Sivut

torstai 5. lokakuuta 2017

Kuivat sukat ja zombiet pellolla


Eilen oli lähes koko päivän sadettta ja tuulta. Silti kaipuu ulos voitti kun sateeseen tuli taukoa iltapäivällä. Olin käynyt pari viikkoa aiemmin katsomassa ihan tuossa lähimetsässä ikiomaa suppilovahveropaikkaani ja todennut, että vielä eivät ole nousseet, myöhässä ovat. Eilen sitten päätin mennä uudestaan. Matka on lyhyt, pihasta kylätielle ja muutaman metrin jälkeen suoraan metsään. 


Tuuli riepotti mongolianvaahteraamme 


Polku kulkee isojen kuusten alta ja ne olivat tosi märkiä. Minulla oli lyhyt Rukan sadetakki ja saappaat tietty. Mutta jalassa vain ohuet legginsit kun oli lämmin ja ajattelin olevani max reilun puoli tuntia. Isot puut tekivät sen, että en edes heti huomannut, että pikkuhiljaa alkoi sataa. Suppiksia oli nimittäin parissa viikossa noussut ja keräilin niitä aivan rauhassa. Ojan luokse päästyäni oli aukeampi paikka ja tajusin, että vettä sataa jo ihan kunnolla. Keräsin kumminkin vielä loput näkyvillä olevat sienet ja sitten läksi kotiin päin. Matka ei ollut pitkä, silti oikaisinkin vielä naapurin maitten läpi. Kissa katsoi vihaisesti, en ollut sitä huomaavinani.

Kotiin pääsin saaliineni ja olin märkä. Siis tosi märkä. Puista oli kumartaessani putoillut kauluksesta sisään vettä, en siinä sateessa ruvennut sadetakin nappeja entrailemaan. Legginsit olivat vettä valuvat. Saappaat sentään pitävät hyvin vettä, ja niiden suut saa narulla kiinni. Sukat olivat ainoat kuivat vaatteet päälläni.

Tänään on pakko tunkea itsensä iltapäivällä kaupunkiin. Ei siinä muuten mitään mutta kun siellä on ratikkatyömaa läpi kaupungin ja sen seitsemän muuta rakennuskohdetta. Parkkipaikka on taas hakusessa. 

Kuva: The Mirror


Pari sanaa iltalehdistä. En ole moneen vuoteen enää niitä lukenut. Niiden "uutiset" ovat yliampuvia, sensaationhakuisia ja liioittelevia. Järkeviä uutisia on niistä turha etsiä. Nyt kävi niin, että sain Britanniasta asti vinkin eräästä suomalaisesta taideteoksesta, josta oli juttua siellä lehdessä. Googlailin itsekin asiaa ja löysin tämän jutun Iltasanomista. Zombiet pellolla. Hauska.

12 kommenttia:

 1. Samoin kävi minulle eilen, oli pakko lähteä liikenteeseen ja vaikka yllä oli goretex-takki, niin kaikki vaatteet menivät kuivumaan. Paitsi sukat, kiitos goretex-lenkien.

  Vaan hyvän saaliin sait, joten kannatti kastua!

  Hurmaava tuo taideteos. Tuolla saaristossa on muutamilla pelloilla mallinukeista tehtyjä variksenpelättimiä, ovat huikeita. Kuvaamaan en ole päässyt, tiet on niin kapeita siellä, että autoa ei oikein voi pysäyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatti tosiaan kastua, eikä ollut edes kylmä.

   Minäkin tykkään tuosta peltotaideteoksesta. Voisin tehdä vanhoista vaatteistani muutaman tähän pihaan, päät betonista, mutta mies voisi hieman pyöritellä silmiään. Ensi kesänä?

   Poista
  2. Ilman muuta! Haluan tulla mukaan pystyttämään niitä patsaita!

   Poista
  3. Okei, sitten saadaan hauskoja hahmoja. En viekään vaatteita kirpiksellä, katsotaan mitä niistä syntyy :)

   Poista
 2. Niin se vaan jaksaa sataa..Onkin pitänyt kaivaa lämpöisemmät syysvaatteet esiin:) Kiva että sait hyvin sieniä, ettet turhaan kastunut..Muutama vuosi sitten lapin reissulla ajettiin hiljaisen kansan ohi, on kyllä hieno...vai että Zombieita:)) Mukavaa syksyistä päivää sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zombiet, juu.
   Kiitos, samoin hyvää torstain jatkoa sinulle Päde!

   Poista
 3. Sinun mongolianvaahterakuvasi on kyllä paljon kauniimpi kuin nuo zombiet.

  VastaaPoista
 4. Vaahterapelto on hurmaava, eikä ole puimisen stressiriesaa. Jotenkin tuli tuollainen zombiemainen olo, kun eilisen toimintapäivän tiimoilta sinkoili puodista ja paikasta toiseen enempi vähempi vettä valuen, prillejä kuivaten ja auton lasinpyyhkimiä täysillä vinguttaen. Nuo peltomalliset ovat huomattavasti kesäisen kevytkenkäisempiä ja hauskoja. Eihän me tytöt sokerista olla, siispä kuivattelemisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaahterapelto saattaa joutua silppuavan leikkurin saaliiksi.

   Kuivattu on, ja reissu oli tosi hauska, vettä valui pitkin kasvoja, naapurin kissakin tosiaan ikkunasta katsoi, että mikä zombi nuo naapurin eukko :)

   Poista
 5. Tuossa jutussa sitä ei mainittu, mutta muistelisin että joku uutinen kertoi, että olisivat oikein ottaneet selvääkin, mistä on kyse. Siis britit.

  Aika koomista kyllä, että sukat on ainoat kuivat vaatteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu britti minulle tosiaan, että britit ottivat selvää mikä ihmeen zombie-kokoelma tuo on. Eihän siellä tuollaista huumoria oikein ymmärretä.

   Niinpä, alushousutkin olivat märät, samoin rintaliivit, kun kauluksesta tulvi vesi ;)

   Poista