Sivut

tiistai 30. lokakuuta 2018

No tuleeko se sote?

Sotesta on kirjoitettu lukuisia juttuja eri lehdissä ja sen sekavammaksi aina käy. Aamulehdessä oli 27. lokakuuta 2018 kirjoitus 'Sote-mietintö jumittaa yhä valiokunnissa' ja jo tästä lyhyehköstä kirjoituksesta löytyi muutama termi, jotka kyseiseen sotkuun liittyvät:

-eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta
-valinnanvapaus
-sote-mietintö
-sote-uudistus
-sote- ja maakuntauudistus
-sote-lakipaketti
-valinnanvapauslakiesitys
-perustuslakivaliokunta
-voimaantuloaikataulu
-muuttuva markkinatilanne
-sote-keskukset
-sote-lait
-emolaki ja tuottajalaki

Valtioneuvoston julkaisema kaavio kuvaa sosiaali- ja terveydenhuollon uusia rakenteita. Kaoottinen esitys on herättänyt sosiaalisessa mediassa hilpeyttä.
Mietin vain, että kun/jos puolueet vaihtuvat seuraavassa hallituksessa ensi vuoden vaalien jälkeen, sote-uudistus voi taas muuttua,  jopa alkaa kokonaan alusta. Yksinkertaista, vai mitä?


18 kommenttia:

 1. Ikiliikkuja ja jatkuvasti konfiguroituva, Millennium-palkinto tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, että asialliset valmistelut haukutaan ja tällaiset sote - sotkut palkitaan :)

   Poista
 2. Aivan kauhea :D Vielä kauheampi on hinta koko sotkulle, anteeksi sotelle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ainahan voi vanhusten hoidosta säästää, ei hätää :(


   Poista
 3. Kaavio kuvastaa kyllä ihan täydellisesti sitä, miltä koko soppa kuulostaa. Skippaankin suosiolla kaikki sote-aiheiset uutiset, koska en niistä kuitenkaan mitään tajua, saati hyödy.

  Terkkuja pitkästä aikaa muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon jutun luettuani purskahdin nauruun - paljon sanoja mutta ei sanota mitään :)
   Kiitos terkuista, samoin sinulle, mites syksy sujuu?

   Poista
  2. Eipä tässä mittään ihmeellistä. Iloitsen, kun kellot käännettiin takaisin normiaikaan, joka sopii mun luontaiselle rytmille paljon paremmin kuin keksitty kesäaika, jonka kai suurinpiirtein kaikki muut haluaisi pysyväksi :).

   Lukeminen ja kirjoittaminen on ollut kuukauden päivät hankalaa, kun silmien välissä oleva leikkaushaava (sittemmin kai arpi) haittaa edelleen lasien käyttöä ja ilman silmälaseja ei oikein suju. Mutta kyllä se tästä taasen normiksi muuttuu, toivon..

   Poista
  3. Minäkin tykkään tästä normaaliajasta, se tuo aamuihin valoa. Siis jos tässä valoa nyt tähän aikaan vuodesta huomaa.

   Toivotaan, että arpi paranee pian!

   Poista
 4. Tylsä sote-sotku ja kuinka paljon siihen on jo uhrattu rahaa!

  VastaaPoista
 5. Se on tragikoominen farssi. Tarkoitus saada vain valtiolta "ilmaista rahaa" isoille yrittäjille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Farssi, joka ei edes naurata. Ei yhtään tiedä mitä tulee, toivottavasti hautaavat kohta koko sotkun :(

   Poista
 6. Jo pelkkänä nähtynä sanan sote saa näppylöille. Tuo kaaviokuva kertoo kaiken oleellisen mahdottomuudesta, sillä hauskuuspäissään oleva lukkikin kutoisi selkeämmän ja toimivamman verkon.
  Miksi myllätä kaikki ja kerätä massiivisia kustannuksia, kun meillä on jo luotu suht-koht toimiva systeemi terveyskeskuksineen ja sairaaloineen? Miksi ihmeessä ei pureta sumaa yksinkertaisesti palkkaamalla lisää lääkäreitä siihen työhän, mihin heidät on koulutettu? Juu: ei naurata tämä farssi, eikä liioin innosta joutua pieneltäkään osalta maksumieheksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tosiaan, olisi paljon parempi kehittää nykyistä systeemiä ja noilla työryhmien rahoilla palkata väkeä lisää. Vitsit on vähissä jos ja kun alkaa noita "uudistuksia" miettiä.

   Poista
 7. Olen lopettanut sote-uutisten seuraamisen ajat sitten. En usko, että tulee valmista kovin äkkiä. Niin kuin sanot, uudet vaalit kun tulee, kaikki alkaa alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, en juurikaan asiasta lue. Tuo juttu oli poikkeus ja osoitti taas, että sunnitelkoot rauhassa. Luetaan sitten kun jotain on valmiina. Jos on.

   Poista
 8. Eihän noista häkkyröistä kukaan ota selvää. Olen luovuttanut jo kauan sitten. Pohjois-Karjalassa aloitettiin SiunSote jo olikohan se 2017, enkä tiedä mitä siitäkin tulee jos valtakuntaan ei saada sotea. Hyvin pärjäsi, kun ei tarvinnut sieltä palveluita. Työntekijät varmaan tekevät parhaansa, vaikka koko ajan kiristetään ja supistetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan saavatko mitään valmista vai alkaako kaikki aina alusta vaalien jälkeen. Ministereillä on tapana haluta oma nimensä historiaan, tavalla tai toisella :)

   Poista