Sivut

lauantai 6. lokakuuta 2018

Vaahtera ja tammi


Ajeltiin silppuavalla ruohonleikkurilla pihalle pudonneet lehdet ja jätettiin silppu lannoittamaan nurmikkoa. Tai siis sitä vihreää aluetta puutarhassa, jossa on pääosin sammalta ja siellä täällä nurmikkoa. Saatiin ruohonleikkuri tyhjäksi bensasta ja nyt se joutaa talvisäilöön. 

Luonnon järjestyksen mukaan heti sen jälkeen alkoi pihaan putoilla tuulen tuivertaessa isoja vaahteran lehtiä. Tammi tapansa mukaan viettää vielä kesää ja on lähes kokonaan vihreä. Sen ruskeat lehdet putoilevat yleensä vasta keväthangille juuri ja juuri ennen uusia silmuja. Joinain vuosina tammessa on kahden eri vuoden lehtiä.

Sienimetsässä ollaan käyty ja suppiksia on löytynyt. Muutkin syyssienet ovat jo nousseet, hallavahakas ja mustavahakas, erinomaisia sieniä molemmat. 

Ensi viikolle on luvattu muutama niin lämmin päivä, että harkitsemme saaressa käyntiä ja saunan lämmitystä ja uintia siellä. Siellä illan pimeyskin on erilainen kun on järvi vieressä.


10 kommenttia:

 1. Kyllä sitä haravointia riittää, jostain aina lentää lisää lehtiä.
  Kylläpä tuo saunanlämmitys uinteineen syysillassa kuulostaa hienolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, omenapuissakin on lehtiä vielä melkoisesti. Mutta osa saa jäädä maahan, vaahtarn isot lehdet koitan haravoida.

   Ilta hämärtyvässä saaressa syksyllä on jotenkin taianomainen.

   Poista
 2. Suunnittelin kans ruohon ja lehtien leikkuuta, mutta oltiin taas koko päivä liesussa. Huomasin myös sen veden valoistavan vaikutuksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hienoa, kun järvellä "näkee" pimeälläkin soutaa oikeaan saareen :)

   Poista
 3. Lehtiä siellä, lehtiä täällä, me tytöt tanssitaankin lehtien päällä...
  Oloisaa reissua saaren suojaan, saunatontun huomaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, Takkutukka, juuri me tehdään, viis lehdistä - suunta saareen nauttimaan syksyn aurinkoisista päivistä. Saunatonttu jo kutsuu :)

   Poista
 4. Saariretkellä lokakuussa, kun on lämmintä ja aurinko paistaa, voi vielä hetken kuvitella olevansa kesässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tänään oli heti aamulla +9 C ja nyt on hyvä lähteä, huomiseksi on luvattu reilut 15 astetta lämpö, lokakuussa!

   Poista