Sivut

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Yhdeksän tuhannen askeleen lenkki


Ostaessani älykännyn reilu vuosi sitten, ajattelin, että mitä niillä sen kaikilla sovelluksilla oikein tekee. Suurin osa täysin turhia, pelejä en harrasta. Useita sovelluksia olen poistanutkin kuluttamasta nettiaikaa ja akkua. Muutaman  sovelluksen olen Androidin Google Play - kaupasta asentanut käyttööni. 

Yksi käytössäni oleva sovellus on Sports Tracker. Se on suomalainen älypuhelimille tarkoitettu kuntoilusovellus, joka mittaa kuljetun reitin GPS:n avulla. Sen asensin heti koneelle, kun huomasin sen olevan ilmainen. Toki maksullisella saisi kaikenlaisia lisäominaisuuksia, minä en niitä tarvitse. 
Joillain on koira viemässä lenkille. Minulla on Sports Tracker, joka kerää tilastotietoa lenkeistäni. Sovellus käyntiin ja älykänny vaan taskuun lenkille lähtiessä: se piirtää kartalle reittini ja laskee ajan, kilometrit, nopeuden, keskinopeuden ja piirtää korkeuskäyrän reitistä. Nämä ja paljon muuta turhaakin tietoa kerätään taulukkoon, josta voin seurata lenkkeilyni edistymistä/taantumista. Kalorinkulutusta voi myös seurata, se on melko huvittavaa, ei kiinnostavaa. Katsoessani taulukkoa äsken (olen siirtänyt sen tähän läppärille) huomasin talven aikaiset selkäkipuni vaiheet. Välillä vauhti oli todella hidasta, joskus ei ollut lenkkejä lainkaan. Melko rauhallisesti vieläkin etenen. Mutta tänäänkin ulkoilutin sauvoja reilun parin tunnin ajan kohtuullista vauhtia. Kyllä teki päällekin hyvää. Seinät pysyvät taas pystyssä.Kuva täältä


Joku voi pitää tuota hassuna, kun en ole mikään himourheilija. Minä taas rakastan numeroita, taulukoita ja tilastoja. Varsinkun kun ne kertovat vielä jotain mitä itse olen tehnyt, hikoillen ja nauttien ulkoilmasta ja harvoin nykyään näkyvästä auringosta. Ennen älykännyä pidin pelkästään vihkoissa liikuntapäiväkirjaa, ja pidän sitä vieläkin, niitä on kertynyt melkoinen pino kymmenien vuosien aikana. Lajien kirjo vaihtelee sauvakävelystä melontaan ja  surffaukseen. Mukava katsella mitä kymmenen vuotta sitten on tehnyt. 

Jokainen asia, joka saa lähtemään lenkille, on hyvä ja sitä kannattaa suosia. 
23 kommenttia:

 1. Kahden tunnin lenkki, kuulostaa hyvältä ja teki varmaan todellakin hyvää päänupille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se teki hyvää, rauhallista vauhtia kuljin ja lunta höytäili välillä.

   Poista
 2. Ei mitenkään hassua, mukava on tietää miten paljon sitä kuljeksii.
  Ite oon mitannut Endomondolla ja sitä ennen oli toinen ohjelma, jota en nyt muista. En niinkään aikaa, mutta matkaa. En pääse yhtään sen nopeammin kuin pääsen :)
  Hauskaa, kun välillä se ilmoittaa että mikä ennätys on tullut, milloin pituus milloin nopeus.
  Kun vaan muistais sen laitaa lähtiessä päälle, näkis paljonko viikossa on kävelty tai pyöräilty.
  Pitääpi lähteä viemään kortteja postilaatikkoon, jos muistais laittaa päälle tuon. Vaikka tiedän kyllä miten pitkä matka sinne laatikolle on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi hauskaa, kun voi seurata kulkemisiaan.

   Minä siirrän nuo tiedot koneelle taulukkoon ja siitä on helppo vertailla viikkoja ja päiviä.

   Poista
 3. No ehkä se on sitten tuo, jonka mieki voisin ladata. Ei tarttis kartasta aina mittailla matkoja, varsinkin jos kulkee kartassa näkymättömiä polkuja. Kun vain sitten muistaisi aina laittaa päälle lähtiessä. Korkeusprofiilikin vois olla näissä maisemissa mielenkiintoinen.
  Nyt flunssan takia oon kyllä ollu pari päivää tosi vähällä liikkumisella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranemista!!

   Tuo sopisi varmasti sinullekin. Sienireissuillakin näki hauskasti miten metsässä olin kulkenut, ja matkan kilometrit näkyy tosi tarkasti. Asenna ihmeessä, siinä voi valita monista eri lajeistakin. Eikä tuo perusversio maksa, nettiä ja akkua kuluttaa hyvin vähän.

