Sivut

maanantai 20. marraskuuta 2017

Pimeää, hämärää, pimeää


Siinä päivien kulku. Keskellä pimeää on hetken hämärää. 
Unohdetut


Kuvan pergiukset on kuvattu lauantaina klo 9.40. Siellä ne loistavat korkealla puussa ja monissa muissa puissa on myös unohdettuja omppuja. Tarkoituksella jätetään, osan käyvät linnut syömässä ja osa jäätyy, jos sattuu pakkasia tulemaan. 

Pakko jo myöntää, että pimeys alkaa vaikuttaa mielialaan. Lumi auttaisi hieman, mutta tuo rähmä mitä maassa välillä on, sulaa aina pois ja varsinainen marras tulee esiin. Katselin vanhoja muistiinmerkintöjä liikuntapäiväkirjastani ja vielä reilut kymmenen vuotta sitten oli jo marraskuun lopussa hiihtokelit. Ladut oli ajettu ja pääsi hiihtämään kympin lenkin. 

Nyt on kesät, syksyt ja talvet yhtä vesi- ja räntäsadetta. Eilen sunnuntaina meinasin jo lannistua, annoin itselleni räntäsateen keskellä lukupäivän. Jätin lenkin väliin. Virhe. Nukuinkin huonommin. Kyllä se lenkki vaan on tehtävä säässä kuin säässä.

Tänään vien pääni kampaajalle siistittäväksi, on taas kulunut neljä viikkoa. Viikolla on tiedossa ohjelmaa, kyläilyjäkin.
14 kommenttia:

 1. Eilen käytiin tyttö hakemassa tuolta matkan päästä, ja kattelin surkean näköisiä peltoja, joista osa oli jäänyt korjaamatta ja osalla vesi seisoi. Mietin, että tällaset kelit ei saa ilmastonmuutosdenialisteja ajattelemaan, mutta heti kun on talvella pari päivää kovempaa pakkasta, ollaan huutamassa että ei voi ilmasto lämmetä kun nytkin on näin kylmä...

  On sentään se ilo, että just tänään ei ehkä sada :) ainakaan kovin paljoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä päin on myös pelloilla järviä ja ojat tulvii kaduille. Lisäksi nämä kylän hiekkatiet ovat kuraa ja märkää savea.

   Täällä juuri nyt sataa taivaan täydeltä räntää :)

   Poista
  2. Jotain hiutaleita täälläkin aina välillä sateli, mut onneks ei taivaan täydeltä!

   Poista
  3. Räntää tuli niin paljon, että auton pyyhkijät tökkivät pahasti.

   Poista
 2. Onpa jotain värikästä marraskuuhunkin kun jätit nuo omenat. Lumi tosiaan valaisee. Sen huomasi hyvin kun ajelin viikko sitten lumettomasta Savosta lumiseen Kuusamoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punaiset omput näkyivät tosiaan pimeässä aamussa. Muutamaa oli käyneet jo linnut nokkimassa.

   Poista
 3. Rutiinit auttavat päätä pysymään kasassa, olen huomannut.
  Sinnitellään! Vielä kuukausi ja sitten alamme kulkea kohti valoa (huh, olipa optimistista!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on näitä rutiineja. Kuukausi ja sitten vielä vähän aikaa ennen kuin valkenee. Koitetaan sinnitellä, eihän tässä muuta voi. Sitten pääsee valittamaan kirkkaasta kevätauringosta :)

   Poista
 4. Unohdetut punaposket ovat voitto elämälle ja haaste harmaudelle!!
  Alkaa hiljalleen hymy hyytyä ja alavireisyys hiipiä huiviin, joten kaikki keinot sallittuja ja otettava käyttöön: ottaa tilasin kasvohoidon ensi viikoksi. Jos eivät kurtut kohene niin ehkäpä mieli kuitenkin.
  Jotain musiikkitapahtumaa, konserttia voisi myös kokeilla, tähän aikaanhan niitä on mukavasti tarjolla... Kirkasta kevätaurinkoa odotellessa nimim. kautta kiven ja kannon En valita:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka, erinomaisia keinoja! Minäpä tilasin jalkahoidon, oikein hieronnan kera. Kirkkokonsertti on tiedossa joulukuun alkuun heti, joten samoilla linjoilla, selvitäänhän me :)

   Poista
 5. Meillä on n.20 senttiä lunta, eikä ole tarvinnu kolata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On teillä siellä valoisaa lumen ansiosta. Vähän kade olen.

   Poista
 6. Täällä Pohjois-Karjalassa on lunta kyllä, mutta silti nyt 15,30 jälkeen alkaa hämärtyä. On tietkin jo liukastuneet, joten kävellessä pitää jo varoa.
  Tänään piristi kyllä vaihteeksi aurinkokin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on pari päivää ollut maa valkoinen, mutta taitaa perjantaina sulaa kun on lämpöä luvattu jo +6 C. Mutta kyllä on päivät lyhyitä jo, pimeä riittää.

   Poista