Sivut

sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Lumisadetta, aurinkoa, kylmää

Sää on vaihdellut kirkkaasta auringonpaisteesta sankkaan lumisateeseen.

Torstaina satoi lumen, perjantaina paistoi osin aurinko ja lumi suli. Lankalauantaina, siis eilen, satoi taas lunta ja se on edelleen maassa. Pakkasta oli viime yönä lähes kymmenen astetta ja edelleen on seitsemän näin aamukahdeksan aikoihin vaikka aurinko jo lämmittää.


Tänään istuin aamukahvilla ja katselin mustarastaita, punarintoja ja lopulta oravakin liittyi jyvänkaivajien joukkoon. Maa on ihan jäässä, joten nokkiminen käy työstä. Kuvat likaisen ikkunan takaa otettu:


Vasemmalla alhaalla yksi punarinta


Orava liittyy joukkoonSulassa sovussa syödäänVälillä pyrähdetään kuusiaidan alle lämmittelemään

Ennen kuin tuon laadukkaan lintukuvasarjan sain otettua, tilanne oli sellainen, että naapurin kissa piti vahtia kuusiaidan alla. Makasi siinä vakipaikallaan ja odotti paistia putoavan suuhunsa. Se tietää olevansa pahanteossa ja napautin ikkunaan, jolloin katti vilahti pikajuoksua kotiinsa päin. Vasta siten saapuivat linnut. Tämä näytelmä käydään aamuisin pariin kertaan, ensin mies herää ja ajaa kissan pois ja juo kahvit. Sitten hiukan myöhemmin herään minä ja sama homma. On selvästi katillakin kevättä rinnassa.

Hyvin tämä pääsiäisen ruoka-kirja-päiväuni-laiskottelu sujuu. Jossain välissä kun lumet sulivat, yritin käydä pihallakin kuopsuttelemassa haravalla, mutta ei siellä voi mitään tehdä, maa on aivan jäässä. Laiskottelu jatkuu. Lammasta on syöty ja sienimuhennosta ja uutta parsaa, niitä Espanjasta tuotuja, tosi hyviä. Tänään syödään savustettua broilerin koipea. Mies savustaa niitä pihasavustimessa ulkokeittiössä.

Tässä vaiheessa aamua on taas mennyt aurinko pilveen ja lunta höytäilee lisää. Sääennuste lupaa tälle päivälle korkeintaan yhden lämpöasteen. Milloinkahan mittari napsahtaa plussan puolelle. 


12 kommenttia:

 1. Linnut kiittää kun ruokapöytä on katettuna. Kylmää on ollut, mutta on siitä hyötäkin kun jääkelit jatkuvat, ainakin täällä Savossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maahan on pudonnut talven mittaan jyviä ja kuorittuja auringonkukansiemeniä, joita ei saa vielä haravoitua - linnut kiittävät.

   Täällä ei enää järvien jäälle oikein ole asiaa. Silti sinne jokunen pilkille vielä menee. Reilu viikko sitten putosi mönkijän kanssa tuossa jäihin yksi uskalikko, onneksi saatiin pelastettua.

   Poista
 2. Herkulliselta kuulostaa pääsiäinen siellä - niin sisällä talossa kuin ulkoruokinnassakin. Kissoille ei tarjoilua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa saa kotonaan ruokaa ja luulee, että jälkiruoka lentää suuhun täällä :)

   Poista
 3. Hyvä, sienet mainittu! (muistin ottaa pakasteesta kanttarelleja ennen kuin alkaa tulla uusia) ;D

  Kamalan kylmää on. Niitä pilkkijöitä nähtiin tossa lähijärven jäällä viikko sitten. Kauheeta kateltavaa; monta senttiä vettä jään pinnalla ja rannastakin sinne täytyy mennä kahlaamalla rannasta. Hui! Ja joka vuosi niitä sinne jäihin hukkuukin, niin tänäkin vuonna...

  Pakko nyt pukea reilusti vaatetta ja lähteä ulos kuluttamaan kaloreita, joita eilisissä juhlissa hankittiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieniä on meillä sekä pakkasessa että kuivattuina ja niitä syödään aina urakalla.

   Minä ajattelen, että kalorit kuluu sitten kesällä järvessä. Jos kesää ei tule, karkaan Mauritiukselle :D

   Poista
 4. Kelit on kuin vappuna. Tai juhannuksena :D

  Pitkä on lämpimän odotus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ennen vanhaan jouluna. Nykyisin joulu on lämpimin noista juhlista.

   Ei meinaa millään jaksaa odottaa.

   Poista
 5. Hyvin ootte kissan opettanut :)
  Me käytiin tänään Tampereella ja siellä ei ollu ollenkaan niin kylmä ja kova tuuli kuin täällä meillä. Jestas että menee luihin ja ytimiin!
  Niin kylmää ja lumista on, että laitoin linnuillekin vielä ruokaa, vaikka jo vähän niinkuin lopetin sen ruokinnan. Kun ei se kevät tullutkaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä se kissa on ainoa, joka lähtee kun vähän napauttaa ikkunaan.

   Täällä on kyllä ollut jäätävä tuuli. Mutta Tampereellahan ei ollut luntakaan, vaikka täällä oli. Minäkin heitin jo tänään vähän pähkinämursketta lisää, kun oli tallessa. Heti tuli lintuja ravintolaan syömään. Peippokin!

   Hemmetin jääkausi, saisi jo mennä pois.

   Poista
 6. Ei tässä pääse pitkästymään, ainakaan säihin. Ihmeen kylmää ja tuulista tänäänkin, lunta sateli vähän väliä,tosin hyvin maltillisesti, aurinkokin pilkahteli.
  Olin jo lopettamasa lintujen ruokintaa, mutta pakkasten alettua, päätin vielä jatkaa. Linnut varmasti kiittävät!
  On teillä sisukas naapurin katti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aamulla pakkasta -8 C. Hyrrr.

   Linnuille kyllä tarvitaan einettä vielä. Katti on kuin kotonaan, aina tulee takaisin vaikka kohteliaasti ilmoitetaan, että linnut/siilit syövät nyt.

   Poista