perjantai 21. joulukuuta 2018

Hopeakylkisten aamu





Pehmeäksi muhinut silakka, wanhanajan silakkarullien muodossa, kuuluu muiden kalojen kanssa meidän joulupöytään. Eikä tämä hopeakylkinen herkku häviä maussa muille lajitovereilleen lainkaan.

Aamu valkenee ja sataa lunta!




10 kommenttia:

  1. Nam! Äiti teki aina silakkarullia, ne ovat niin hyviä!!!

    Täällä on maa valkoisena, tuulee jäätävästi, mutta tuolla ulkona ei ollut onneksi liukasta, ovat heittäneet sopivasti hiekkaa tielleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviähän ne ovat, Susu, ja tulee lapsuus mieleen niiden mausta.

      Voi kunpa kyläteillekin saataisiin hiekkaa. Nyt on piikkikengilläkin uskaliasta kulkea.

      Poista
  2. Oioi, ihania silakkarullia, minäkin tein!

    Meillä on jo kymmenisen senttiä lunta; kyllä on valoisaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäkin ymmärrät hyvän päälle :)

      Kyllä tuo lumi antaa valoa. Kohta pitenee päiväkin.

      Poista
  3. Tuulinen aamu ja valkoinen maa sekä hienoista lumenleijailua joulun viritteeksi.
    Silakka- ja sipulirullat kuin taideteos napostelemaan houkuttelevine pyöreine muotoineen.
    Vuoden pimein yö edessä, aamulla rintamasuunta valoisampaan; hei me tehtiin se!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehtiinpä hyvinkin!

      Pari päivää jääkaapissa maustumassa ja awot, rullat ovat parhaimmillaan.

      Poista
  4. Just kunnolla muhinut pehmeä silakka on tosi hyvää! Tänä jouluna ei ehkä saada. Ei haittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silakkarullia ei meilläkään ole joka joulu ollut, nyt teki mieli kun näin kaupassa fileet.

      Poista
  5. No nyt on oikeaa jouluruokaa. Voittaa sillin ja lohen.

    VastaaPoista