Sivut

sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Viikon 8 krapu - Hybristofilia

Hybristofilia

Kaikki vangit eivät elä ummehtunutta elämää kuplassaan.

Elinkautisvangit vetävät puoleensa naisia, jotka haluavat kirjeenvaihtoon raaoista rikoksista tuomittujen kanssa. Flirttailua vaaran kanssa, tosirakkautta vai jotain ihan muuta?

Moni rakastuu rikolliseen – jotkut päätyvät naimisiin murhaajan kanssa. Tätä selittää parhaiten hybristofiliaksi kutsuttu mieltymys.

Hybristofilia tarkoittaa viehättymistä ja rakastumista ihmisiin, jotka ovat tehneet raa’an ja vakavan rikoksen. Ilmiö painottuu kuuluisiin väkivaltarikollisiin. 

Norjalainen Fjotolf Hansen, joka tuomittiin 21 vuodeksi vankilaan vuonna 2012, on saanut kosintakirjeitä jopa 16-vuotiailta tytöiltä. Hansen on entiseltä nimeltään Anders Behring Breivik. Hän ampui 77 ihmistä kuoliaaksi Utøyan saarella.

Miten kukaan voi rakastua ihmiseen, joka on riistänyt henkiä – jopa tappanut puolisonsa?


_____________________________________________________________________

Viikon 8 krapusanat ovat: kupla, ummehtunut, vanki

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Laita linkki sinne kommentteihin kun krapusi on valmis.

22 kommenttia:

 1. Tämä ilmiö jaksaa kieltämättä ihmetyttää!

  VastaaPoista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta avauksesta ja uusista termeistä!
  Täysin käsittämätön ilmiö, joka löytyi kyllä diagnoosiluokituksesta mutta, jonka synnylle en löytänyt selitystä.
  Murhista pakkomielteisesti kiinnostunutta huomasin kutsuttavan murderinoksi.
  Vastauksena kysymykseesi: suuresti ihmetellen totean: ei pieni sydän moista ymmärtää voi....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä minustakin erittäin kummallista, ei varmaan löydy yhtä syytä ilmiölle, niitä on ko naisilla paljon erilaisia, oletan.

   Mitä naiset luulevat saavansa tällaisesta irti, sitä voimme vain ihmetellä, Takkutukka.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen ja outo ilmiö. Jonkinlainen messias-ilmiö kai noilla naisilla on, ajattelevat pelastavansa rikollisen sielun,, hohhoijaa. Ja tietysti on niitä naisia, jotka saavat kiksit turvallisesta vaarasta, mies kun pysyy vartioituna telkien takana.
  Hämmentävää on rakkauden polut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mene minulle jakeluun, että naiset menevät naimisiin elinkautisvangin kanssa, Susu. Mitä elämää se on jos toinen on kymmeniä vuosia vankilassa ja entäs sitten kun pääsee pois, huh huh.

   Poista
 4. Onko se sitten oikeastaan edes mukavaa sille vangille, kun saa kirjeitä ja siellä vain kököttää. Onkohan sitä puolta asiassa tutkittu, hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kuitenkin ne kirjeet tuovat vaihtelua vangin elämään, Mayo. Toisaalta luulen, että jotkut vangit huijaavat naisia, että ovat muka ihastuneet. Näin saavat yhteyden ulkopuolelle.

   Poista
 5. Jälleen sinulta kunnon tietoisku Cara. Mitä noille naisille on tapahtunut varhaisvuosinaan? En voi kuin ihmetellä. Onko lapsuudessa ollut joku läheinen häiriintynyt ihminen, joka on laittanut tytön pään ihan sekaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei voi kuin ihmetellä. AilaKaarina. Mikä lie siellä on taustalla, kun noita naisia on vielä kuulemma jonoksi asti.

   Poista
 6. Luulisi, että tuosta ilmiöstä on tehty jotain tutkimusta/ selvitystä, mutta ei ole tullut vastaan. Kummallisuuksia mahtuu ihmisen päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä mahtuu tosiaan, pasanen. Kyllä tuosta jotain selvityksiä on tehty, luulisin. Erikoinen ilmilö kumminkin on.

   Poista
 7. Naiset rakastuvat renttuihin tuli ensimmäisenä mieleen. Siviilissä mieltymyksen voi jotenkin ymmärtää mutta tuota hybristofiliaa (kiitos sivistämisestä!) en tajua.
  Kommenteissa on jo tullut 'pelastaminen' - sillähän perustellaan myös alkoholismiin tai muuhun addiktioon vajoavista halutaan pelastaa. Naiset kuvittelevat. Mutta ei pelasta. Ihminen pelastaa itse, omasta tahdosta ja halusta. Nainen voi olla motivaation syy mutta ei palastaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut BLOGitse, ei toista voi pelastaa viinalta eikä rikoksilta, se on itse tehtävä. Mutta esim tuo Norjan tapaus, ei siinä ole enää mitään pelastettavaa.

   Poista
 8. Kai monet tapamurhaajat ja kiduttajat ovat vailla tunteita. Heitä ei satuta minkään, eikä tunnu miltään ihmisen tappaminen. Heihin rakastumista en käsitä. Ainakin nainenn ottaa riskin tullakseen tapetuksi itsekin suhteessa murhaajaan.
  Hybristofilia oli sanana minulle vieras, mutta näin sitä oppii. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä aimarii.
   Aina ei synny fiktio-tarinoita, niin silloin päivän digilehtiä seuratessa löytyy joku mielenkiintoinen asia-aihe, niin kirjoitan krapuni siitä.
   Tätä naisten toimintaa en minäkään voi millään käsittää, mutta meitä on moneksi.

   Poista
 9. Katsomossa ainaki pyöriny näitä vankilarakkaus ohjelmia, ei pelkästään naiset rakastu vankeihin, myös miehet. Raha näyttelee hyvin suurta osaa ainakin noissa ohjelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan tosiaan myös toisinpäin, että nainen on vankilassa, Maarit. Sitä vaan tuntuu, että naiset hurahtaa moiseen, mutta kyllä toki miehetkin.

   Poista
 10. Eli vapautuu v. 2033. Pitkä odotusaika vielä naisella, jonka murhaaja valitsee.
  Saa vakavasti luonnehäiriöisen miehen, joka tuskin on parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuollaisesta teosta taida parantua, Beate56. Niitä ihmisiä ei saa henkiin takaisin. Voi olla pelkkää ajankulua monelle vangille tuo naisten kanssa kirjoittelu.

   Poista
 11. Ei varmaa parane hekään jotka selvisivät tai omaiset. Enpä ole minäkään kuullut tuota termiä, vaikka usein lukee tai näkee tvstä tällaisesta ilmiöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä se jonkinlainen sairaus on, jos haluaa murhaajan miehekseen, Emilie. Eikä ole tietoa pääseekö mies koskaan vankilasta.

   Poista