   Poista
 4. Tuo Sports Tracker on oiva juttu! Se salakavalasti, paitsi kerää kiintoisaa tietoa ja poistaa mutua, oikeasti innostaa lähtemään liikkeelle ja ikäänkuin kilpailemaan itsensä kanssa. Helppokäyttöinen ja hyvä ulkoiluseuralainen, joka ei turhiä höpöttele eikä nipottele. Pidetään seinät pystyssä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosi hauska. Odotan vaan sitä uutta päivitystä, missä on puhe mukana, että taskusta kuuluu: "vauhtia Mummeli" tai "hyvä Sinä" :D

   Poista
  2. Haha, sit ku jäisit naapurin kans jutteleen niin taskusta alkais kuulua vastalauseita :D

   Poista
  3. Mistä arvasitkin, että niin käy usein :)

   Poista
 5. Minä tykkään myös numeroista ja taulukoista. :-D
  Puhelinta en ole vielä ottanut tuohon käyttöön, olen vähän huono puhelimenkäyttäjä muutenkin, kun se tahtoo unohtua aina käsilaukkuun. En kuljeta käsilaukkua mukana lenkillä. ;-D
  Mutta mulla numerot kerää Polar ja siirtää ne sitten tarkasteltavaan muotoon. Reittejäni en tosin näe sillä. Sekin olisi joskus ihan mielenkiintoista seurata, missä on tullut liikuttua. Tykkään lähteä ihan uusille metsäteille ja joskus sitten on vissiin vähän eksy... tehty pidempi lenkki.
  Olen ihan samaa mieltä. Olkoon se vaikka pyykkipoika, mutta jos se saa lenkille lähtemään, se on hyvä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reittejä on tosi hauska seurata, täällä on monia polkuja valittavana ja syksyisin sienessä näkee reittikuvauksesta paikat mistä osata löytynyt :)

   Miehellä on tuo Polarin sykemittari ja vyö myös, ja siitä saa tiedot kerättyä koneelle.

   Poista
  2. Siis po: mistä on satoa löytynyt

   Poista
 6. Tuo on varmasti kätevä ja hyödyllinen sovellus! Aurinkoista alkavaa viikkoa! P.s. blogissani on käynnissä kiva hemmottelupaketin arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se houkuttelee ulos kun tietää siitä taas saavan lisää kilometrejä ym tilastoihin.

   Käyn kurkimassa.

   Poista
 7. Osaakohan tuo ohjelma mitata hiihtoa? Täytyy kokeilla. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin lajiluettelon ja kyllä siellä on hiihtokin. Se on nimellä murtomaahiihto, sitten laskettelut yms erikseen.

   Poista
 8. Pitkän lenkin oot tehny! Mie kävelen enimmillään puolet tuosta, nyt vielä säikäytti tuo jo parantunut lonkka olemaan intoilematta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kipu kyllä asettaa omat rajansa sekä matkaan että varsinkin vauhtiin. Mutta pääasia, että lähtee vaikka lyhyelle lenkille ulos.

   Poista
 9. Olen joskus heittänyt yatzia pitäen kirjaa, jotain kolmekymmene pelin taulukoita kertyi viis-kuus, halusin selvittää keskiarvoja jne ja hioin siinä samalla mitä vaihtoehtoja kannattaa käyttää tietyillä säännöillä. Eli siis vertaistukea löytyy numeroille, tilastoille ja taulukoille;D Ne ovat itsearvoisia mitä moni ei ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Numerot ja koodit ovat minulle niin tuttuja pitkältä työuralta, että kai ovat jääneet pyörimään päähän :)

   Poista
 10. Eikö olekin kätevä. Mulla on Tracker ollut käytössä 3 vuotta. Se tosiaan kannustaa liikkelle. Viikon tavoite on aina saavutettava.

  Hauska on seurata, miten nopeus vaihtelee eri ihmisten kanssa lenkkeillessä. Miesseurassa mennään hirveetä vauhtia, naisporukassa aikaa menee puhumiseen ja sen huomaa :D Ja niin kuin sanoit, kipeempänä ollessa vauhti ja matka ovat pienempiä, mutta pääasia, että lähtee. Nyt ei vaan pääse, kun iski la-iltana flunssa :( Tuo jokatalvinen riesa sen jälkeen, kun muutettiin sairaalan vanhalta puolelta uudempaan "homesiipeen", perhana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi kätevä ja hauska seurata reittejä ja nopeuksia. Kyllä se jotenkin houkuttaa aina lenkille :)

   Minä lenkkeilen aamuisin pääosin yksin, nautin kun saan olla omien ajatusten kanssa ja omalla vauhdilla. Mies hiihtää pitkiä lenkkejä mutta kerran viikossa lenkkeillään yhdessä.

   Koitahan parantua. Minullakin hidastaa vielä tuo selkä, mutta kyllä se vähitellen helpottaa.

   Poista