Sivut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Avoimet puutarhat 16.6.2024

 Tänä vuonna avoimien puutarhojen päivä olikin jo kesäkuun puolella ja sehän sopi hyvin. Monet kasvit olivat olivat toukokuun paahteessa aikaansa edellä. Mutta kaunista katsottavaa riitti kyllä.

Perinteiseen tapaan kiersimme ystäväni kanssa tänä vuonna, mutta vain yhden puutarhan. Muissa esillä olevissa olimme jo aiempina kesinä käyneet.

Tässä maistiaisia puutarhasta:

Veden solinaa

Suihkulähde


Erilaisia hauskoja kylttejä oli puutarhuri tehnyt


Puutarha sijaitsee peltojen laidassa ja voin kuvitella miten kauniisti pellon eri värit kesästä syksyyn korostavat puutarhaa sen taustana. Vaikka järvimaisema on minun sielunmaisemani, niin kyllä pellotkin ovat juhlavan näköisiä, erilaisine viljoineen.

Perinteeseen kuuluu myös leivoskahvit kierroksen jälkeen, tänä vuonna haimme leivokset ja kahvit keitti ystäväni uudehkossa kodissaan, jossa on asunut vasta kolme kuukautta.

Mieli lepää kaikissa kauniissa kukissa ja puissa. Oli hieno päivä.

8 kommenttia:

 1. Kaunista ja tuo pelto on mukava lisä puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelto tosiaan on sekä maisema että tuo lisän puutarhaan. Onneksi peltoa ei tarvitse itse hoitaa, Susu :)

   Poista
 2. Ihastuttavaa katseltavaa hauskoja yksityiskohtia kuten tuo ruusu ja suihkulähde!
  Väriä ja peltojen suomaa väljyyttä, maisemaa, jossa sielu lepää.
  Ja loppuhemmotteluna kuten asiaan kuuluu: maukkaat kahvit leivosten kera, tuosta ei päivä juuri parane!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hienoa katsoa muiden hoitamia puutarhoja, Takkutukka. Etenkin nyt kun on suuri helpotus olla ilman sitä työtä itse, vuosikymmenten jälkeen, vaikka se ihanaa olikin, niin ikää tulee, hohhoijaa...

   Poista
 3. Nykyään puutarhat ovat kuin kesähuoneita, missä viihdytään. Tässä puutarhassa kivoja yksityiskohtia, paljon kasveja kauniisti ryhmissään.
  Kiitos puutarhamaistiaisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä aimarii.
   Täytyy kyllä arvostaa tuonkin puutarhan hoitajia, vanhempi pariskunta. Puutarha oli iso, kuvissa on vain muutama mielestäni kaunis yksityiskohta.

   Poista
 4. Tuollainen olis ihana, mutta kyllä siinä olis kauheasti töitäkin. Noista vesiaiheista tulikin mieleen, että täytyy käydä täyttämässä lintujen vesikuppi - ainoo vesiaihe (sadevesitynnyreiden lisäksi) mitä mun pihalla on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä töitä tosiaan on, RH. Kaikki käytävät olivat hiekalla ja kukkapenkit reunustettu. Katteita li paljon, joten kitkemistä vähemmän. Mutta tykkäsin kovasti tuosta pihasta. Sanoivat sen olevan täysin kesken vielä, 20 vuotta vasta hoitaneet sitä ! Puutarhahan on aina kesken :)

   Poista