Sivut

lauantai 10. elokuuta 2024

Valkoiset talot - SusuPetal

    VALKOISET TALOT

Yhdenpäivänromaani vuokra-alueen grillijuhlista.

Valkoiset talot kertoo taloista ja erityisesti niiden asukkaista. Neliön muodossa olevat talot muodostavat sisäpihan. Neliön keskellä on puilla lämmitettävä tiilinen grilli, kolme puista penkkiä ja puinen pöytä.  



Pihalla pidetään grillijuhlat. Mukaan tulee vanhuksia, lapsia, teinejä ja maahanmuuttajia. Sieltä löytyy venäläissyntyinen Irina kuin myös somali Muhammed. Jotkut asukkaista kurkkivat ikkunoistaan grillijuhlia.

Lukiessani tuli tunne, että olen itse juuri muuttanut sinne ja yritän tutustua naapureihin. Salaa kytätään naapureita. Herttaisia perheidyllejä ei näissä taloissa asu.

SusuPetal osaa mainiosti kuvata erilaisia ihmistyyppejä. Oikein sieluni silmin näin Kertun, Uunon ja monet muut. Huomasin kirjaa lukiessani olevani huolestunut, miten heidän käy. Eläydyin talojen asukkaiden elämään.

Tätä kirjaa suosittelen lämpimästi, lukukokemus oli nautinnollinen. Minunkin lukujumini unohtui hetkeksi kun aloin tutustua valkoisten talojen asukkaisiin.

Julkaisupäivä:  E-kirja: 4. lokakuuta 2023

Alkuperäinen: Books on Demand, 2009   212 s.



6 kommenttia:

  1. Kiitos mainiosta esittelystä Cara ja tämähän meni oitis varaukseen!
    SusuPetalin kerrontatapa ja tekstin värikkyys ovat omaa luokkaansa, minkä esim. "Kolmas painos" ja "Vanhat poikaystävät" aiemmin ovat huumorillaan ja tarkkanäköisyydellään osoittaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Takkutukka. Olen samaa mieltä Susun tekstistä. tämän kirjan henkilöt tempasivat minut mukaansa kuin vanhan tutun. Ja miten monenlaisia ihmisiä noissa taloissa asuu! Siinä on koko elämän kirjo vauvasta mummoon.

      Poista
  2. Mukavaa, jos lukujumi helpotti hiukkasen.

    Täytyy myöntää, että joskus itsekin mietin, mitä valkoisten talojen asukkaille nykyään kuuluu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noiden asukkaiden asioita lukiessa ei jumit tuntuneet.
      Ovat ne niin todentuntuisia elämänkohtaloita, että varmasti tulee mieleen, että miten kunkin elämä on jatkunut. Jatkoromaani?

      Poista
  3. Jokaisen kirjan henkilön elämästä pidempi tai lyhyempi pätkä. Koskettavia tarinoita. Minullakin on tämä SusuPetalin kirja, josta kirjoitit hyvän esittelyn.
    Luin sen yhtenä yönä heti postin tuotua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjassa on tosiaan koskettavia kohtaloita, aimarii. Henkilöt tulivat tutuiksi ja talojen asukkaat ovat kaikki jotenkin aidon tuntuisia.

      Poista