Sivut

tiistai 10. lokakuuta 2017

Unohtunut pisara


Vettä tulee koko ajan. Purot täyttyvät, pieninkin puronen tuolla peltojen välissä lenkkimatkan varrella alkaa kohta tulvia pellolle. Eilen ajaessani kirkolle, katselin peltoja, vähänkin alemmalla tasolla olevat peltojen kohdat ovat täynnä vettä. Voi viljelijäparkoja, ei sinne enää koneella ole asiaa. Onneksi osa viljasta on saatu talteen.

Puutarhassa on vielä runsaasti lehtiä puissa ja jatkuva sade estää leikkurilla ajamisen ja lehtien silppuamisen. Haravointia ei voi ajatellakaan. Hyvä, voi keskittyä sisäpuuhiin. Kyllä niitä kuivempia aikoja vielä on tulossa pihahommia varten aivan varmasti. Joka syksy pihatyöt on saatu tehtyä, eikä niillä niin väliä ole, kaikki tehdään mitä keritään ja viitsitään. Tämä pikkuvaahteramme pitää sitkeästi kiinni kauniin keltaisista lehdistäänTammen alla jalkapallon pelaajat eivät sateesta piittaaSyyspuutarhaa aamulla hämärän haihtuessa

Olen päättänyt, että sade ja pimeä eivät minua lannista. Onneksi vuodenajat tai säät eivät olotilaani yleensä vaikuta. Pienikin happikävely kaatosateessa tai tihkusateessa virkistää mieltä. Sen jälkeen päivää voi jatkaa kotona kirjojen parissa jos ei ole muita menoja sovittuna.

Sitten sääennuste, onkohan tuosta klo 16 kohdalta pudonnut vesipisara pois?
Tällaiselta ennuste näytti äsken tälle päivälle:
Muutama sana TV-tarjonnasta. Lähinnä Jerestä. Tiedättekö tuon jääkiekkoilijan, entisen kai jo. Satuin katsomaan sunnuntaina Arto Nybergin ohjelmaa, ja siellähän se herra oli mainostamassa kirjaansa. Mutta ne jutut, voi sylvi. Koko pelaaja-uransa huumeilla ja alkoholilla kuorruttanut kehuu itseään ja vielä TV:ssä mainostaa kirjaansa. Väitti myös, että raha ei hänelle merkitse mitään. Kai miestä harmittaa kun NHL-ura katkesi huumeisiin ja juopotteluun ja jäi miljoonat saamatta. Eikä tässä vielä kaikki. Jostain näin mainoksen, että sama herra patsastelee myös PS eli puoliseitsemän-ohjelmassa maanantaina, eli eilen. Varoin visusti katsomasta. Sitten iltalehdet kirjoittelevat entisten vaimojen versioita raha-asioista, on ulosottoja ja elatusmaksut maksamatta. Jäin vain miettimään, että kuka haluaa moisen tyypin elämäkertaa lukea. Minä perustan tietoni Nybergin ohjelmaan ja kaupan iltalehtien mainoksiin.

Jatketaan hyvin alkanutta viikkoa kaukana TV:stä. 
12 kommenttia:

 1. Mie oon kattonu Murdochin murhamysteerejä vaan, ja Tsernobylin uuden suojakuoren rakentamisesta tehdyn ohjelman. Ei varmaan muuta kannata katsoakaan. Mitään jerejä en halua kuunnella (enkä lukea), harmittaa tuollaiset kelvottomat äijät jotka rehvastelee erinomaisuudellaan. Ja se, että media antaa niille ohjelma-aikaakin vielä.

  Laskin mejän tän syksyiset omenat: noin viisi koko puussa. Jaa näkyy tuossa tien vierustalla olevassa ränkkänässä olevan ehkä yksi. Meillä ei hilloja keitellä - tosin eihän niitä meillä keitellä muutenkaan... lehtiä mies on välillä haravoinu, mutta ei mee ku hetki niin sitä ei enää huomaakaan että jotain on tehty. Mun oli jo pakko tehdä kumisaappaan kärjellä puro pihatieltä ojaan, kun kertyi niin paljon vettä siihen.

  Aiemmin ennusteessa oli sateettomaksi merkitty klo 11 (tosin sateen todennäköisyys 90% niinkuin pisarallisillakin kellonajoilla) ja vaikka pisara siihen myöhemmin tulikin, niin sainpa käytettyä koirat sateettomalla hetkellä pikkukävelyllä. On se pienikin aina parempi kuin ei mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin minäkin sitä, että miksi Arto oli antanut ohjelma-aikaa moiselle tyypille.

