Sivut

lauantai 13. kesäkuuta 2020

Räjähdys

Maalaaminen jää näin kesähelteillä vähemmälle, mutta aina joskus iskee inspiraatio ja sen seurauksena huiskin maaleja kankaalle. 

Viimeisinpään oli jostain syystä oranssi kovin vahvasti esillä ja sitten se oranssi pallo räjähti kankaalle. Onkohan tällä jotain tekemistä tämän erilaisen kevään kanssa, mene ja tiedä.


Kiehuva pallo Pallon räjähdys avaruudessa

Puusouvi on saatu valmiiksi. Tietty mies teki sen lähes kokonaan. Mutta eilen kun näin miten vähän on jäljellä, niin innostuin klapikoneen ääreen. Melkein tunnin siinä pilkoin vaikka huolestuneita katseita sainkin osakseni. Puu-urakan jälkeen kantelin vielä omppupuulle kaivetusta kuopasta nostettuja kiviä toisaalle. Suurin kivi jäi paikoilleen päärynäpuun viereen ja saa vielä lisäkoristeeksi.. hm ... enpäs kerrokaan vielä. Kivitaidetta siitä kuitenkin toivon mukaan tulee. Sana taide on siis lainausmerkeissä.

Eilinen urakointi kostautui illalla ja sain migreenikohtauksen. Hartiat, jotka ovat vuosikymmenien tietokonetyön jumittamat, saavat moisen aikaan. Harvemmin nykyään onneksi. 

Kesä on parhaimmillaan, polvi toipuu hyvin, välillä nuo urakoinnit saisi jäädä vähemmälle, tulee hiukan takapakkia polvelle. Mutta itsepäinen pää ei sitä huomaa ajoissa. Ensi viikolla on jo polven lopputarkastus, puhelimitse. Toki netin kautta piti täyttää monenlaisia kyselyjä. 

Värikästä kesää!
10 kommenttia:

 1. Rankat värit. Alemmasta ja räjähdys -sanasta assosioituu ihmiskunnan roskien räjähdys, maapallo tuossa keskellä räjähtää kun ei se jakasa enää meitä.. . Kauhia apokalyptinen dystopia -fiilis taulusta tähän päivään! Jihuu!!
  Otan sen kuin Kamalan Luonnon Kettu:-pääasia että pärähtää! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas rakastan räjähtäviä värejä kankaalla!

   Poista
 2. No höh, malttia nyt raatamisen kanssa!

  Näen tuon oranssin kesänä, joka vyöryttää auringon palavan pallon yllemme. Vahvoja värejä, rytmiä ja vaikuttavuutta maalauksessasi.

  Itseäni ei ole maalatuttanut tai kirjoituttanut yhtään. Pää on todellakin kesälomalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se maltti on niiin vaikeaa...

   Kiitos SusuPetal, vahvoja värejä on jotenkin tullut kesän myötä. Kaikki alkaa kukkia.

   Erinomaisen hyvä, että pidät päätäsi kesälomalla. Aika harvoin minäkin palettiveitseen tai pensseliin tartun.

   Poista
 3. Täällä on kans kärsitty migreenistä oikein kunnolla. Mutta oranssista aina tykkään, etenkin siniseen ja violettiin yhdistettynä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, että sinullakin oli migreeni. Minä sain oikein kunnon sahalaitakuviot silmään ja sitten jo äkkiä suihkutin Imigrania. Kaksi tarvittiin.

   Kankaalla oranssi esim violetin ja vihreän kanssa on makea yhdistelmä. Muutenkin maalatessa on kiva leikitellä erikoisilla väriyhditelmillä.

   Poista
 4. Justiinsa juu: puu-urakkaa ja kivienvääntöä. Et sitten muuta enää keksinyt?
  Tuo suorittaminen taitaa meikäläisillä olla selkäytimen sisällä piilossa, eikä se kuuntele järjen ääntä: maltti on valttia. Sitten pää suuttuu ja hälyttää...
  Soh-soh Tyttö!!

  Mutta nuo väriloistot oranssit: ylemmässä on tämän kevään uskomaton kukkain ja kasvien ylenpalttinen runsaus ja kukinta, kasvamisen riemu sekä uhma ja haaste
  kaikelle ikävälle elämässä.
  Alempi kuvaa hyvin omaakin otsaluiden välissä aika ajoin vilahtanutta tilannetta menneiden kuukausien aikana: pää hajoaa koronainfon tykitykseen, tuolta se näyttää ja tuntuu, kun näkee entistä punaista, nykyistä oranssia...
  Väripläjäyksestä kiitos ja oivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka! Sekä ensimmäisen kappaleen moitteista (tarpeeseen tulivat) että värikehuista. Ja juu, kannoin toki vielä muutaman vesiämpärillisen kesäkukille, ja silloin alkoi päässä tuntua...

   Suorittamista, juu, mitäs kun ei muuta osaa. Kun jotain aloittaa, se pitää viedä hulluuteen asti, vaikka hyvin tietää, että ei pitäisi. Olen mestari vaientamaan äänet sisälläni :(

   Poista
 5. Upeat väri-ilottelut, tykkään kaikista väreistä, mut sinisen sävyt toisiinsa sekottuneina huomaan heti :)
  Erikoinen lopputarkastus polvellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaalle minäkin tykkään laitta mitä erisempia värien yhdistelmiä.

   Juu, koronan takia kaikki tehdään puhelimitse :(

   Poista