Sivut

tiistai 6. kesäkuuta 2017

Raparperipiirakkaa ja lipstikkakeittoa

Tuoksuuko? Täällä tuoksuu. Otin juuri uunista raparperipiirakan. Varret ovat vielä niin rapeita ja pehmeitä, että piirasta ei paljon paistaakaan tarvitse. Melkoisen puskan on jo kasvattanut, kukkiakin on jo tulossa, joten harventaa täytyy taas:
Kanelisokerilla maustettu raparperipiiras.
Nautitaan vaniljajäätelön kanssa.

On aika tehdä myös lipstikkakeittoa, puska on jo melkoinen, joka kesä se kasvaa  kolme kertaa uudestaan kun korjaan sadon:


Lipstikka- eli liperipuska


Keittoon laitan paljon lipstikkasilppua, sipulia ja pari jauhoista perunaa. Ensin keitän perunat paloina pehmeiksi ja sitten kuullotetut sipulit ja lipstikat joukkoon. Lopuksi puoli pakettia Koskenlaskijajuustoa paloina sulatetaan sekaan ja keitto on valmis. 

Muuten olo on vieläkin puhki puu-urakasta, joten näitä kevyitä kotihommia vain teen. Tänään myös haen matkahuollosta paketin mosaiikkimyymälän outletista netistä tilattuja mosaiikkipaloja. Tulevat betoniaskareiden kanssa käyttöön. On myös haettava kanisteriin bensaa, että pääsee ruohonleikkuuseen lähipäivinä, sade ja lämpenevä ilma on huomaamatta kasvattanut voikukat ja muut nurmikkoa näyttelevät vihreät sojot jo melko pitkiksi. On aika kaivaa Husqvarna esille. Se on siis ruohonleikkuri.
2 kommenttia:

 1. Meillä isäntä oli leikannut ruohon tänään sillävälin, kun olin vasikkahommissa muualla. Ihana tuoksu pihalla!

  Joogaopistolla oli tomaatti-lipstikkakeittoa, oli hyvää se. Epäilemättä sun keitto on vielä parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä leikattiin äsken juuri nurmikkoa ensimmäisen kerran. Oi sitä tuoksua!

   Tuohan onkin hyvä idea laittaa siihen keittoon tomaattia.

   Poista