Sivut

tiistai 27. maaliskuuta 2018

Kesäaika alkoi


Yleisin puheenaihe on tämä sää. En tosiaan ilahtunut kun aamulla katsoin mittariin ja se näytti -18 C, taas. Kiertelin aamulla puutarhassa tarkastelemassa lumitilanteen ja onhan se vähän vajentunut. Hitaasti mutta varmasti lumet sulavat.



Tuikkuteline paljastui lumen alta



Tuossa siniharmarmaasta seinästä on muodostunut vaihtuvien esineiden näyttely, se toimii hyvin ripustusseinänä. Idea on tullut yhdestä seuraamastani tutun britin puutarhablogista,  Alexandran blogista. Täältä




Urho ei vielä tarkene tulla penkilleen




                                 


Terassin jääpuikko peittää naamakirjan ja tikkaat ovat jo lähes puhtaat lumesta.


Pääsiäinen on tulossa ja karitsanpaisti haettiin eilen. Se paistetaan kiirastorstaina leivinuunissa. Pääsiäinen on aina ollut kevään katkaiseva hyvä aika tehdä pihassa jotain tarpeellista. Tänä keväänä lumet vielä estävät monet työt. Naapurin kanssa jutellessa päätettiin tehdä pitkäperjantaina tonttiemme välissä olevassa metsikössä metsänparannusta kaatamalla muutama turha koivu pois roskaamasta pihoja. Risuja niistä tulee valtavasti. Niitä poltetaan sitten osa  lankalauantain kokkona ja osan käytän tekemällä niistä jotain. Viime vuonna tein mm sen kehyksen betonipäälle. Koivun risut ovat taipuisia ja niistä on moneksi, kun vaan keksisi mitä niistä voisi tehdä. Uusia hyviä ideoita otetaan mielihyvin vastaan, kiitos!



28 kommenttia:

  1. Koivunoksistahan voi tehdä lintuja, niitä on näkyny silloin tällöin ihmisten pihoilla seisomassa. Ja mulla on niitä sydämiä portissa. Rautalangan avulla vain mielikuvitus on rajana :) netistä varmaan löytyy ideoita kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Googlailin niitä risutöitä ja onhan siellä vaikka mitä. Minun taitoni asettavat rajat, lintuja en edes yritä :)

      Poista
  2. Ihana tuikkuteline! Vähän pitää Urhon vielä jaksaa odotella, mutta kunhan aurinko pääsee kunnolla valloilleen ja pakkasasteet hellittävät, se kevät on ihan ykskaks käsillä.
    Mutta auttamattoman myöhässä se on täälläkin. Usein on pääsiäisenä syöty ensimmäiset paikalliset parsat. Ei tänä vuonna kyllä. Tai olisi se jossain mahdollista, mutta ei niillä hinnoilla. Odotellaan... kevättä, parsaa, kesää...

    Olen myös nähnyt risuista tehtyjä aivan huikeita hahmoja. Nyt vain luovuus virtaamaan ja taas on uudelle puutarhanäyttelylle sijaa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri.
      Oi, niitä parsa odotellaan tännekin, myöhässä ovat. Syömme yleensä espanjalaisia parsoja, ovat halpoja Lidlissä.

      Hehee, risuhahmot voisivat olla melko erikoisia ja/tai pelottavia minun taidoillani. Mutta löysin googlailemalla vinkkejä ihan seinäkoristeisiin yms.

      Poista
    2. Pitäiskö vieraat kissat ja verhovarkaat loitolla? :-D

      Poista
    3. No sitten!!! Hus,hus, risutöihin siitä. :-D

      Poista
    4. Heh, odotetaan nyt, että miehet kaataa perjantaina puut :D

      Poista
  3. Kuulostaa kadehdittavan energiseltä suunnitelmalta :). Mulla ei ole pääsiäisestä mitään muuta ajateltavaa kuin että tuleepahan vähän pidempi vapaa ja se tulee tarpeeseen se. Minä ja kesäaika ei vaan kertakaikkiaan sovita yhteen.

    Jos mulla olis koivunoksia (olis, jos hakisin jostain..), toisin niitä sylillisen sisälle, laittaisin maljakkoon ja odottelisin, että alkaa hiirenkorvat vihertää.

    Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isoja koivuja kun kaadetaan, niin niistä saa niitä pehmeitä risuisia yläoksia, eivät oikein maljakkoon istu. Muutenkaan en niitä koivuallergisena tuo sisälle. Oksat olisivat kyllä kauniita hiirenkorvineen, ymmärrän pointtisi.

      Kiitos Annukka, aurinkoista pääsiäistä teillekin!

      Poista
  4. Veikeä tuikkutellinki on mainio aloitus vaihtuvalle näyttelyseinälle, mutta Urho pysyköön vielä tiukasti piilossa vällyjensä alla. Risusavotta on ihan hyvää kuntojumppaa bonuksena ihailtavaksi lämmittävä elävä tuli liekkeineen.
    Aamulämpötila kympin huonommalla puolella, mutta ens. kerran kuului mustarastaan aamuhuilu pihapuussa; toivoa siis on:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urho onkin viettänyt talven Lämpöisessä leivintuvassa, maistellen herkkuja :(

      Mustarastas on kuultu täälläkin, kyllä toivo elää.

