Sivut

sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Viikon 6 kuvakrapu - Portti hymyyn

Portti hymyyn

Keskimäärin aikuinen ihminen hymyilee parikymmentä kertaa päivän aikana.

Hymyn voima on kuitenkin valtava. Se on universaali symbooli, joka saa iloiseksi. Tuntuu hyvältä kun joku hymyilee minulle.

Onnellisuushormonien lisäksi hymy auttaa antamaan henkistä hyvinvointia.

Hymylihakset ovat suoraan yhteydessä hermostoon ja aivoihin. Aito hymy on myös voimakas tapa rakentaa suhteita, koska se tekee ihmisestä lähestyttävämmän ja rauhallisemman.

Hymy on paras ja yksinkertaisin tapa avata portteja. Hymyillessäsi saatat huomata, että toiset ihmiset haluavat tutustua sinuun.

Unohda siis hammastenkiristys, kokeile tiukan paikan tullen hymyilyä.

Uuden ihmisen kohdatessaan kannattaa muistaa hymyillä, katsoa silmiin, kertoa oma nimensä ja kuunnella toisen nimi.

Hymyillään kun tavataan!




-------------------------------------------------------------------------------

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat tai  kuva ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Laita linkki sinne kommentteihin kun krapusi on valmis. 


23 kommenttia:

  1. Mahtava hymyn voima! Muistan lukeneeni artikkelin, jossa kerrottiin että ns. tekohymykin aktivoi onnellisuushormonit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta Matilda, minäkin olen lukenut saman jostain.

      Poista
  2. Mikä valloittava krapu, kiitos! "Hymy on lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä" on todennut Victor Borge ja se, jos mikä pitää kutinsa; siispä iloisiin hymyilemisiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hymy on kyllä tärkeä, Takkutukka. Joskus ei millään jaksa edes hymyillä, mutta kun joku hymyilee minulle, niin miten hienolta se tuntuukaan!

      Poista
  3. Ihana kirjoitus ja niin tärkeä! Talvisin huomaa, ettei hymyjä näe, olat lysyssä ihmiset kulkevat. Mutta annas olla, kun kevät ja aurinko tulevat, silloin maailma hymyilee ja on niin paljon kauniimpi!

    Mietin tuota maskiaikaa koronan takia. Vauvat näkivät hymyjä kotonaan, mutta eivät ulkomaailmassa. Mitäköhän se mahtaa vaikuttaa vauvojen kehitykseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo ja hymy tosiaan vähenivät koronan ollessa pahimmillaan, Susu. Monella hymy hyytyi kotonakin, kun sairautta ja muuten vaikeaa, töitä vähennettiin jne.

      Poista
  4. Jes! Hymyä huuleen! Yritän itse hymyillä ja katsoa silmiin sekä kiittää. Etenkin palveluammatilaiset. Ilman roska-, liikenneväline- ym. kuskeja menisi maa nopeasti sekaisin ja sotkuiseksi. Nykyään v.....lu tuntuu olevan trendikkäämpää. En vaan tajua miksi! Onko kaikkea saatu liikaa, ettei mitään osata arvostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo viimeinen lause on varmaan totta, BLOGitse. Kaikki on monilla liian hyvin, eikä silloin muisteta, että läheinen tai ylipäänsä toinen ihminen voisi juuri silloin tarvita sitä hymyä.

      Poista
  5. Muistan lukeneeni joskus jostakin jutun hymyilevistä ihmisistä. Se nauratti, sillä jutussa hymystä kirjoitettiin jotenkin negatiivisesti! Niin kuin hymyilevä ihminen olisi jotenkin epäluotettava. Mitä hän kätkeekään hymynsä taakse, ai, ai, jotakin kieroilua on selkeästi ilmassa... Ajattelin silloin, että voi tätäkin ihmistä ja hänen epäluuloaan ja katkeruuttaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan hymy tietysti olla halveksivakin, AilaKaarina. Mutta minä kyllä ajattelin tuossa jutussani hyväntahtoista ja iloista hymyä.

      Poista
  6. Mieki näin totinen ihminen, hymyilen ainaki tuon parikymmentä kertaa päivässä... tai ehken joka päivä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että sitä tulee hymyiltyä ihan huomaamattakin, Maarit. Kuka niitä laskemaan, toisena päivänä ei hymyilytä, toisena taas enemmän.

      Poista
  7. Hymy pystyy aukaisemaan lukkoja. Hyvinkin tehokkaasti. Pahantuulisenkin ihmisen voi saa hymyilemään hymyllä.
    Hieno krapu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos aimarii.
      Olet oikeassa, jos on pahalla tuulella, jonkun hymy saattaa helpottaa.

      Poista
  8. Hymy on monella tapaa hyvästä. Ja toimii myös ilmaisena kasvojenkohottajana :). Muuttuu peilikuvakin kummasti, kun sille hymyilee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta see luonnostaan sisimmästä tuleva hymy on jotenkin aidoin.

      Poista
    2. Aitoa hymyä nimenomaan tarkoitin. Sellaista lempeää.

      Poista
    3. Eikä kasvojenkohotus tässä iässä ole pahitteeksi, kun sinne peiliin katson :D

      Poista
  9. Yleensä ihmiset hymyilevät takaisin (poikkeuksiakin on) ja joskus saattaa muutama sanakin livahtaa ihan tuntemattomilta. Olen kokeillut :D Kiva Krapuaihe cara.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anli itse.
      Tuo on ihan totta, että hymyillessä saattaa saada juteltuakin ihan uusille ihmisille. Mikäs sen mukavampaa.

      Poista
  10. Hyvä muistutus kireilyn ja vastakkainasettelun ilmapiirissä! (kirjoitti runopasanen, joka ei nyt voinut sisäänkirjautua jostain syystä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pasanen, kyllä hymy on tärkeä näinä aikoina. Se helposti unohtuu murjottavilta suomalaisilta.

      Poista
  11. Hyvä, että muistutit hymystä ja hymyilemisestä - viimeiset vuodet ovat olleet monelle rankkoja ja hymy on unohtunut, surullista kyllä.
    Vuosia sitten, kun asuttiin vielä kaupungissa, eräänä harmaana kevätpäivänä hyvää palvelua saatuani "hassu" minäni sai taas kerran vallan ja torilta kauppakeskukseen kävellessäni katsoin kaikkia vastaantulijoita silmiin ja hymyilin (tai luulen hymyilleeni, ehkä se näytti irvistykseltä...). Tein mielenkiintoisen huomion: mitä nuorempi vastaantulija oli, sitä varmemmin hän hymyili takaisin. Myös miehet hymyilivät useammin takaisin kuin naiset.

    VastaaPoista