Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Herkuteltukin on


Juhannuksena pitää olla koivut pääoven pielessä. Tänä vuonna se toteutettiin näin:

Juhannuskoivut


Aattona oli vesisateen jälkeen raikasta kuunliljoillakin


Tänään aamiaisen jälkeen saatiin vieraat asuntoautollaan jatkamaan matkaa. Vuoden kielikylpy oli saatu. Eilen juhannuspäivänä syötiin oikein pitkän kaavan mukaan:


Salaattia 


Isäntä savusti lohifileen kahtena osana - alkupaloiksiUusia perunoita - siikliä tietenkinIsännän lihavartaatEmännän juustotorttua, välissä raparperia.
Tarjoiltiin kahvin ja suklaajäätelön kanssa.


Kiertelin sitten aamulla puutarhassa tutkimassa olivatko lehtokotilot nousseet maan kuivuudesta nauttimaan vesisateesta, ja olivathan ne, niitä ei syöty:


Lehtokotiloiden paluu

Keräsin kaikki kotilot paikoista, joissa ne yleensä viihtyivät ja reilut parikymmentä löysin. Mutta loput etanarakeet vein sitten niille paikoille seuraaville ylös yrittäville. Rakeet loppuivat joten niitä pitää hommata lisää.

Sateen raikastamassa ilmassa läksimme sitten auton perävalojen vielä näkyessä pitkälle kävelylenkille ja aurinko lämmitti upeasti. 

Tänään on huilipäivä. Syöty hyvin ja nukuttu päikkärit. 14 kommenttia:

 1. Oih, mitä herkkuja!!!
  Täällä juuri kamppailen laiskuuttani vastaan. Olisi nimittäin pikkuhiljaa aika saada jonkinlaista syömistä tällekin päivälle aikaiseksi. Tämä päivitys ei ainakaan tuskaani lieventänyt. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että virtuaalista ruokaa ei voi syödä :D

   Vihannekset kattilaan vaikka, keitä ja soseuta.

   Poista
 2. Oi namm! Teillä on kyllä vieraita hemmoteltu kaikella hyvällä!
  Luin jostain, että ne lehtokotilot voi horrostaa kuivana aikana vetämällä kotilon suulle "verhon", jolla pitävät kosteuden sisällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on meidän perinteiset juhannuruoat, määrää lisätään jos on vieraita kuten nyt. Herra Britti rakastaa tuota mieheni savustamaa kalaa, hänelle pitää varata suuresta fileestä puolikas :)


   Niinhän nuo mokomat lehtokotilot tekee. Eikä hortoksessa varmasti edes kaikki syöneet niitä myrkkyrakeitakaan. Mutta on niitä nyt paljon vähemmän kuin viime vuonna.

   Poista
 3. Herkulliset ruuat, namm! Lehtikotilot näyttää yököttäviltä, jäk.

  VastaaPoista
 4. Porraskoivut luovat juhannuksen, jota muutoin kauniisti kuvaa kuunlilja pisaroineen. Kotiloille yökit, mutta vartaille namskikset. Tuo suola-/maustekurkkuviipale oli uutta, kiitos ideasta ja leppoisaa kesäkuun vimppaviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita lihavartaita on meillä tehty yli 20 vuotta, joka juhannus. Lihanpalat laitetaan edellisenä iltana runsaan valkosipulin ja muiden mausteiden kera marinoitumaan. Maustekurkkuja ovat siivut. Resepti on miehen mukaan jostain venäläisestä kirjasta, saslik-vartaita muunneltuna.

   Kiitos, samoin sinne hyvää kesäkuun päättäjäisviikkoa.

   Poista
 5. Herra ja rouva Brittiä on taas hemmoteltu. Kauniita nuo puoliksi kultaiset kivet.
  Joko ehditte saaressakin käydä? Jos, niin oli varmasti kiva kokemus briteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idea kivistä tuli kun ajattelin, että osa kiveä pitää näkyä.

   Käväistiin saaressa lyhyesti kun britit olivat vain muutaman päivän nyt ja läksivät asuntoautoilemaan pohjoiseen. Koitetaan laittaa perinteisiä ruokia, tuollaista itsesavustettua ei Britanniassa juurikaan ole.

   Poista
 6. Minä ostan vasta sitten uusia perunoita kun saa Siikliä. Herkullisen näköiset tarjoilut muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seita. Minäkään en koskaan osta uusia perunoita ennen kuin torilta saa siiklejä. Enää ei itse viljellä, mutta aikoinaan aina siikliä oli kasvamassa kesäperunoiksi.

   Poista
 7. Täydelliset eväät. Nam. Kotilot sen sijaan ei niinkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka, kyllä maistui. Kotiloja en saisi alas minäkään, joku niitä syö, koska yhtenä vuonna oli netissä monessa paikassa ohjeistus miten niistä saa tehtyä syötäviä, purussa kasvatetaan. Yäk.

   Poista