Sivut

lauantai 31. elokuuta 2024

Mietteitä ranskalaisen parvekkeen ääreltä, osa 3

Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivää juhlitaan joka vuosi elokuun viimeisenä lauantaina, siis tänään. Monenlaisia tapahtumia on luonnossa ja useilla paikkakunnilla kehotetaan viettämään yö ulkona. 

Katselen ranskalaiselta parvekkeeltani metsäisiä rinteitä, jossa taiteilija Luonto vaihtaa taulua vähintään neljä kertaa vuodessa, useamminkin.

Tänään havaitsin näkymään ilmestyneen jo huomenna alkavan syyskuun värejä. Ne ovat vasta hillityn keltaisina koivuissa, aivan kuin hitaasti uskaltaisivat näyttäytyä ja ilmoittaa, että syyskuu alkaa, saat uuden taulun!






Mikä onkaan kauniimpi kuin hitaasti väreihin sonnustautuva syksyyn valmistuva metsä. Ai niin, tyyni järvi heijastuksineen, tietenkin!



10 kommenttia:

  1. Onpahan jo keltaista väriä. Täällä vasta aroniapensaissa näkyy tulevan syksyn värejä. Kaunis on kyllä vuodenaikataulusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keväällä voi seurata kun tyhjät koivut saavat hennon vihreän ja lehdet, Susu. Tämä on halpa taulu ja lisäksi vaihtuva :)

      Poista
  2. Kuvasi kertovat, mitä on tulossa. Täällä värit jo vahvemmat ja osa koivun lehdistä varisee.
    Syyskuu näyttä alkavan lämpimänä. Minulla oli aikomus nukkuyöulkona, mutta kovan sateen uhan alla muutin mieleni ja kömmin illalla oman sänkyyni. Yö oli kyllä lämmin. Hyvää syksyä Cara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aimarii!
      Vähitellen syksyn värit alkavat näkyä. Olisi hienoa nukkua yö ulkona, mutta näin kerrostalossa se on hankalaa. Aiemmin nukuttiin joskus kotona tai mökillä ulkona ja katseltiin venetsialaisia kokkoja.

      Poista
  3. Olen jo ihmetellyt miten alkaa olla keltaisia lehtiä pudonnut puista ja vaahteranlehtiä alkaa olla myös. Toivottavasti tulisi värikäs ruska.
    Eilen koetin nähdä jotain venetsialaisista, pauketta kuului, mutta en nähnyt raketteja. Ehkä olin liian aikaisin liikkeellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä värejä alaa vähitellen näkyä, Emilie. Mutta onneksi lämpimiä päiviä on vielä tulossa.

      Poista
  4. Onpa kaunis metsä! Täällä on likaisen ruskehtavia ja ruosteenruskeita koivuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit. Metsäinen rinne on vaihtelevan puustonsa ansiosta kaunis, havupuiden välissä on koivuja ja vaahteroita.

      Poista
  5. Kaunis taulu. Olisi kiva saada siitä kuvaa syksymmälläkin, kun taiteilija on alkanut lisätä värejä kauniin vihreän rinnalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se järjesty, Annukka. Koko ajan värikkyys lisääntyy.

      Poista