Sivut

maanantai 3. huhtikuuta 2017

Omenapuiden leikkaus


Aloitettiin viikonloppuna omenapuiden leikkaaminen. 

Tässä vuorossa Åkerö

Vasta alkua oksakasalle

Pihassa on vielä noita kuvassakin näkyviä jääkenttiä, joten aurinkoa odotetaan. Sisällä kukkii:


Viikonloppu meni räntäsateen ja vesisateen vaihdellessa. Eilen sitten oli sen verran poutaa, että omenapuiden leikkaus saatiin alulle.

Tänään alkaa uusi huhtikuinen viikko ja ainakin huomiseksi on luvattu lämpöä jo reilut 10 astetta. Tänään menen nauttimaan olostani kampaajalle. Eipä tämä olo oikein sillä kohene, on jotenkin alavireistä. Vielä siitepölyt ja katupölyt päälle, niin henkikään ei oikein kulje. Sade auttoi siihen, mutta piankos maa kuivaa ja taas pöllyää. 

Pääsiäinenkin jo näkyy allakassa kun käänsin lehteä. Lampaan paisti on pakkasessa odottamassa. Se paistetaan leivinuunissa.
10 kommenttia:

 1. Tosiaan, vaikka sade onkin ankeaa, niin ainakin se sitoo sen kauhean pölyn, mikä on ollu nyt riesana. Ihmettelin tänään, kun tuossa aamulla taas pyöri traktori harjaamassa pyörätietä, kun mejän kohdalla pätkä on jätetty harjaamatta. Ehkä niiden mielestä riittää se, minkä mie harjasin - yhen ämpärillisen sepeliä vein tieltä pihalle, ku meillä loppu hiekoitusaineet, mutta jäätä riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade ja sumu tosiaan hetkeksi sitoivat pölyä. Pölykausi on pahinta kun siitepölyt vielä tulee päälle. Jäätä on tällä vielä sekä pihassa että kyläteillä.

   Poista
 2. Harmaata ja sumuista ollut täälläkin, onneksi katupöly on sen takia jyllännyt vähemmän.

  Joko pääsiäinen on kohta? No, ei haittaa, syödään hyvin niin kuin joka päivä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaata riittää :(

   Pääsiäinen on ensi viikon lopulla. Lammaspaistin sain "mummokuljetuksista".

   Poista
 3. Johtuukohan se tästä pintelissä lojuvasta keväästä, joka vain vilauttelee muutamin valopäivin, että olo on kuin teidän ompunoksakasalla? Toimii kyllä, muttei kunnon otetta saa eikä iloksi irtoa. Virpomismunat on sentäs ostettu, mutta pääsiäismenusta ei tietoa ja vappukin perinteisine brunssijärjestelyineen on heti perään. Tars toeta!
  Mummokuljetus?? Kohti lämpimämpää - ja tarmokkaampaa - huomista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku kevään viipymisen oire tämä kai on. Aurinkokin kelpaisi. Eiköhän luonto jossain vaiheessa huomaa korjata asiat.

   Mummokuljetus=joka toinen viikko vien pari kolme mummelia kaupoille, pankkiin, apteekkiin, kirjastoon ja mitä nyt asioita heillä on. Yhden tuttavalla on lampaita-sieltä se.

   Kiitos Takkutukka. Uskotaan huomisen eheyttävään voimaan, tai ainakin ensi viikon.


   Poista
 4. Jonkunsortin vetelyyttä on täälläkin ilmassa. Ei oikein saa tartuttua mihinkään. Jahkailtua vaan. Ja jotenkin petetty olo, kun niin monta kertaa jo on luvattu aurinkoa, eikä täällä ainakaan ole näkynyt vilaustakaan. Olis Ilmatieteen laitokselle vähän asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanottu, petetty olo. Minullakin on, missäs kevät ja lämpö luuraa.

   Poista
 5. Saamatonta täälläkin. Ei edes käsityöt kiinnosta. Istun vaan tabletti sylissä ja ihmettelen, kun on tylsää :(

  VastaaPoista