Sivut

torstai 6. tammikuuta 2022

Kultapojan uusi myssy

 Lunta on tällä viikolla tullut melkoisesti, suorastaan liikaa. Lumityöt ovat ihan mukavaa kuntoilua, silloin tällöin. 

Mutta nyt Luonto taisi osoittaa kuka päättää lumen määrän ja sen mukaan on elettävä.

Maanantaina oli aamulla niin paljon lunta, että soitin yhdelle kylän traktorimiehelle saadakseni isompaan alueeseen autotallini edessä apua. No, hänellä oli traktori mennyt pari päivää aikaisemmin rikki. Huokaus. Seuraava traktorikuski ei edes vastannut, oli kai hommissa jo.

Siinähän ei auttanut muu kuin tarttua kolaan ja lapioon ja aloittaa työt. Tein parin tunnin urakan välillä nojailin lapioon katsellen kätteni töiden jälkiä. 

Sama toistui illalla, kun koko päivän tuli taivaalta lisää lunta. Vasta pimeän tullen kävi kyläteillä aura ja taas uudestaan pihalle ja lapioimaan se polven korkuinen valli portilta, että autokin jaksaa kulkea.

Tiistaina jälleen kahdet lumityöt. Eilen keskiviikkona yhdet ja vähän siistimistä taas auran käytyä. Tänä aamuna oli suorastaan helppoa, vähän pakkaslunta kolattavana. Reilun puolen tunnin urakka.

Nyt alkaa muskelit tuntua, hiha kiristää. Parempaa kuntosalia saa hakea.

Tässä kultapoika uudessa myssyssään vartioi majakkaa.


12 kommenttia:

 1. Luonto on melkoinen päsmäri ja siihen on ihmispolon kaikessa luulotellussa kaikkivoipaisudessaan tyytyminen...

  Muskelit alkavat varmaan olla kadehdittavan kunnioitettavat, mutta jottei vallan ylikuntoon (ja selän venähdykseen asti), kaino kysymys: olisiko lumilingosta pikku apuriksi?

  Kultapojalla on hauska hattu viimeistä muotia myöten sympaattisesti kallellaan, mutta puhuuko ilme sen puolesta lumitippakin nenän päällä, jottei hänellä mitään baskeriin tai olkihattuun vaihtamista vastaan...
  Leppoisampaa loppiaisen jatketta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei taida auttaa se pihlajanmarjojen määräkään, Takkutukka:)

   Mistä arvasit, että olen silmäillyt lumilinkojen hintoja...

   Poista
 2. Tuo hattu ei kamalasti lämmitä kultapoikaa!

  Joo, saisi lumen tulo riittää siellä! Muuten joudut ostamaan uusia vaatteita, kun muskelit kasvavat liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua Susu, vielä uusia vaatteita, kun entisiäkin roinia rahdataan pois. Eiköhän hihat jousta uusiin muskeleihin, pakko.

   Poista
 3. Teillä taitaa ollakin enemmän siellä. Täällä pääsee vielä ns. umpihangessa suht kevyesti etenemään - jos sellaiseen haluaa mennä tarpomaan. Mutta on hyvä, kun voit asennoitua siihen kuntoiluna ja että sulla on sitä kuntoa, millä hoitaa homma! Polvikin taitaa kestää hyvin menossa mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on enemmän lunta, sitä tuli tällä viikolla hulvattoman paljon.

   Asenne ratkaisee: Pakko jotenkin kuntoiluna tämä on ottaa, vaikka välillä ei meinaa jaksaa, sitten pidän taukoa. Ilmeisesti kunto on kasvanut sen verran kesällä vesijuoksussa ja nyt syksyn ajan puita kantaessa. Onneksi polvi tuli leikattua.

   Selkä ei meinaa jaksaa, piikkimatto on hyvä rentoutus sille. Särkylääkkeitä kyllä otan tarvittaessa.

   Poista
 4. Kultapojalla onki hieno pipo!
  Täällä on viimeset lumet ollu kevyttä pakkaslunta, siinä eijoo ku kävelemisen vaiva. En kyllä toivokkaan märkää lunta, mullaki selkä valittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, luonto osaa kutoa piponkin.

   Kauhulla ajattelen niitä märkiä lumia, tämä pakkaslumi menee vielä. Tosin pihalla alkaa olla hankalaa työntää kolaa ylös, lunta on niin paljon.

   Poista
 5. Vielä on muistissa ne ajat kun piti lumia kolata, eipä silloinkaan ollut traktoria apuna, tai oli oma traktori, mutta kuski puuttui. Vetävä lumilinko olisi kyllä ollut hyvä, sitä ehkä olisin osannut käyttää. Katolta putoavat lumet olivatkin sitten vielä kamalampaa...
  Pohjois-Karjalassa on ollut aina lunta ja paljon. Niin nytkin, ystävän kuvien perusteella. Täälläkin on nyt tullut kai yli 20 cm monena päivänä, ovat olleet ahkerana lumen kuljettajat ja muut talohuollon työntekijät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi olen vielä pärjännyt kun pakkaslumi on kevyttä. Tuleepahan kuntoilua sitten kun lumitöiden lisäksi kannan puita ja lämmitän, että sähköä säästyy.

   On ne lumilingot melko kalliita, kun ei tiedä kauanko lunta tulee.

   Pirkanmaalla taitaa olla enemmän lunta kuin aikoihin, ainakin näillä seuduilla.

   Poista
 6. Kultapojalla menee jo niska selvästi vinoon, kun alkaa tukka painaa :D.

  Lumityöt on kivoja, mutta vaan siihen rajaan asti, kun pysyy penkat sellaisina, että naisvoimin yltää työntämään uudet lumet sinne päälle. Sulla on muutama kymmenen senttiä enemmän vipuvartta kuin meikäläisellä, joten korkeammatkin vallit hoituu, mutta rajansa kaikella tietty. Ja sitten kun tulee vettä sinne lumen sekaan, alkaa kolallinenkin painaa sen verran, että toivotaan, että traktorit on silloin vapaana tulemaan apuun.

  Semppiä! Vaihdetaan löysempää takkia päälle, jos/kun alkaa hihat hauiksen kohdalta kiristää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Annukka, lumityöt on kivoja pari kertaa viikossa, mutta nyt on tullut yli äyräitten. Kurkkaan sääennusteesta aina onko hiutaleen kuvia ja toivon että ei näy.

   Mutta kyllä kunto tosiaan nousee, tosin kompuroinutkin olen, polet huutaa hoosiannaa kilpaa selän kanssa, lumen alla on liukasta. Juu, vipuvartta on 178 cm :)

   Poista