Sivut

torstai 26. lokakuuta 2017

Lunta, lunta, lunta vain


Puolenyön maissa alkoi lumisade ja jatkuu edelleen - sääennusteiden mukaan koko torstaipäivän. Tänä aamuna liikunnan antoi pitkästä aikaa lumityöt. Hikikuntoilua tosiaan, lumi oli osin kinostunut paksuiksi kerroksiksi ja oli märkää. Uusinta on varmaan tehtävä vielä illalla, että pääsee autolla pihasta huomenna asioille.

Tänään aamuhämyssä lumitöiden lomassa näytti mm tältä:


Urho
(odotan koska hän nousee ja alkaa tehdä lumipalloja)Lumessakin voi pelata, niin kauan kuin pallo näkyyTänä kesänä hankittu lobo, uusin omppupuu 


Inkkaripäähine sai kuorrutuksen

Lokakuussa tulee harvoin näin paljon lunta ja ennusteiden mukaan tämäkin taitaa sulaa viikonlopun vesi-räntäsateessa. Vaan olipahan tuo mukavaa kuntoilua tehdä lumitöitä. Kroppa tietää jotain tehneensä. Kerkisin tehdä kaikki pikkupolut ja aloitella isoa piha-aluetta kun mies ehti töiltään mukaan. Hiki saatiin kumpikin.

Nyt ulos katsoessa maisema muttuu koko ajan valkoisemmaksi. Uutiset kertovat aamun kolareista. On hienoa kun ei tarvitse lähteä töihin aamulla tuohon keliin, nyt siitä todella osaa nauttia. Liikenteessä on kuitenkin vielä niitä kesärenkailla liukastelijoita. 

Ajattehan varovasti jos on pakko lähteä tuonne sompailemaan.
14 kommenttia:

 1. Kyllä täytyy myöntää, että vähän mietin niitä kesärenkailijoita, kun kävin viemässä tytöt junalle. Onneksi on max. 60km/h rajoitukset matkalla, mutta jäljistä näki että joku oli sielläkin kesäkumeilla liukastellut. Säälin. Oli tie kyllä liukas, kun märkä lumi oli tamppaantunut. En kyllä viitsinyt lumitöihin ruveta, mitä nyt auton päältä lakaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin kovasti juuri sitä, että miksi suomalaiset ei opi, että talvi tulee aina ja yllättää. Nytkin poliisi kehoitti vaihtamaan ajoissa kun kelien muutokset oli tiedossa. Onneksi sinulla oli nastat.

   Täällä sataa edelleen hiljalleen lunta. Lumityöt oli pakko tehdä, muuten ei olisi huomenna enää päässyt pihasta pois autolla. Loput saa melkein olla jos sulaa vielä poiskin.

   Poista
  2. On sitä tullu :) piti vähän tehä niitä lumitöitä, että sai portin auki... ja portaita lakastessa sain harjanvarrenkin poikki!

   Poista
  3. Mahdoton määrä lunta! Nyt tuli onneksi aura mutta lumisade vaan jatkuu. Melkoinen sohjo tulee jos vesisade sulattaa tuon lumen.

   Poista
 2. Ohhoh, aikasten paljon tullut.
  Hgissä vähemmän ja onneksi lämpötila on plussan puolella, niin ei tarvi kauan katsoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ajan sataa vielä lisää :)
   Ei tätä lunta vielä olisi tarvittu. Mutta märkää se on jo täälläkin, joten katsotaan kuinka kauan pysyy.

   Poista
 3. Hups, tulipa sinne paljon lunta. Täällä on sekin vähän mitä satoi, jo sulanut pois. Kiva tosiaan, kun ei tarvitse tuonne märkään lähteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko päivän on tullut vielä lisää lunta. Auroja ei näy, alkaa jo huolestuttaa kuinka täältä huomenna pääsee mihinkään.

   Poista
 4. Päätettiin eilen ukkelin kanssa hoitaa syyshommat yhden pysähdyksen taktiikalla. Eli haravoitiin hulluna ja leikattiin nurmikko niin, että valmista tuli justiin ennenkuin alkoi ekat hiutalet leijailla. Harmittaa vaan katsoa, kun lumi näyttää sulavan niin äkkiä, ettei mahda jäädä mitään kolattavaa. Olisin niin tykännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täsmä-ajoitus teillä :)

   Meillä hukutaan lumeen.

   Poista
 5. Oli kyllä tosi liukasta aamulla, kun lähdin yövuorosta. Yhessäkin alamäessä linkki luisui pysäkin ohi, melkein törmäsin siihen. Ja eikö joku pölhö mun takan lähde siinä aamuruuhkassa ohittamaan niin, että oli kolme autoa rinnakkain. Onneksi ei pellit kolisseet. Ja onneksi saadaan huomenna loskakelit takaisin :)

  Urhon olet jättänyt lumeen ja pakkaseen. Teen lastensuojeluilmoituksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loskaa näyttää tulevan, vettä tippuu jo puista. Melkoinen määrä lunta tekee taassohjoiset ajokelit.

   Itsepäinen Urho halusi jäädä lunta katsomaan, minkäs teet :)

   Poista
 6. Oho, onpa tullut lunta. Taisi taas talvi yllättää monet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan osattu odottaa lunta lokakuussa näin paljon. Nyt se jo sulaa hyvää vauhtia, vettä sataa.

   Poista