Sivut

sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Ei vettä, räntää rakkaampaa


Tässä ei nyt kansallislaulutkaan auta, vettä sataa ja välillä se muuttuu rännäksi. Aamulenkille lähtiessä tihkutti hiukan ja lenkin edetessä alkoi tihkuttaa enemmän ja enemmän, lopulta satoi. Onneksi nämä nykyiset ulkoiluun tarkoitetut asut pitävät vettä jonkun aikaa. Takki oli aivan täynnä vesipisaroita päältä kun pääsin kotiin, sisältä täysin kuiva. Ravistelin takin terassilla ja vesi lähti pois, kätevää. 
Peltojen väliset ojat tulvivat

Kaikki on märkää ja vettä on sellaisissakin paikoissa missä sitä normaalisti ei syksyllä ole. Kuvassa oleva paikka on oja keskellä peltoja ja se on syksyisin yleensä lähes kuiva, keväällä siinä solisee vesi pohjalla pienenä norona. Koskaan aikaisemmin siinä ei ole noin paljon vettä syksyllä ollut.

Mieskin on jo kotona, lenkkeilee, ja kaikki on jälleen hyvin. Tällä erää. Olen vanhemmiten tullut enemmän huolehtivaiseksi, nytkin viime viikolla ennen sitä rytmi-operaatiota valvoin lähes koko yön. Ehkä tuo puoliso tulee yhä rakkaammaksi kun yhteisiä (avio)vuosia tulee ensi viikolla täyteen jo 28. Yhtä monta vuotta olemme asuneet täällä samassa paikassa. Mihin ihmeen mustaan aukkoon aika ja vuodet menevät?
15 kommenttia:

 1. Vuodet tosiaan kiitävät, taas ollaan kohta joulussa, vaikka tuskin on ehtinyt viime joulun jouluvaloja poistamaan.
  Kyllä vuodet hitsaavat yhteen. Onnea jo etukäteen ensi viikon vuoksi.
  Kuvassasi on viitenä poikkiraitana olevat kauniit värit. Tykästyin kuvaan kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Risa. Totta, kyllä vuodet yhteen hitsaavat.

   Piti oikein katsoa kuvaa uudelleen ja olihan siinä poikkiraidat.

   Jouluja on yhä useammin, siltä tuntuu.

   Poista
 2. Kesä oli vetinen, samoin syksy ja talvestakin näyttää tulevan samanlainen!
  Mukavaa, että miehesi on taas kunnossa ja Onnittelut näin etukäteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissukka.

   Nyt on kyllä samaa märkää ilmaa kesät, syksyt ja talvet.

   Poista
 3. Oi onnea ensiviikon johdosta, en kuitenkaan enää ensviikolla muista. Kyllä sitä pitkää liittoa alkaa pitää jo saavutuksena näinä aikoina, kun keskimääräinen avioliiton ikä on jotain 11 vuotta. En sitten tiedä miten tuo on laskettu, kun ei kaikki ole eronneet eikä eroa...

  Nauratti ääneen tuo otsikko, ja tietysti jäi korvamadoksi sitten pyöriin päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista ja sorry korvamadosta!

   Onhan se vähän erilaista elämää tällainen pitkä liitto, kun viime vuosina olen lähipiirissä kuullut nuorten liittojen päättyvän 4-5 vuoden jälkeen. Luovuttavat liian helposti mielestäni.


   Poista
  2. Ja toisaalta kun on kuullut niistä ihan suuruudenhulluista häistä, että onko menty naimisiin vaan häiden takia eikä niinkään sen puolison takia... ja tätä kirjoittaessani tuli mieleen, että samassa jutussa, mistä luin tuosta km. avioliiton kestosta, taisi olla myös vertailtu häiden kalleutta versus liiton pituus, ja löydetty käänteinen korrelaatio. Ökyhäistä siis seuraa lyhyt avioliitto.

   Poista
  3. Aivan hulvattomia häitä jotkut pitävät. Suunnitellaan jo vuosia etukäteen ja maksetaan hirveitä summia. Muistelen lukeneeni jotain vastaavaa köyhistä ja avioliiton kestosta.

   Pätee meihin, mentiin Treen maistraatissa kahden todistajan kanssa. Sen jälkeen syötiin Fransmannissa ja käytiin jossain pubissa. Siinä se.

   Poista
  4. Hiton tabletti:
   Ei köyhistä vaan ökyhäistä.

   Poista
 4. Hyvä kuulla, että kaikki meni hyvin! "Tällä erää" - sekin riittää, elämä on opettanut, jottei se takuita tarjoile... Asia kerrallaan ja yksi kerrallaan vuosia lisää yhteiseen taipaleeseen, lämpimät ennakko-onnitteluni!

  Hervoton otsikkosi harmonisine kuvineen oli tämän aamun pelastus ja nuita korvamtoja tuntuu olevan enemmän liikkeelle, mutta se on kirvoittamasi naurun väärti! Ei tiedä enää kasvaako tässä kohta evät, kun yrittää sateiden välissä lähteä loiskuttelemaan lenkille. Kelvollista alkanutta viikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka onnitteluista. Hienoa, että sait iloa otsikostani, se tuli täysin hakematta mieleen kun ulos katselin kirjoittaessani.

   Evistä puheen ollen, jotkut väittävät minulla sellaiset jo olevan, uinhan ympäri vuoden muutaman kerran viikossa :)

   Rattoisaa ja kuivempaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 5. Onnea tulevan hääpäivän johdosta! On siinä jo vuosia kertynyt. Mitähän mies tällä kertaa keksii hääpäiväksi? Ja hienoa, että hän on kunnossa. Sitten kun te juhlitte 30-vuotista taivalta, me juhlitaan 20-vuotishääpäivää :)

  Paljon mieluummin vettä ja räntää kuin pakkasta. Eikä pimeyskään haittaa. Toi kuva on kyllä hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista Sirpa. Parin vuoden päästä voisi sitten jo ihan juhliakin, jos liitto jatkuu :)

   Pidä räntäsateesi, minä kaipaan jo kuivaa keliä, lunta ja pakkasta. Olisi oikea avantokin, nyt vain järvessä uidaan avantosaunallakin.
   Poista
 6. Paljon onnea tulevaan juhlapäiväänne! Jokainen yhdessä vietetty päivä on mielestäni "juhlan" aihe!

  Nyt on ihan pakko kertoa pieni juttu näistä perhanan keleistä: meillä oli viikonloppuna kymmenen naisen porukalla kahtena päivänä laulukonsertit miehille; siis aviomiehille, isille, pojille, veljille jne. Ne onnistuivat erinomaisesti. Olen erityisen ylpeä, että itse jaksoin tämän rupeaman tiiviine harjoituksineen ja esiintymisineen. Tänään meidät oli pyydetty esittämään samasta konsertista lyhyempi versio sotainvalidien juhlaan. Juhlapaikassa oli "backstage" semmosessa paikassa, että esim. kengät piti vaihtaa siellä, ja matkaa oli n. 20 metriä, mutta menepä siellä korkkareissa hiekassa ja melkein mudassa...huoh :) :) Meidän kengät oli semmoset, että en kehdannut edes katsoa niitä esityksen aikana, ois niin naurattanut! Onneksi ei pokka kumminkaan pettänyt!

  Tosi kivaa kuulla, että miehesi operaatio meni hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista.

   Kelit on :( Tänäänkin on satanut vettä ja räntää.

   Hienot esityksen varmasti teillä.

   Poista