      Poista
  5. Oi, Urho, malttia vielä!

    Päivällä tulva, yöllä pakkanen, ei toivoakaan, että voisi jättää icebugit jalasta, aamu- ja iltalenkit ovat petollisen liukkaita.

    Risuista saa todellakin vaikka mitä ihanuuksia. Itseltäni taitaisi onnistua pelkästään se kokon rakentaminen, muu kolmiulotteinen taiteilu on hiukka hakusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Urho ei tosiaan pääse vielä ulos pakkaseen.

      Mietin juuri, että pitäsikö tehdä luuta, eipä oikein ole taipumuksia muuhunkaan. Googlasin monia kauniita kuvia risuista, mutta ei ole harmaita hajua miten niitä tehdään. Enkä jaksa alkaa yrittämään kuin jotain helppoa ja nopeaa, sen kokon lisäksi.

      Poista
  6. Noin paljon vielä lunta kotomaassa.

    Luuta minullekin tuli mieleen. Ukkini teki aina koivusta luudat. Mieheni luutii edelleen talvella pihakäytävän, ei koskaan lapioi.
    Sain kerran lahjaksi risukranssin, jonka keskellä oli ruma lumiukko. Mieleeni tuli, että kyseinen lahjoittaja piti minua vain risujen arvoisena jäätävänä ämmänä. Kun kyseinen rouva katosi suvustamme, heitin kranssin roskiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta on ja yöpakkasia, ei kannata kiirehtiä sieltä takaisin :)

      Vai sellainen kranssin tarina. Ymmärrän kyllä.

      Poista
  7. Tässä on näitä hienoja lonkeroita, joita mulla oli kans, pienoiskoossa:
    https://terrafiore.wordpress.com/2016/03/21/kevatta-pihalle-pikkurahalla/

    Luultavasti mieki bongasin ne kirjasta Sisusta risusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo lonkerot on aika hauskoja, pitää kokeilla riittääkö niihin minun taidot. Kunhan saadaan ensin puita kaadettua ja risuja talteen. Miehet ja naapurin poika kaatavat puita ja minä lupasin tarjota kaikille ruokaa.

      Joo, noita kirjoja näkyi, mutten sellasta osta, kun en tiedä, että saanko mitään aikaiseksi. Kunhan kokeilen.

      Poista
  8. Minä jännitän kovasti, että milloinkohan mahtaa meidän pihasta lumet lähteä tänä vuonna - hanget ovat korkeat kuin nälkävuosi pitkä! Meillä ei tähän aikaan vuodesta aurinko kauheasti yllä pihaan paistamaan, mutta hiljalleen se sieltä yhä enemmän tähänkin osuu suuren kuusimetsän ylitse. Voi "oikea" kevät, tule jo! :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri luin lehdestä, että terminen kevät saapuu tänne vasta huhtikuun toisella viikolla, eli silloin on keskilämpötila nollan yläpuolella. Vielä on yöpakkasia pari viikkoa! Joten odotellaan, kyllä se sieltä...

      Poista
  9. Timppa on tapettu ja pistetään uuniin, byääääääää!!
    https://www.youtube.com/watch?v=vI71rpK64BA&list=PLnw_wYZBfzuNfTcbuUfPrDov2jC8APZk0
    Kevyt ristiriita eläinten personointi ja syöminen;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo Timmy Time oli ihan hauska satu, mutta ihmisten koirilleen juttelemat jutut joskus tuntuvat ääliömäisiltä. Ja koirien pukeminen vaatteisiin, vain harvat koirarodut tarvitsevat lämmikettä.

      Lammasta meillä syödään usein muulloinkin kuin pääsiäisenä.

      Poista
  10. Onko Risulinnnun blogi tuttu? Sieltä voisi löydyä ideoita koivunoksien hyödyntämiseen. Risulinnun pesässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käynpä kurkkaamassa, ei ole tuttu blogi. Kiitos Seita.

      Poista
  11. Voi miten kaunis tuikkuteline!

    Pääsiäinen on vuoden juhlapyhistä tympein, joten vietän sen aina mielelläni töissä. Siitä huolimatta Hyvää Pääsiäistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa ja työniloa 😆

      Meillä pääsiäinen on usein ollut puutarhatöitä, nyt on lunta liikaa.

      Poista
  12. Kylläpä teillä on vielä pakkasia riittänyt. Ja luntakin vielä tuntuu piisaavan :)
    Kivaa pääsiäistä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennusteet kertovat, että huhtikuun toiselle viikolle asti on kylmää, hyrrrr.

      Kiitos Souliina, hyvää pääsiäistä sinullekin!

      Poista