   Minulla on nyt Silta-sarja menossa. Jäi silloin aikoinaan katsomatta ja nyt aloitin katsomaan, nauhoitin sen pilveen ja sieltä katselen pari-kolme jaksoa päivässä. Kohta on ensimmäinen kausi katsottu.

   Omenat putoilee aika lailla nyt sateilla. Mutta kyllä meillä on ihan yllin kyllin syötäviäkin. Käyn vielä kerämässä välillä nurmikolta. Minä teen kyllä sosetta ilman sokeria ja pakastan. Johonkin leipomuksiin voi käyttää. Hilloja ei meillä syödä.

   Eipä tosiaan kannata haravoida kun seuraava tuulenpuuska pudottaa lisää lehtiä, omenapuut on vielä vihreinä ja tammi ruskeana.

   Minä odotan, että klo tulee 16 ja menen ulos satoi tai ei.

   Poista
 2. Hyvä, että tuossa kello 16 kohdalla ei sada. Pistäydyn silloin nopsaan ulkona.
  Katson Arto Nybergia melkein aina, mutta tuo yksi nostatti kyllä niskavillat.

  Teillä paljon omppuja maassa. Tuli vesi kielelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin pidän Arton ohjelmasta ja kiinnostavista ihmisistä siinä vieraina. Nyt oli pohjanoteeraus.

   Omppuja on paljon puissa ja maassa. Saderyöpyt pudottavat niitä, joka päivä melkein kerätään osa terassille viileään odottamaan syömistä ja huonot kompostiin.

   Minäkin olen ajatellut mennä klo 16 ulos, katsotaan kastutaanko.

   Poista
 3. Tuo on muuten jännä ilmiö, että samat tyypit kiertävät saman viikon aikana eri telkkariohjelmissa mainostamassa tekemisiään. Suloinen ja sopuisa konsensus tuntuu vallitsevan eri ohjelmakanavien välillä.

  No, ei se minua haittaa. En katso telkkarista kuin urheilua, muuten maratoonaan sarjoja ja leffoja.

  Vähenisiköhän täälläkin pisaran verran, pitäisi lähteä meinaan juuri ulos tuossa neljän paikkeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joka ohjelmaan varmaan tuo Jerekin tupataan kun kirja ilmestyi.

   Herttinen, vai katsot urheilua! :) Minä katsoin urheilua silloin kun Suomi vielä hiihti/juoksi lujaa. Minä nauhoitan pilveen sarjoja ja leffoja, nyt on Silta menossa katselussa.

   Minä menen ulos neljältä myös, katsotaan kumpi kastuu.

   Poista
 4. Sade ja pimeä vielä menevät, mutta ne pakkaset ja talvi. Jos sinä aiot kestää pimeän loskakelin, niin minä lupaan kestää talven tuiskut kuin nainen!

  Jere oli muuten Enbuske, Veitola ja Salminen -show:ssa myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just Susun kommenttiin tuohon edelle laitoin, että tunkevat sen ukon joka ohjelmaan.

   No mehän kestetään, sisko! Tiukille menee välillä, mutta menköön, noustaan sitten alhosta ylös ja elämä jatkukoon.

   Poista
 5. Katson yleensä aina Arto Nybergin ohjelman, mutta tällä kertaa jäi väliin. Ilmeisesti en menettänyt mitään.
  Nyt on jo satanut koko lokakuun normaalivesimäärän. Jospa se tasoittuisi loppukuusta tuo veden tulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et menettänyt muuta paitsi siinä oli kyllä nainen, en muista nimeä, Aino jotain, joka oli kävellyt Uuden Seelannin halki. Kiinnostava matka.

   Luulisi nyt jo vähenevän sateen, ennusteetkin näyttävät kuivempaa ensi viikolle.

   Poista
 6. Nyberg on asiaa; haastattelija, joka antaa haastateltavilleenkin suunvuoron. Tuollaiset tyrkkyjeret yms. ovat tyystin epäkiinnostavia turhiksia(:

  Miinuspiste Ilmatieteen laitokselle puuttuvasta pisarasta, häpeämätöntä huolimattomuutta,mutta kaikki plussat heruvat nurmikon futiksenpelaajille; asennetta sanon minä:) Nimim. Kasvaako meille kohta evät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Nybergistä.

   Kadonneen pisaran arvoitus VAI Evien synty? :)

   Poista