Lisään tuohon nyssäkkähaalijoiden paikkoihin meidän isännän omimat rautakaupat ja urheiluliikkeet. Suotakoon se heille ;)

   Poista
  2. Totta ja toivottavasti säilyy kokemuslisien kertyessä yhtä riemukkaana!

   Jep armaat miehemme: Kanssakulkija kertoo aamupäivällä kaverinsa kanssa lähtevänsä esim K75:een hakemaan pari ruuvia. Palaa tyytyväisenä myhäillen iltapäivällä parin kassin kanssa: - samalla... Pojat on poikia;)
   Unhettui kysyä, onko tuo sitruunainen suikeroalpiversio uusi tulokas? Kyseinen kasvi on kaunis maanpeitto ja koristeena.

   Poista
  3. Kuulostaa tutulta ne pari ruuvia :) Toinen on sellainen, että "minä vain katselen"...

   On tuota suikeroalpia ollut kai ainakin pari vuotta, viime kesänä jo nän taimistolla. Kuulemma tämä kellertävä ei niin hyvin talvehdi kuin se normaali vihreä. Mutta kokeilen kuitenkin niin, että istutan sen syksyllä maahan.

   Poista
 2. Olet kyllä aikamoinen viherpeukalo, kun saat betoninkin kukkimaan!

  Jaaha, saatte sitten syksyllä mennä torille myymään omenoita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitäs siihen sanot, kun aikoinaan Hesassa asuessaan mies poimi Säätytalon puistosta herkkusieniä, ja paljon. SM:n silloinen kaeittiöemäntä teki niistä ruokaa :D

   Torille meno on jokavuotinn vitsi, kun omenoihin hukutaan ...

   Poista
 3. Pinsiö on yks ihanimmista paikannimistä Suomessa!
  Ja kukkaset muuten vaan ihania. Kyllä mullekin niitä vielä mahtuis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinsiöm paronikin, eikö sellainen elokuva ollut?

   Kyllä siellä oli kesäkukkia aivan ihania amppeleitakin, mutta hintalaput hillitsivät. Tehdäänkö joskus yhteinen retki sinne? Ajat meille ja mennään loppumatka minun autolla. Siellä on myöhemmin kesällä poistomyyntejä. Frantsilassa saa hyvää kasvislounasta, se ei ole kovin kaukana taimitarhalta.

   Poista
  2. En uskalla lähteä sinne asti ajeleen, vaikka kyllä kai sitä navigaattorilla perille pääsis... mutta houkutteleva tarjous kyllä! Palataan asiaan <3

   Poista
  3. Palataan, kesää on vielä jäljellä. Junallakin pääset, voin hakea Treen asemalta.

   Poista
 4. Puutarhaihmisillä piisaa aina töitä. Ei käy kesä pitkäksi.
  On hieno kassi kukan kotina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta, aina on jotain puuhaa kun pihalle menee. Nyt vain pitäisi malttaa kun polvi on vielä toipilas, mutta vaikeaa on vain katsella.

   Tein noita betonikasseja vanhoista kangaskasseista ja nyt aion viedä niitä tuttaville, istutan ruukkuun kukan ja sujautan ruukun betonikassiin. Moni on niitä toivonut.

   Poista
 5. Miten hieno yhdistelmä, harmaa betoni ja hennonpunainen neilikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seita, minustakin betoniin sopii parhaiten punainen kukka.

   Poista