Sivut

tiistai 31. toukokuuta 2022

Uintikielto

 Järveen en nyt pääse ja se tuntuu kuin isompikin rangaistus olisi annettu. 

Nämä kaverit ja monta muuta tapasin yhtenä aamuna
kävelyllä kevyen liikenteen väylällä

Pari viikkoa sitten puhkesi reiden yläosasta joku patti, pitkään ollut eikä haitannut. Kunnes nyt osui johonkin vetoketjuun tms ja aukesi.

Hoidin sitä ensin rasvalla, sitten talkilla, eikä tehonnut. Sitten oli pakko mennä lääkäriin. Hän laittoi siihen jonkun antimikrobisen läpyskän ja loput läpyskästä sain mukaan. Sanoi myös, että järveen ei voi mennä ennen kuin iho on terve. Huokaus.

No ei läpyskä oikein kauan auttanut, irtosi kulmista, kun kävellessä hankasi housunpuntin sisäosaan ja teipit, joilla kiinnitin sen, repivät ihoa. Laitoin uuden läpyskän palasen, sama juttu. 

Siirryin eilen taas talkkiin. Kuivattaa ainakin vähän. Tilasin samalle lääkärille uuden ajan torstaille. Hän käski tulla uudestaan jos ei parane. 

Julkiselle puolelle en edes yrittänyt, niiden puhelimeen vastaaminen ja takaisin soitto kestää luvattoman kauan.

Niin loppui uiminen tänä keväänä lyhyeen kuin kanan lento. Toiveikkaana katselen järvelle ohi ajaessani, jospa jalka pian tokenisi ja pääsisin vilvoittavaan veteen.

Asuminen uudessa paikassa on sujunut hyvin, tykkään kovasti, nautin maisemien katsomisesta täältä korkeammalta. Pihatöitä ei ole lainkaan ikävä.


15 kommenttia:

 1. Kunpa paraniskin nopsasti, että pääsisit veteen! Housut hankaa, on siirryttävä hameeseen :) (Jonnekkin jo kirjotin, 12vee on käyny monesti tulvajoessa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mieluusti uisin tulvajoessa.
   Hametta käytän hyvin harvoin, kesähelteillä ja juhlissa joskus.

   Poista
 2. No voihan läpyskä, minkä kiusan lykkäsi! Uintikielto paha kielto, mutta vaikka paraneminen viekin aikaa, niin sitä suurempi ilo on saada sitten sukeltaan veden syliin, joten kärsivällisyyttä - niin vaikeaa kuin se onkin - siis kehiin, eikä se järvi sieltä karkaa:) Näin enemmillä kokemuslisävuosilla varustettuna olen pannut merkille, että kaiken paraneminen on hidastunut, mikä tietty harmittaa, mutta on hyväksyttävä...

  Mukava sen sijaan on kuulla, että kotiutuminen uusiin näkymiin on lähtenyt hyvin käyntiin ja että korkeammalta näkyy kauemmas. Myötäistä matkaan viikonjatkollesi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Todellakin paraneminen hidastuu iän myötä, oikeassa olet. Näitä ikälisiä tulee joka tavalla...
   Tässä kohtaa se kärsivällisyys on koetuksella, vaikka sitä muihin juttuihin vielä riittää. Mutta otan sitten kesällä pitemmän kaavan mukaan vesijuoksut.

   Hyvää viikon jatkoa sinullekin, täällä on raikasta kesäsadetta, tuoksuu hyvältä.

   Poista
 3. Ärsyttävä riesa ja juuri tähän aikaan, kun vedet niin kutsuisivat! Mutta kuntoon se haava on saatava, joten toivottavasti lääkärillä on tarjota jotain tervehdyttävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Susu, toivon todella, että lääkäri tietää siihen jotain apua.

   Poista
 4. Vuotaako se? Hankalia tapauksia tuollaiset, olis voinu pysyä kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se varsinaisesti vuoda, mutta kun iho on rikki sormenpään kokoiselta alueelta noin kahdeksikon muotoisesti, niin tihkuu siitä ihonestettä, mitä lie. Tulehdusvaaran takia ei järveen saa mennä. Siksi erityisen tarkkaa bakteerien takia kun polvessa on tekonivel. En minä ennen haavoja niin varonut, nyt on pakko. Vanhuus ei tule yksin, hemmetti!

   Poista
 5. Keljumaista, kun haittaa lempiharrastusta. On se parempi varoa sitä tulehduttamasta. Toivottavasti saat siihen apua. Ite kokeilisin myös sairaanhoitajan vastaanottoa terkkarista. Niihin monesti pääsee helpommin ja siitä myös lääkärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti sanoa vielä noista lehtokotiloista, että hirveästi niitä oli täälläkin sateella, ei voinut välttää litsimästä pyörälläkään, vähän paremmin väisteli kävellessä.

   Poista
  2. Kyllä sairaanhoitajallekin pääsy on hankalaa, kun pitää jättää takaisinsoittopyyntö. Soittavat kolmen arkipäivän kuluessa. Kokeilen nyt tuota yksityistä lääkäriä, kyllä hän ihan hyvän ohjeen antoi, tuo patin paikka vain on niin hankala, että siinä ei mikään pysy.

   Lääkärille menen siksi, että voi samalla saada reseptin jos tarvitsee antibiootteja. Tekonivel polvessa on se syy, miksi pitää tarkkaan varoa tulehduksia. Ennen sitä en niin tarkka olisi ollut.

   Kyllä on lehtokotiloita tosi paljon kuulemma entisessä kotikylässäni. Ystävättäreni, joka siellä vielä asuu on ihan ihmeessä niiden kanssa. Ilmeisesti kotiloilla oli suotuisa talvi ja niiden kanta lisääntyy koko ajan.

   Poista
 6. Voi miten kiva lukea tuo viimeinen lause.

  Kotiloiden näkeminen ei niinkään jaksa ilahduttaa (ainakaan omalla pihalla) ja uintikielto on innokkaalle uimarille paha. Toivottavasti tilanne pian muuttuu ja pääset takaisin tärkeän liikuntaharrastuksen pariin.

  Täällä on asiat nytkähtäneet terveyshuolien suhteen parempaan suuntaan ja tuntuu kuin joku olisi kääntänyt valot päälle ja vaihtanut harmaan sävyt värillisiksi.

  Pikaista paranemista ja sitä mukaa iloista kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että sinulla Annukka on terveyshuolet kaikonneet.

   Kiitos, kärsivällisyyttä hiukan koetellaan, mutta kyllä kesä (ja järvi) lopulta voittaa. Erinomaista kesää sinulle valojen kanssa!

   Poista