Sivut

keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Kivitolpan uusi päähine


Sain siivottua puutarhasta loput kesäkukat pois. En ole yleensä kanervien tai callunoiden ystävä, minusta lyhdyt riittävät koristamaan puutarhaa.

Kuitenkin tänään kirjastoreissulla kuljin torin kautta ja siellä oli viimeinenkin kauppias pistämässä tavaroita pakettiautoonsa. Hänellä oli noita isoja monivärisiä callunoita ja ihastuin niihin. Ostin sitten yhden väriä tuomaan kivipaasin päälle kun se näytti niin tyhjältä, kun hopeakäpälä sen päästä oli joutunut jo kompostiin.

Vähän väri-iloittelua.
Ruukku olikin juuri sopiva betoniruukkuun ja kosteus pysyy kunnes tulee pakkanen

Ilmat viilenee ja yöpakkasia on tulossa. Havahduin tänään siihen, että Kaunotar tarvitsee nastarenkaat. Vanteetkin on pakko ostaa, koska on kyseessä ensimmäiset nastarenkaat tuohon autoon. Siispä soittelin pariin paikkaan ja lopulta sitten päädyin kuitenkin vakipaikkaani,  missä renkaat aina vaihdatan ja sieltä olen ostanut aina uudetkin. Varasin ajan ensi viikolle ja niinpä sekin asia on kunnossa ja pois mieltä painamasta. Talvi saa tulla.


10 kommenttia:

 1. Just tänäaamuna mies luetteli tulevia lämpötiloja, mutta kuin ehdotin talvirenkaiden vaihtoa, se sanoi ettei niitä saa vielä käyttää - ellei kelit niin vaadi. No vaatiihan ne, jos on pakkasia.
  Hieno tuo uusi tukka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RH, minäkin ihastuin tuohon callunan monivärisyyteen.

   Olen pyrkinyt aina vaihtamaan ajoissa nastarenkaat, ikinä ei ole poliisi siitä huomauttanut. Keliolosuhteiden mukaan mennään, kalenteri ei oikein nykyään säätä kerro :)

   Poista
 2. Kasvot näyttävät nyt ihan inkkareilta. 🙋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun sanoit Risa, niin totta, tuohan on inkkaripäähine :)

   Poista
 3. Minulle tuli mieleen punkkarit irokeeseineen! Mahtava väriyhdistelmä.

  VastaaPoista
 4. Hauskat hiukset! Inkkarit tai punkkarit tuli mullekin niistä mieleen.

  Muakaan ei tänä vuonna ole yhtään napannut kanervat, eikä Callunat, eikä mikään muukaan syksyn perustarjonta. Sensijaan oliviipuu ja laventeli on ilahduttaneet vieläkin ulkona (sateelta suojassa terassilla tosin, mutta yhtä kylmässä). On ollut ihan väärä käsitys siitä, millaisissa olosuhteissa viihtyvät. Itse olisin arvellut, että pitää olla lämmintä ja kuivaa molemmille. Mutta on ollut kylmää ja kosteaa ja molemmat senkun porskuttaa.

  Kuulakasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukkien jälkeen ei oikein iske nuo kanervat,luonnossa on kauniita. Tuo monivärinen sattui vaan sopimaan kiviin.

   Oliivipuuhan on sitkeä ja kasvaa monia satoja vuosia. Saat antaa sen vielä perinnöksi pojille :)

   Aurinkoista syysviikonloppua sinullekin!

   Poista
 5. Visuaalisesti loistavaa! Yleensä kirjavuudesta tulee mättöä malliin tårta på tårta, mutta näiden inkkari-punkkareiden riemukas sotahuuto kuuluu tänne saakka: yohoehee!!

  Ehkä se säikäytti auringonkin tänään kirkkaasti paistamaan ja syksyn viimelehdet puissa upeasti kultamaan, mutta se on ensi viikolla nastat alle ja silleen. Kaunista viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka ja anteeksi jos säikäytin inkkarihuudolla :)

   Nastat mielummin aikaisin kuin liian myöhään, näin se on. Aurinkoista viikonloppua, viileää jo, mutta puetaan kunnolla päälle!

   Poista