Sivut

keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Lumikuvia maaliskuultaTässä muutama lumi- ja jääkuva omasta puutarhastamme maaliskuulta:


Näin satoi eilen 13.3.2018Loput kuvat on otettu tänään 14.3.2018 aamupäivällä:MaakellariAurinkokelloTerassin jääpuikko 
Polkuja puutarhassa

Grilli
Kuusiaita


Aivan kuin joku tietäisi paremmin, juuri kun laitoin tänne näitä lumikuvia pihastamme, alkoi sataa taas lisää lunta. Luonto tuumi, että eikä tässä vielä kaikki. Tosin välillä pilkahtelee aurinkokin.
16 kommenttia:

 1. Hohoo, onhan tuota lunta teilläkin näemmä ihan riittävästi! Katson tästä työhuoneeni (= Sulon huone) ikkunasta ulos, niin autotallin kupeessa penkka ylettyy melkein räystääseen asti. Pihasta kun peruuttaa tielle, niin ihan summan mutikassa saa lähteä, ei näe penkkojen takaa mitään. Kai nuo juhannukseen mennessä sulavat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän juhannusta päästä viettämään vähemmällä lumella :D

   Poista
 2. Kuvista päätellen hyvin ehtivät grillilihat marinoitua... Eipä tässä tiedä, itkeäkö vai nauraa, mutta kohtuuden nimissä: kyllä nyt saisi jo keikahtaa kevään puolelle(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella saisi, Takkutukka. Nytkin parhaillaan sataa lunta :(

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Esitän kohta lumensulamistanssin (vrt sadetanssi) :)

   Poista
 4. Lunta sataa ja taas pakastaa. Oi, kevät, missä viivyt. Tosin aika menee nykyään hurjaa vauhtia, kun tekee täyttä työaikaa. Se on yks hups vaan, kun viikko on taas mennyt. Kohta Urho taas istuu tuolla penkillä ja puutarha viheriö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Urho jo kovasti odottaa pääsyä vahtipaikalleen :)

   Poista
 5. Täällä on toistaseks ollu viime vuojen lunta enemmän, kun tänä vuonna satanutta. Ihan tarpeeks kuitenki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas tämän vuoden puolella tullut nämä lumimassat. Tarpeeksi, todellakin :)

   Poista
 6. Tiistaina lähdin käymään kävellen kaverin luona tuossa lumipyryssä, riemukasta!! Oikeasti, sai kahlata kuin lehtien puissa syksyn tullen, nyt siis lumessa. Nautitaan nyt, eihän tällaisia talvia ole ollut herran vuosiin!! Oikea talvi ihmiset hei!!!
  Kyllä se siitä taas lumetomaksi, pimeäksi ja loskaiseksi muuttuu, siinä missä ilmastokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On 'pakko' nauttia tänään kun valkoiset hanget kimaltaa auringossa. Tosin ulkona on jäätävä pohjoisesta puhaltava viima.

   Oikeassa olet kyllä Sus', eihän tällaista talvea aikoin ole ollut. Eikä taatusti juhannuksena ole enää yhtään lunta :)

   Poista
 7. Poikkeuksellisen paljon lunta nyt koko Suomessa. Katselin maaliskuun kuvia aiemmilta vuosilta. On todella paljon eroa vuosien välillä. Esimerkiksi vuonna 2014 ei maaliskuun alussa (Savossa) ollut lunta kuin nimeksi. Nyt sitä on lähes 70 senttiä. Samaisen vuoden 2014 lopussa kuvasin sinivuokkoja Kuopiossa. Nyt ei taida onnistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vuodet ovat olleet kovin erilaisia. Edellisenä talvena kävi tässä kylällä yksityistiellä aura 2 kertaa, tänä talvena on käynyt jo yli 20 kertaa plus hiekoitukset.

   Edelleen pakkasta, ihan heti ei sulakaan tämä lumi :)

   Poista
 8. Kolme vuotta sitten olen kuvannut leppäkerttua tuolla harjunkupeessa. Mietin Ruotsissakin, että lieneekö se ihan vanligt että snöötä on niin mycket puolivälissä marsia - Tukholmassa. Siellä oli enemmän lunta ja jäätä ku Helsingissä.

  VastaaPoista