Sivut

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Ravintoloitsijan kiireet

Kahden suositun ravintolan pitäminen työllistää kesät talvet. Talviravintolan sesonki oli tänä vuonna hieman normaalia pidempi kylmistä säitä johtuen. Vielä pääsiäisen lumipyryjen aikaan saivat viimeiset siivekkäät VIP-asiakkaat palvelua. Eihän peipposia ja mustarastaita voinut nälkään jättää, punarinnasta puhumattakaan. Ravintola on nyt sulkeutunut, silti joitain asiakkaista käy vielä tutkailemassa, josko terassille olisi vielä tarjoilua. No ei ole, vanhat jämät voi kaapia, jos siellä jotain on. Ravintolan remontti/peruskorjaus on vasta kesällä.

Yhtään lomaa ei ehtinyt välillä pitää kun alkoi kesäbaarin sesonki. Pääsiäisen jälkeen alkoi kesäkauden ruokailijoita norkoilla viime kesäisellä baarin paikalla. Mistä ihmeestä ne muistavatkin missä se sijaitsi. 

Ensimmäinen oli niin nälkäinen, että hänelle piti tarjoilla alkupalat jo pihan puolelle ennen kuin baari oli paikoillaan.


Ruokakippo eteen ja äkkiä yksi kuva


Sitten hain baarirakennuksen talvisäilöstä ja pystytin vanhaan paikkaan kuusisaidan katveeseen. Verkko suojaa ylimääräisiltä ei-toivotuilta vierailta.


Oikealla alakulmassa on ravintolan pääsisäänkäynti.
Takana vinottain vastakkaisessa kulmassa on hätäpoistumistie.

Itse betonista valamani astiasto, ruokakippo ja juoma-astia, olivat vielä melkein jäässä ja piti kuumalla vedellä sulatella.

Tästä se alkaa - ravintoloitsijan kesätyö. Mieleiset asiakkaat, vanhat ja toivottavasti tulee uusiakin. Miten lie kukin talvesta selvinnyt. 


14 kommenttia:

 1. Ihanaa, siilit on jo virkeinä! Hyvä kun on ravintola auki, näillä keleillä ei matoset sun muut tuoreravinnot taida paljon liikuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiakkaat ovat niin tärkeitä, että heti kun ensimmäinen heräsi talvihorroksesta, baari nostettiin esille.

   Tänään on taas satanut lunta, maa on valkoinen.

   Poista
 2. Vau, siili!

  Uskotaan kevään tuloon, terveiset räntäsateisesta Hgistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta sataa täälläkin. Mutta siilit ovat nälkäisiä talven jäljiltä. Kesää se tietää :)

   Poista
 3. Tässä ravintolassa ei mahda käydä maksavia asiakkaita, mutta vastineeksi ravintoloitsija saa kumminkin iloa ja silmänruokaa.
  Meillä ei vielä siilejä ole näkynyt. Rusakoita ja fasaaneja vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ravintolatoiminta on täysin kannattamatonta, taloudellisessa mielessä :) Mutta henkinen palkka on suuri, siilejä voisi katsella vaikka kuinka kauan.

   Poista
 4. Meillä on vielä baari auki ja uutta murkinaa laitetaa vielä, kun räntää tulee taivaan täydeltä. Mitäköhän voi antaa västäräkeille, kun ne raukatkin norkoilee laulan alla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niille samat sapuskat kelpaa kuin peipoille, ne syövät täällä talvesta jääneitä kuorittuja auringonkukansiemeniä maasta.

   Poista
 5. Mikäs sen mukavampaa kuin nälkänen siili...tai usiampi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä näkyä voita mikään kun 5 nälkäistä siiliä syö :)

   Poista
 6. Paras palkintohan se ravintoloitsijalle ovat ne tyytyväiset asiakkaat!
  Tämä on arvokasta työtä!
  Meidän ravintolaamme saapui pari rottaa, ensimmäistä kertaa ikinä. Tarjosimme niille sitten extraherkkuna sinisiä rakeita, ei mikään muu auttanut.
  Toivoisin niin meidänkin pihalle siilejä, niitä oli monia vuosia sitten useitakin. Taisivat loukkaantua pation rakentamisesta. Silloin olisi oivaltanut tehdä sinne pation alle, talvehtimispaikan siileille.
  Pitäisikö matkia ja yrittää houkutella uniikeilla ruoka-astioilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tuo Design-betoniastiasto vetää asiakkaita :D

   Meillä talvehti yksi siili risuseinän alla, siellä on hyvä paikka kun risut maatuu alla ja lämmin risuseinämä joka puolella. Heiniä ja pahvia laitoin viereen ja asukas oli vienyt ne syksyllä pesäänsä.

   Rotat on harmittavia, onneksi täällä ei ole näkynyt vuosikausiin. Hiiristä pitää huolen naapuruston kissat.

   Poista
 7. On se tuo ravintoloitsijan työ tauotonta raatamista :D

  Eikö muuten ruuat houkuttele yhtään hiiriä tai rottia? Vai pitääkö katit ne poissa? Olisi joku hyöty niistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinullahan on kevyt työ ja kesälomatkin verrattuna tähän ravintola-yrittäjän hommaan :D :D

   Tässä kylällä on kissoja ilmeisesti tarpeeksi, kun ei ole rottia eikä hiiriä näkynyt. Naapurin vaalea kissa hoitaa hyvin tonttinsa meidänkin pihassa. Tosin tuli kyllä heti katsomaan mitä herkkua siilit saavat, mutta ähäkuti ei uskalla mennä tuonne baariin!

   Poista