Sivut

lauantai 22. kesäkuuta 2024

Aamun rauha

 Reitti uimarannalle kulkee parkkipaikalta puiston halki lehmusten ja pihlajien reunustamaa kävelytietä:
Siellä ranta jo näkyy


Perillä


Tänään aamulla läksin kotoa seitsemän jälkeen ja ajelin viiden minuutin matkan parkkipaikalle. Lyhythän se matka on, reipas kilometri, mutta säästän selkääni, jotta jaksan olla vedessä juoksemassa pitempään. Takaisin kävely olisi muuten jo liikaa. Vedessä selkäkin rentoutuu ja koko kroppa.

Tänään oli aivan erityinen rauha ja muita uimareita oli pari ja lisää vakioporukkaa  tuli kun järvessä olin. Kevyt tuuli kuljetti ja vesi oli sopivaa, +18 C. 

Juttuseuraa oli ja järvessä tuli viivyttyä kohtalaisen kauan. Oli hauskaa kun jokainen uimaan tullut huuteli ensin "huomenta" ja heti perään "hyvää juhannusta".
10 kommenttia:

 1. Kaunis on matka uimapaikalle. Todellakin muistuttaa tuota Järvenpään näkymää, josta minulla oli kuva blogissa.

  Juhannusaamun rauhaa täälläkin. Hiljaista talossa ja tienolla, ei edes koiran ulkoiluttajia näy. Kaupunkijuhannus on mannaa korville, ei kuulu ääntäkään.

  Mukavaa jussin jatkoa, Cara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu. Eikö olekin kuin samasta kujasta se sinun blogisi kuva.

   On todella rauhallista ja hiljaista, oli varsinkin aamulla, mutta koko päivän on ollut. Nautitaan tästä, hyvää jussin jatkoa Sinulle myös!

   Poista
 2. Oi mahoton sentään, miten kaunis reitti sinulla on uimapaikalle. Upea uimapaikka.
  Mukavaa juhannuksen jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii, kyllä tuossa mielellään välillä tulee pysähdeltyäkin ja tuoksuteltua.
   Sinulle myös hyvää jussin loppua ja sunnuntaiat!

   Poista
 3. Kaunista on ja mukavaa, kun on seuraakin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän värit on kauniita, Maarit. Puissa kuuluu melkoinen lintujen konsertti.
   Kyllä se aamuinen juttelu muiden aamu-uimareitten kanssa on tärkeä asia, kun yksin asuu, niin tulee mukavasti äänenavaus rupatellessa.

   Poista
 4. Kaunis tie uimapaikalle on varmaan omiaan virittämään odottavaan ja positiiviseen tunnelmaan. Luonnon kauneutta, rauhaa, silmänlepoa ja sopivasti liikuntaa ynnä juttuseuraa, siitä ei aamu parane. Aina joskus ihmislapsen kelpaa ja noista kotvasista nauttikaamme täysin rinnoin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka.
   Olen suorastaan riippuvainen noista aamuhetkistä ja moni siellä on sanonut samaa. Se rauha laskeutuu kun autosta hyppää ulos kassin ja vesijuoksuvyön kanssa ja jatkaa matkaa rauhallisesti kävellen puukujan linnunlaulua kuunnellen.

   Melkein yhtä tärkeää kuin uiminen on juttelu muiden kanssa. Samanhenkistä porukkaa olemme me kylmävesiuimarit. Voit vaikka tarkistaa kanssakulkijalta :)

   Poista
 5. Mun "lähi"rantaan menee hiekkatie peltojen halki, sekin on ihan kiva. Olispa vaan lähempänä, tänäänki mietin sinne lähtöä mutta jalka ei taida nyt kestää pyöräilyä ja skuutilla matka on tosi töyssyinen.
  Kyllä ympäristön kauneus vaikuttaa paljon mielialaankin, sen oon huomannut tänä kesänä kun oon välillä oikein imenyt kesäistä vihreyttä ja kukkasia silmiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta RH, luonnon kauneus vaikuttaa mielialaan.
   Hienointa on sellainen tyyni aamu ja sileä järven pinta, nyt on ollut tuulista, menettelee sekin.
   Minun selkä ja lonkka ei kestä yhtään pidempää kävelyä, siksi menen autolla uimaankin vaikka reipas kilometri vaan on matkaa. Mutta järvessä selkä rentoutuu, niin säästän voimat sinne. Tunnin olin eilen ja tunnin tänään järvessä, rauhallisesti hölkkäilin. Ja kova nälkä kun pääsin kotiin :)

   Poista