Sivut

sunnuntai 1. marraskuuta 2020

Viikon 45 krapu - Sarjamurhaaja

Sarjamurhaaja

Vepa istui tuomionsa pitkiä vuosia vankilassa ja oli rahan toivossa lupautunut kertomaan tarinansa, josta tehtäisiin tv-sarja. Sarjamurhaajan kieroutunut mieli kiehtoo ihmisiä, tiesi Vepa.

Vepan kertomukset tuottajatiimille olivat vertahyytäviä. Olivatko ne vahvasti liioiteltuja vai oliko todellisuus vielä karmeampaa kuin Vepa antoi ymmärtää.

Sarjan tuotanto pääsi alkuun ja toi Vepalle vankilassa kateellisia vankitovereita. Jos kumartui yhteen suuntaan, toisesta iskettiin puukolla selkään. Moni vanki oli liittynyt Vepan rikoshistoriaan apurina ja janosi nyt osaansa, verta tai rahaa. Vepa oli kusessa. 

Vankilan pesuhuoneessa Vepa koki kohtalonsa, kaksi muuta vankia heitti kevyen miehen lattialle ja kallo pamahti halki. Vankien kirjoittamattomat säännöt pitivät. 

TV-sarja oli menestys.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Viikon 45 krapusanat ovat:  murhaaja, todellisuus, kumartua

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Laita linkki sinne kun krapusi on valmis.Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossaan kirjoituksessasi. Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa. 

  

28 kommenttia:

 1. Hyi ja hui, juuri luin lehdestä vanhaa artikkelia kun 10- vuotias poika murhattiin...Alamaailma on paha paikka, kuten tämäkin krapu osoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://mustaasamettia.blogspot.com/2020/11/krapu-45.html

   Poista
  2. Alamaailmalla on omat lakinsa. Vankilat varsinkin on melkoisia paikkoja.

   Ilmoitan SusuPetalille linkkisi. Hän ylläpitää osallistujalistaa nyt.

   Poista
 2. Voihan vee Vepaa. Ei pitäisi elvistellä telkkarisssa, vaikka kansa vaatiikin verta ja kuolemaa tositeeveessä.

  No, ei käy sääliksi Vepaa, sen sijaan aina mietityttää nuo uhrien läheisten tuska, kun näitä tapauksia levitellään mediassa yhä uudestaan ja uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vepa halusi vain tehdä rahaa...

   Minä kuuntelin radiosta Aarnion haastattelua ja ärsyynnyin siitä, kun hän valitti miten surkeat olot nimi-henkilöiden osastolla vankilassa on. Voi hitto, olisi miettinyt vähän aikaisemmin.

   Poista
 3. Horror ja Vepalle kävi lopullisen köpelösti!
  Sarjamurhaajan psyyke on toki kiinnostava aihe, mutta rikollisten lait ovat oma synkkä lukunsa.
  SusuPetalin kanssa yhtä mieltä: ei rahastusta uhrien omaisten selkänahoista, se voi osua huomenissa omalla kohdallesi, vaan anna arpisten haavojen olla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhreilla ja heidän omasillaan on Suomessa tosi huono oikeusturva. Vankeja hyysätään enmmän ja sopeutetaan yhteiskuntaan.

   Poista
 4. Ei ollenkaan huomaavaista uhrien, eikä myöskään rikollisten läheisille esitellä näitä karseita rikoksia telkkariohjelmina. Minusta ovat moraalittomia.
  Kraputarinasi ioli tositarinamainen rikosstoori. Ei kannat tuudittautua siihen uskoon, että vankila olisi kaikille rikollisille turvallinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan on vaikuttanut se, että olen turruttanut mieltäni katsomalla Netflixin vankilasarjoja.

   Uhrien ja heidän läheistensä oikeusturva on täysin huomioimatta.

   Poista
 5. Kuten kerroin tuossa yllä, Netflixin sarjat vaikuttavat...

  Olen samaa mieltä, rikollisen ja varsinkin murhaajan teoista ei mitään sarjoja saisi tehdä.

  VastaaPoista
 6. Voi mikä rahanahne typerys kaiken lisäksi. Mun pää ei kestä enää julmia dekkareita. Välillä mietin, miten dekkarikirjailijoiden pää kestää vepojen ja vastaavien psykopaattien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Typeriä ja rahanahneita löytyy vankiloista..

   Minulle dekkarit ovat paraas tapa saada ajatukset irti kaikesta muusta. En näe niistä painajaisia, ovat oikein hyvä unilääke. En kyllä minäkään kaikkein julmimmista ja väkivaltaisista pidä.

   Poista
 7. Olipa karmiva tarina. Minun suosikkeja on sellaiset rikossarjat joissa ei veri roisku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, tykkään enemmän dekkareista, joissa on kunnon poliisityötä.

   Poista
 8. Se on outo ilmiö, kun rikoksista ja rikollisista tehdään elokuvia ja sarjoja, ja nostetaan ketkut suorastaan sankareiksi. Ite oon joskus katellu sitä Critical Evidence-sarjaa, jota juontaa Robbie Coltrane - minua kiehtoo se tapa miten tutkijat selvittää kinkkisiä rikoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen katsellut sitä myös ja joitain samantapiia muita. Kiinnostavaa miten poliisi työtään tekee, vielä kymmenien vuosien jälkeen saattaa rikos selvitä.

   Poista
 9. Rajua luettavaa. Vankilassa ovat karut säännöt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla aika karua vankiloiden arki, ainakin pahimpien rikollisten keskellä. Siellä ei armoa tunneta.

   Poista
 10. Hrrrr. Tyly kohtalo Vepalla. Selvästikään rikos ei kannata. Tai en ainakaan jaksa uskoa, että kukaan ehdointahdoin haluaisi vankilaan. Paitsi että tunnen kyllä yhden tyypin, joka puhui omista talousrikoksen aiheuttamista vankilavuosistaan sanoilla "silloin kun olin siellä täysihoidossa". Mutta tyyppi elikin kotona pelkällä piimällä ja ruisleivällä, joten varmaan oli siihen verrattuna vankilassa paremmat sapuskat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sapuskat ehkä olivat paremmat, mutta muuri oli kumminkin ympärillä.

   Poista
 11. Onneksi en tunne ketään vepaa. Rankka kohtalo.
  Rakastan dekkareita mutta silpomisia tai muuta irvokasta väkivaltaa en voi katsoa. Kuunnella voin (päivisin) tosi väkivaltaisiakin juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, minäkin tykkään dekkareista. Katson myös erilaisia rikossarjoja mielelläni (ja paljon).

   Poista
 12. Todentuntuinen krapu. Vepa oli ajan hermolla. Tosi tv on tätä päivää. Kun rikoksista ja rikollisista vuohkataan, ajattelen aina uhrien ja tekijöiden omaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uhrien oikeusturva om monissa rikoksissa täysin olematon. Eniten minuakin ärsyttää rikollisten hyysääminen, vankilaolot kuulemma on huonot. Hotelliako ne kaipaa...

   Poista
 13. Huh, minidekkari!

  Marraskuun jatkoja Cara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitempää juonta ei mahtunut...

   Kiitos, samoin sinulle Maarit hyvää marraskuun eloa!

   Poista
 14. Ahneella karsea loppu. Hyvässä dekkarissa ei suolenpatkät eivätkä aivonkappaleet lennä. Tosi TV ei kiehdo meikäläistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä suolenpätkistä yms. Aivotoimintaa stimuloiva herkku on parempi dekkari.

   Poista