Sivut

keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Niittykukkia juhannuksena

Juhannus


Minä avaan syömmeni selälleen
ja annan päivän paistaa.
Minä tahdon kylpeä joka veen,
ja joka marjan maistaa.

Minun mielessäni on juhannus,
ja juhla ja mittumaari,
ja jos minä illoin itkenkin,
niin siellä on sateenkaari.

- Eino Leino -


Blogin pitäjä nauttii välillä tästä kesästä vähän muissa puuhissa: istuskelee puutarhassa, taiteilee, saareilee, retkeilee, roadtrippailee ja ottaa vastaan vieraita in english. 


Antoisaa keskikesän juhlaa kaikille blogiystäville!

20 kommenttia:

 1. Kiitos sitä samaa ja ihania kesäpäiviä saaressa ja retkillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Risa ja rattoisia meripulahteluja sinulle!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa.
   Kyllä nyt kelpaa Mittumaaria juhlia, kesää on kestänyt jo pitkään :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Onko siellä tapana juhannusta juhlia?

   Poista
  2. Ei täällä meillä, mutta Pohjois- Saksassa juhlivat ainakin polttaen juhannustulia, Johannisfeuer. Täytyykin ottaa ihan asiakseni vähän googlettaa, millainen tapa se on ja millaista juhlintaa siihen liittyy.

   Suomalaiset seurakunnat järjestävät isommissa kaupungeissa juhannusjuhlia. Olimme joskus (18 vuotta sitten?) sellaisilla Frankfurtissa, mutta se oli jotain ihan karseaa. Menimme sinne vasta illalla ja siellä oli enää jäljellä ne, jotka olivat ilmeisesti aloittaneet juomisen jo iltapäivällä ja jatkoivat sitä myöhäiseen iltaan saakka.
   Meillä oli saksalainen ystäväpariskunta mukana ja silloin kyllä häpesin silmät päästäni sitä menoa. Se näytti jo omiin silmiini karsealle, niin voi kuvitella, miltä se näytti heidän silmiinsä.
   Varsinkin ne jo keski- iän ohittaneet naiset, jotka olivat ympäripäissään ja kourivat nuorten miesten pe*seitä ohikuljettaessa. Myötähäpeän määrän voinet vain kuvitella. Silloin sanoin, ettei enää ikinä noihin kekkereihin. Jos juhannusta juhlitaan, sitten omalla tutulla porukalla.
   Ei se juominen olisi muuten niin kovasti haitannut, mutta nuo siitä johtuneet lieveilmiöt. :-/
   Me leiriydyimme muutamien muiden juhlijoiden kanssa laiturille punaviineimme ja vietimme siellä iltaa. Olihan sekin tavallaan idyllistä, mutta sen olisi voinut toteuttaa siinä muodossa ihan koska vain muuallakin.

   Meillä on tänään ihan tavallinen päivä. Michael menee päivällä parturiin, minä puuhastelen kotona jotain pientä ja menen illalla työkaverini kanssa kuuntelemaan yhtä luentoa.
   Olimme ajatelleet paistaa makkaraa nuotion ääressä illan tullen, mutta se siirtyy varmaan huomiselle. Tänään on niin kovin viileää.

   Poista
  3. Oi ei, seurakunnan järjestämä ryyppyjuhannus :)
   Joskus on ulkomailla tilanteita, että ei halua kertoa olevansa suomalainen.

   Poista
 4. Kiitos, samoin sinulle mielenkiintoista ja antoisaa Juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissukka. Ei väliä sataako tai paistaako, kesä on kumminkin :)

   Poista
 5. "Summertime, and the livin' is easy..." Rattoisaa juhannusta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...Fish are jumpin' and the cotton is high...

   Kiitos Takkutukka, hyräillen hyvää juhannusta teillekin!

   Poista
 6. Kiitos käynnistä Pöllönpesässä :) Kirjoittelin vastausta kommenttiisi sinne, siis mikä on mun tilanne; poikkea kurkkaamassa sitten kun ehdit, jos kiinnostaa ;)

  Oikein ihanaaa juhannusta ja roadtrippiä - yritän hioa enklantiani minäkin lankomiehen kanssa. Hän on opetellut yhden sanan suomea "kiitos" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käväisen kurkkaamassa blogissasi.

   Hehee, taitaa tuo 'kiitos' olla ainoa suomenkielinen sana minkä britit oppii. Meidän ystävä-pariskunta on brittejä molemmat ja paljon enempää ei sanavarasto ole kasvanut parissakymmenessä vuodessa. Joten enkkua puhutaan meillä heidän kanssaan. Toinen sana minkä meillä ovat tietysti oppineet, on 'omenapuu' ja omppulajikkeita joitain:)

   Hyvää Jussia sinnekin ja kaikkea hyvää jatkoon!

   Poista
  2. Minusta on ihana, kun 5-vuotias Ballerina-Prinsessa (siskontyttö siis) toimii välillä tulkkina mummun ja isänsä tai minun ja isänsä välillä :D
   Aluksi oli nyt suomen kielen sanat hukassa; ymmärsi kyllä mutta ei osannut kuin vastata "joo", mutta eilen aamulla kun heräsi pirteänä, niin jo muistui sanoja mieleen. "Minä voitan sinut tämän puuron syönnissä" :D :D

   Poista
  3. Nuorena se on tulkin ura aloitettava :)

   Poista