Sivut

tiistai 13. maaliskuuta 2018

Huomioitavaa liikenteeseen lähdettäessä


Kaikista asioista pitää nykyään varoittaa erikseen. Liikenteessä kulkiessa liukkausvaroitus on kyllä tarpeellinen. Tänään on kerääntynyt useita eri asioita hoidettavaksi ja tuuriini sopivasti myös sää on sen mukainen. Koska kuljen autolla kirkolle ja siellä jalkakäytäviä moneen suuntaan, on molemmat varoitukset paikallaan:


Kirjastoon, terveysasemalle, apteekkiin ja lopuksi herrojen kanssa lounaalle. Kohta siis  kyytiläisen kanssa liikkeelle:


Tämän kortin sain mieheltä syntymäpäivänä joku aika sitten.
Ajojärjestys on hieman väärä, ehkä kulkupelikin :)

Nyt sataa ihan oikeaa vettä ja päivän kuluessa siitä tulee jäätävää tihkua, räntää ja sitten lunta. Nyt alkaa keräytyä mahtava sumu. Mitä vielä puuttuu?


16 kommenttia:

 1. No tuossahan on kaikki kunnon asiointipäivän emneet koossa ja jotensakin kiitettävällä tarkkuudella on herra sääherra noteerannut viikottaiset liikennöintipäivämme.
  Huristelukuva on hilpeä, joten toivottavasti selviät yhtä iloisin ilmein takaisin kodin lämpöön ja sitten se syvä helpotuksen huh-huh; turvallista matkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Takkutukka.
   Reissu on nyt tehty ja olen onnellisesti kotona. Melkoinen keli, väillä jääkenttiä ja vesilammikoita teiden täydeltä ja taivaalta sataa jalkarättejä. Huh.

   Poista
 2. Hyvä sentään kun ei tarvii lähtee sinne tuommosella skootterilla. :)
  En tiedä mitä tästä talvesta tulee, kun koko ajan sataa lunta. Ei ole keväästä tietoakaan. Miksi kaikki lumet tulee tänne meidän pihaan?
  Toivottavasti sujuu reissut hyvin siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sujui, kiitos Emilie. Liukkaimpia oli jalkakäytävät kirkolla.

   Älä välitä, lunta tulee kyllä taivaan täydeltä meidänkin pihaan.

   Poista
 3. Kai se on laitettava nastat kenkiin kun lähtee pihalle. Jännä sää, hyvin jännä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suorastaan pelottava, jos on vähemmän ajanut :)

   Poista
 4. Tulvia :D Ja uitettu koira :D Kevään tulo on mielenkiintoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä kyllä melkoista. Aivan kuin olisin ajanut autolla järveen suoraan kun kirkolle menevän tien lätäköt olivat yli tien.

   Koko ajan tulee lunta lisää, keikkuen tulee kevät, saisi vaan keikkua nopeammin :D

   Poista
 5. No niin! Autoilemme taas. Pari kertaa käynyt junaseisakkeella, kohta lähden toiseen suuntaan kauppaan ja viemään tytön poikakaverilleen, sitten kotiin ja taas kohta sairaalalle hakeen unitutkimusremelit päälle... tiet on jokena kun vesi ei pääse jääpolanteiden yli pois, uusia monttuja ilmaantunut asfalttiin ja entiset kasvaneet. Huomenaamulla se vesi on sitten jäässä ja lunta satanut päälle. Halleluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just noin. Toivottavsti huomenna ei sinullakaan olisi paljon ajoja. Minä koitin hoitaa kaikki asiat tänään. Hirveä keli.

   Poista
 6. Mua niin hermostuttaa noi varoitukset, koska mulle on tullut pakkomielle vilkuilla niitä ja aina kun näen oranssia tai punaista, hermoilen koko päivän, koska sattumoisin parikin perheen jäsentä suhaa työkseen liikenteessä päivät pitkät. Pahinta on hoitamattomat pienet sivutiet, joiden pinnan pakkasen jälkeinen vesisade muuttaa liukuradaksi. Useimmiten vielä sellaiseksi sianselän malliseksi, joka viettä ojaan molemmin puolin.

  Joko kunnolla lunta ja pakkasta tai sitten ei ollenkaan kumpaakaan olis mun toivomus.

  Mutta turvallista asiointipäivää ja erityisesti sitä herralounasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos annukka, selvisin kotiin.

   Täältä meiltä on juuri niitä hoitamattomia/huonosti aurattuja pieniä sivuteitä muutama kilometri ja siten vähän isompia teitä. Kaikki tiet olivat joko vettä tai sohjoa. Nyt kun pakastaa niin en halua enää lähteä ajelemaan, onneksi ei ole pakko.

   Uskon, että teidän perheen miehillä on järki päässä ja ajonopeudet sen mukaan. Tosin sitähän ei koskaan tiedä miten ne muut käyttäytyy.

   Poista
 7. Toivottavasti ei ala sataa puukkoja taivaalta. Olemme matkalle lähdössä ja määränpäässä kuulemma yhtä kurja sää. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista tämä kevät nyt näyttää olevan. Hyvää matkaa teille kumminkin!

   Poista
 8. Etköhän sinä kokeneena ja järjellä varustettuna kuskina handlaa homman. Aina on tietty se riski, että siellä on joku muu liikenteesä, joka ajattelee olevan niin kovin kiireinen... Se kostautuu äkkiä noilla keleillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että vaikka kuinka asiallinen kuski on itse, niin aina on niitä kaahareita. Ohi on päästävä, kelistä viis.

   Poista