Haudattu
Poikien kesäloma oli lopuillaan ja tylsyys jo alkoi vaivata.
Harry ja Joa päättivät keksiä jotain piristystä ja samalla kiusaa Ollille. Olli oli saanut hyvän todistuksen palkkiona vanhemmiltaan uuden, kalliin kännykän.
Koko kesän se oli harmittanut muita ja nyt he päättivät haudata mokoman vehkeen uimarannan pehmeään hiekkaan.
Ollin sukeltaessa laiturilta Joan kanssa Harry kaivoi kännykän syvälle pehmeään hiekkaan.
Järvestä noustua hätä oli Ollilla suuri, missä kännykkä.
Poikien epäonneksi kännykkä kastui kun laineet löivät pidemmälle.
Lopulta se kaivettiin esiin, eikä tietenkään toiminut.
Kiusaaminen jatkui kun kännykkä oli vaihdettu uuteen. Kouluvihkoja piiloteltiin jne.
Ja nämä kaksi ilkeää poikaa kutsuivat itseään Ollin ystäviksi?!?
_______________________________________________________________
Viikon 35 krapusanat ovat: kännykkä, ilkeä, haudata
Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Laita linkki sinne kommentteihin kun krapusi on valmis.
Onneksi mun kiusaajat oli ihan avoimesti kiusaajia, eikä ees yrittäny olla "ystäviä".
VastaaPoistaNiinhän se usein on RH: Kiusaajat eivät näyttelekään ystävyyttä. Olli ehkä oli niin yksinäinen, että hänelle kelpasi pieni kiusaaminen ja moiset "ystävät".
PoistaSurullinen, mutta varmaankin nykyisin tuttu ilmiö ja hyvä kysymys kuuluukin: mikä nuorisoamme oikein vaivaa ja riepoo?? Uutiset kertovat omaa surullista kieltään yhä nuorempien tekosista ja näköalattomuudesta eikä siihen lääkettä tunnu löytyvän...
VastaaPoistaTotta puhut, Takkutukka. Luin juuri 14-vuotiaiden rankoista pahoinpitelystä. Kuin huvittelua heille.
PoistaLehdissä on yhä nuorempien rankoista otteista ikäisiään ja nuorempia kohtaan. Mikä lienee syynä, nämä tapaukset ovat lisääntyneet koko ajan.
Voi Ollia. Kiusaaminen on julmaa ja niin syvältä. Nykyään kiusaaminen muuttuu vielä yleiseksi hauskuudeksi, kun nöyryytyksiä kuvataan kännykällä ja jaetaan someen.
VastaaPoistaVanhempien olisi syytä katsoa peiliin, eikä uskoa aina pelkkää hyvää kullanmuruistaan.
Kiusattuna oleminen on tuskaa, Susu. Siitä jää monelle elinikäiset arvet. Ja juu, some pahentaa tilanteen niin, että varmasti kaikki näkee mitä tapahtuu. Julmaa ja sairasta!
PoistaKatalia "ystäviä". Kateellisuusko laittoi pojat kiusaamaan ja tekemään pahojaan? Koko ajan maailma raaistuu, nuoret lapsetkin syyllistyvät raakoihin tekoihin. Kuvaavat ja levittävät kuvia.
VastaaPoistaRankka aihe on toisten kiusaaminen.
Tuollaisen kiusaamisen seuraukset vaikuttavat loppuelämään, aimarii. Mutta eihän kiusaajat pidä sitä kuin hauskana huvina.
PoistaNyt saa lukea lehdistä miten 12 vuotias on pahoinpidellyt ja/tai tappanut jonkun. Ja some kuvaa kaiken. Mitä oikein pitäisi tehdä?
Kiusattu on aina mutta nykyinen kiusaaminen on raadollista.
VastaaPoistaKateus kännykästä, uusista vaatteista tai vääränlaisista sellaisista...kiusaajille riittää, että saavat kiusata.
Ja kiusattu on aina se, joka joutuu vaihtamaan koulua jne, BLOGitse. Kiusaajat jatkavat muiden kanssa.
PoistaNoinhan se useimmiten menee, hartaasti toivon muutosta asiaan ja meidän aikuisen vastuullahan se paljolti on.
VastaaPoistaNiinhän se on sini, mutta pahempaan suuntaan tuntuu menevän.
PoistaKateus, kateus ja kateus. Se mikä on toisen, ei kuulu minulle – jo lapsena tämä olisi hyvä oppia.
VastaaPoistaNäin on, Matilda. Vaan se hieno kännykkä...
PoistaEttä kaverit (joille ei ollut vaihtoehtoja) kiusaa, on valitettavan tuttua omakohtaisesti. Ajattelen sen vaikuttaneen aikanaan taipumuksena välttää pelimerkkien asettamista kovin paljon sarakkeeseen kaverisuhteet.
VastaaPoistaMinäkin olen kokenut vähän vastaavaa, pasanen. Oppikoulun alaluokilla en oikein tiennyt onko joku kaveri vai, kun välillä kiusasi muiden mukana.
PoistaHarva kiusaa kettään yksin, mut helposti siihen saa kannustajia. Kateus, huono itsetunto ja tunnekylmyyskö vaivannee kiusaajia!
VastaaPoistaTuo on totta Maarit, kun yksi kiusaa, niin joukko kasvaa pian. Nuo kaikki ja empatian puute.
PoistaIhmisen tarve tulla hyväksytyksi saa joskus aikaiseksi sellaista, että sitä pitää ystävinään ilkeitä tai sydämettömiä ihmisiä - kun muitakaan ei ole. Kauhein tapaus oli esim. se muutama vuosi sitten tapahtunut "kavereiden" tekemä pahoinpitely, jossa koulupoika kuoli.
VastaaPoistaKun tekijän joutuivat kiikkiin, heillä oli otsaa ihmetellä, miksi heidän täytyy olla pidätettynä eivätkä pääse kotiin....
Tuo on juuri se avain asiaan - kun muitakaan ei ole. Julmaa ja surullista.
PoistaVoi poikia - luulen, että jokaisella pojalla oli omat ongelmansa ja murheensa kotona ja koulussa; kukaan ei niitä nähnyt.
VastaaPoistaEn puolusta väkivallan tekoja, en missään nimessä - olen itsekin koulukiusattu, mutta "vain" haukkumalla, nauramalla, ei fyysisesti (pojat veti alakoulussa leteistä, mutta 🤷♂️🤷♂️) - mutta tunnen kyllä sitä samaa surua ja myötätuntoa niin kiusattuja ja kiusaajia, pahimmissakin tapauksissa, kohtaan. Vanhempien vastuuta minäkin peräänkuulutan näissä asiossa.
Yleensä kuitenkin kiusaajat pystyvät myöhemmin elämässä pitämään puolensa paremmin kuin kiusatut. Toisaalta tiedän itsekin, että kiusaaminen pisti minut ainakin näyttämään mihin pystyn - hankin koulussa kymppejä toisensa perään. Sekös kiusaajia harmitti.
PoistaHenkinen väkivalta on yhtä julmaa kuin ruumiillinen. Aina löytyy aihetta kiusantekoon jos tyyppi on se luontoinen että haluaa päteä alistamalla toisia. Aihe on ajankohtainen vaikkakin iänikuinen.
VastaaPoistaHenkistä väkivaltaa taitaa olla vielä enemmän kuin fyysistä, anli. Se tekee kiusatun elämästä kohtuuttoman vaikeaa. Totta tuokin, kiusaamista on ollut aina ja jatkossakin on.
Poista