Sivut

sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Punatulkut saapuivat

 

Tapaninpäivän aamu ja pakkasta - 19 C.  


Ensimmäinen punatulkku tuli heti hämärän jälkeen syömään, odotteli kavereitaan mongolianvaahterassa. Eilen niitä oli parikymmentä syömässä. Tali-pähkinäpötköt maistuvat. 16 kommenttia:

 1. Pakkasta riittää siellä ja täällä.

  Punatulkkuja en ole nähnyt, mutta nuo lähipuut ovat todella täynnä lintuja. Ovat niin korkealla, etten näe, mitä lajia ovat. Lentävät suurina parvina puiden latvoista toiseen ja visertävät hennolla äänellä. Varpusia ne eivät ole, siitä olen varma.
  Biologia oli koulussa kutonen ja sekin armosta.

  Leppoisaa tapaninpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu.
   Jos siellä on pihlajia, niin ne linnut voi olla tilhiä. Täällä on ollut koko viikon suuria tilhiparvia. Lentelevät puiden latvuksissa ja tähystävä olisiko vielä pihlajanmarjoja.

   Hyvää Tapanin jatkoa sinnekin!

   Poista
 2. Punatulkku on pirteä väriläiskä talvisäässä, kiva kun löysivät ravintolaasi, ilo lienee molemminpuolinen. Täälläpäin on tilhiä ollut paljon liikkeellä, ne ovat myös hauskoja töyhtöpäitä.
  Pakkanen paukkuu ja aurinko paistaa, mutta suunta on oikea: kevättä kohden:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkut tulevat aina tässä joulu-tammikuun vaihteessa runsain joukoin.

   Tilhiä on valtavia parvia, onneksi niille löytyy vielä pihlajanmarjoja. Kyllä niitä tässä minunkin ravintolassani käy päivittäin.

   Minuutti minuutilta valoa tulee päiviin lisää...

   Poista
 3. Sulla on hieno mesta punatulkuille. Hyvä, että ne löytävät näillä pakkasilla evästä. Meillä tänään pakkasta -21.6 ja lintulaudalla ruokailijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punatulkuille kelpaa kaikenlainen ruoka, mutta tuo pähkinä-rasvaseos pötkössä on mieluisin. Siitä murenee aina maahan ja osa linnuista syö maassa :)

   Viileä päivä on ollut, tuuli tekee pakkasesta purevan. Teillä siellä on aina vähän vielä kylmempää.

   Poista
 4. Meillä on parikin vanhaa ja isoa pihlajaa, jotka olivat tänä vuonna täynnä marjoja. Tässä jokunen viikko sitten kysyin äidiltä, mitkä muut linnut kuin tilhet käyvät syömässä pihlajanmarjoja; sain vastaukseksi juuri punatulkku, sekä tikli.
  Siskoni, asuu Englannissa, kirjoitti, että hän on lasten kanssa opetellut lintuja - niin kuin onkin - ja olisi vastannut "pieni lintu" tai "pullea lintu" :D Että kyllä hän on jo hyvin oppinut lintuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen havainnut saman, että punatulkut syövät pihlajanmarjoja. Tänäkin talvena ne ilmestyivät samaan aikaan, aivan kuin tilhien perässä.

   Hyvin opittu, pieni tai pullea, lintu kuin lintu :)

   Poista
 5. Meillä on kanssa ollut nyt merkillisen paljon punatulkkuja. Riipivät tuosta kaatotuomion saaneesta vaahterasta siemeniä niin, että maa alapuolella on aivan siemenensiipien peitossa. Tai oli, ennenkuin satoi vähän lisää lunta. Ehdin jo miettiä, kannattaako puuta ollenkaan kaataa, kun siinä on tikan paja ja muutenkin se on oravien ja lintujen suosiossa. Muttakun se on laho, eikä olis kiva jos se kaatuu talon päälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei punatulkut syö niitä vaahteran siemeniä, kumma juttu.
   Harmi toki puuta kaataa jos kerran linnut viihtyy, mutta toki se talo on tärkeämpi.

   Poista
 6. Kerran näin tytön luona ison punatulkkuparven, oli uroita ja naaraita. Siellä käy kaikenlaista lintua, ruokaa onkin aina tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä linnut oppii nopeasti missä ruokaa on. Sitten pitää vaan ahkerasti ruokkia.

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Lähetän siis niitä täältä sinulle päin :)

   Poista
 8. Eilen näin ja ensin kuulin tilhiparven helisevän äänen tuossa kävelyllä. En vaan onnistuntut kuvaamaan kännykällä. Kuviin tuli vaan tummia möykkyjä :)
  Hyvin vähän täällä onnistuu lintuja näkemään, paitsi sorsia ja yhden ruskean lokin olen nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole edes yrittänyt noita valtavia tilhiparvia kuvata, se parvi on niin nopea liikkeissään. Muutenkin lintujen kuvaaminen on hankalaa, parempi vaan katsella keittiön ikkunasta :)

   Minusta tuntuu, että tilhiä on enemmän kuin koskaan, mutta olihan niitä pihlajanmarjojakin.

   Taitaa olla niillä kaupunkisorsilla ruokintakielto, kun joinain vuosina tuli kosken rannalle rottia.

   Poista