Sivut

sunnuntai 2. heinäkuuta 2017

Pikavisiitti kirjojen maailmaan

Käytiin vajaan päivän reissu 'ihmisten ilmoilla'. Kotona tarkastettiin tuulivauriot, niitä ei ollut. Muutama uusi kukka oli auennut:

Unikot olivat kukassaKoristelaukat jaksavat kukkia pitkäänJuhannusruusukin oli aukaissut kukkiaan

Sitten suuntasimmme Sastamalaan Vanhan kirjallisuuden päiville. Lähes joka kesä käymme siellä tuoksuttelemassa vanhojen ja uusienkin kirjojen tunnelmaa. Itse istuskelin välillä huilimassa penkillä ja katselin väkeä, nautin. Ei totisesti tuossa tapahtumassa käy mitään kaljatelttaporukkaa, onneksi, ihanan kultturellia väkeä. Jo vaatteista huomaa katukuvassa kuka on Sylvään koululle menossa.


Tässä SKS:n osastolta uusia kirjoja.
Aihealue on taas näköjään kovin suosittu, ihmisen mieli.

Rautavesi myllersi tuulessa. Kävely ja lounas vakiruokapaikassamme Hovipiiassa kesken kirjanautintojen.


Vaahtopäitä Rautavedellä


Uskollinen Kaunotar odotti kärsivällisesti parkissa:Ruokapaikassa oli muutama tällainen taulu.
Otin niistä kuvat, varastan  ideoita betonitöhin.


Sitten kodin ja ruokakaupan kautta äkkiä takaisin saareen. Siellä ei paljon nettiä kaipaile. Kirjoja tulee luettua, ja tietysti saunottua ja uitua ylipitkän kaavan mukaan joka ikinen päivä. Kuulumisiin taas jossain vaiheessa!
16 kommenttia:

 1. Siellä on varmasti tuullut kans ihan kivasti, saaressa. Toivottavasti teillä on kunnon vene, joka ei liikaa keiku aallokossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleehan täällä, vielä tänäänkin. Se hyvä puoli, että hyttysiä ei ole :)

   Veneet on ihan hyviä, niitä muutama, riippuu aina tuulen suunnasta kuinka täältä pääsee liikkumaan, luoteistuuli on pahin.

   Poista
  2. Tänäaamuna huomasin tuossa naapurissa tuollaisen unikon, se oli valtava, ainakin 15-20 senttiä halkaisijaltaan! Piti oikein jäädä ihaileen hetkeksi, kun se siinä aidan vieressä hehkui.

   Poista
  3. Samanlaisia isoja nuo meidän unikot, kuin paperia.

   Tänään aamulla tulivat hyttyset! Tuuli oli pois ja hyttysarmeija kimpussa heti aamu-uinnin jälkeen. Ohvit esille :)

   Poista
 2. Onpa sinulla kaunis auto!

  Kyllä täälläkin kulttuuria harrastetaan; tällä viikolla ollaan oltu kahdesti teatterissa. Hienosti ei kyllä pukeuduttu ;D Olisi kai pitänyt, mutta kun oltiin ulkona!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aila. Tykkään kyllä tuosta autosta, hyvä ajaa ja ihan soman näköinen minustakin.

   Kesäteatterit on mukavia, tänä kesänä vain on tarvinnut vaatetta kunnolla.

   Poista
 3. Tuohan se lisää jännittävyyttä saarioloon tuollainen tuuli ja aallokko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, vuosien mittaan on pari kertaa ollut niin kova myrsky,että on kannettu tavarat saaren toiselle puolelle ja mies on tuonut yksin veneen sinne.

   Poista
 4. Tulee niin tuosta järvikuvasta mieleen lapsuus ja kun oli mökki saaressa. Sinne oli aina jännä mennä. Kaunis auto, näyttää kätevällekkin. Hienon idean sai hän joka tuon taulun teki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TSirkku, tykkään kyllä tuosta autosta. Hyvä ajaa.

   Noita tauluja oli useita ja minä sain idean betonivaluihin laittaa erilaisia esineitä :)

   Poista
 5. Onks toi C3?

  Miehellä oli joskus noin 10 vuotta sitten uusi punainen C2 ja oli silloin raksa-alalla töissä ja kaikki aina luuli, että se on jostain syystä liikenteessä vaimon autolla. Pikku erehdys, kun tällainen hevosämmävaimo kyllä tarvii vähän toisenlaisen kaaran ;)

  Mut joo, varmaan mukava ajaa tuo sun kaunotar :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on C3, vm 2017 :)
   Erinomainen auto kulkea, eikä se ole lainkaan pieni, pienempiäkin on. Ja tekniikkaa löytyy, jopa minä joudun hieman opiskelemaan manuaalia.

   Kyllä kuule on huoletonta ajella uudella, kolme vuotta aikaa katsastukseen :D

   Poista
  2. Joo toi C3 on varmaan just sen verran isompi, kuin C2, että se on jees. Tosin kyllä siinä C2:ssakin edessä oli hyvin jalkatilaa, takapenkki oli sit ei-niin-tilava... Suurin miinus siinä autossa oli se, että niskatukien materiaali oli jotain niin ihmeellistä kangasta, että mulla meni aina tukka takkuun. Ikinä missään muussa autossa mennyt... Mutta jos niillä on vielä samat kankaat (toivottavasti ei...), niin se ei varmasti haittaa teitä lyhyttukkaisia :)

   Mulla on rontti 2 kk aikaa katsastaa ja joku on ollut taas niin laiska, ettei ole puoleen vuoteen viitsinyt korjata mun palamattomia taka- ja parkkivaloja. Muissa korjauksissa on käyty, mutta sähköviat, ne on sitten vähän vaivalloisia... ;)

   Poista
  3. En ole huomannut hiusongelmia. Edessä on säätömahdollisuuksien ansiosta tilaa vaikka kuinka. Ratinkin saa alas-ylös ja sivusäätöön.
   Jalkatilaa ei takapenkillä tarvita, kun meitä useimmiten on vaan kaksi :)

   Ajattele, ajoneuvovero putosi reilusti alle puoleen, samoin bensan kulutus. Ihmettelin aluksi, että millä auto kulkee, kun bensaa ei kulu.

   IsoH:n paikka oli hiljainen kun mentiin siitä ohi kauppaan ja tultiin tänne saareen viime viikolla. Liekö lomilla.

   Poista
 6. Komia koristelaukka, niitä näkyy nyt käytettävän paljon kaupunki-istutuksissakin. Ruokapaikan tauluidea on vekkuli, kiva nähdä millaisena se Sinun töissäsi ehkä poikii. Jep; uskollinen ystävä on tosi kaunotar ja punainenhan sen auton tietty olla pitää. Mukavia saaripäiviä, raikkaita vesiä ja leppoisaa oloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka!

   Minulle koristelaukka on uusi tuttavuus, vasta viime syksynä laitoin maahan, tykkään kovasti, lisää pitää istuttaa.

   Raikasta on vesi, +16 ja aallot sekoittavat välillä viekää viileämmäksi. Märkäpuku on ollut tarpeen.

   Punainen on AUTON väri :)


   Poista