Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Meren liikkeitä - sarja on valmis

Sarjaan tuli neljä osaa, joissa on meren liikkeiden eri vaiheita, nousuvesi korkeimmillaan, laskuvesi ja surffausaallot. Taulut ovat kuvassa hyllyllä, jossa on vaihtuva näyttely viimeisimmistä töistäni.


Tide Times - sarja

Tässä ovat syntyjärjestyksessään:

Rising Tide - Tide Times IHigh Tide - Tide Times IILow Tide - Tide Times IIIWindsurfing - Tide Times IV

Taulut ovat kooltaan 20x20 cm ja materiaalina akryylimaali ja joissain myös silikoniöljy. Idea pyöri päässäni niin kauan, että siitä oli pakko saada maalit kankaille. Lainelautailua ilman tuota purjetta olen harrastanut itsekin, ja tuolla rannalla oli erikoisen hyvät aallot siihen. Vesi on meressä niin kylmää, että märkäpuku oli välttämätön. 

Taideverstas pitää nyt (todennäkäisesti) pienen tauon ja maalaustarvikkeet odottavat leivintuvan "ateljeessani" valmiina kun päähän on taas tullut tarpeeksi ideoita ja ne pyrkivät sieltä väreillä ulos. 

Kuten olen sanonut, en ole minkäänlainen taitelija, mutta jostain syystä luovuus on betonin ohessa nyt pyrkinyt purkautumaan myös maaleilla leikittelyyn. Eläkkeellä olo suo vapauden kokeilla kaikkea uutta. Työ on terapeuttista ja siinä unohtuu kivut ja säryt. Suosittelen.12 kommenttia:

 1. Voi hurja Sinua rohkeaa lainelautailijaa; tässä yksilöllisessä nelikossa näkyy hyvin tuo itse koetun ja sisältäpäin pursuavan tunteen vahva ja kaunis jälki!!

  Tuo viimeinen kappaleesi kuvaa niin tyhjentävästi nykyistä elämänvaihetta, enkä ole ymmärtänyt usein tokaistua: "Mitä ihmettä te teette kaiket päivät?"
  Kun tässä Amigolle, 19-v, kertoilin tekemisistämme ja suunnitelmistamme sekä ihmettelin niitä kuulemma tyhjiä (lue seesteisiä) eläkepäiviä, jolloin keinutaan kiikkustuoleissa vierekkäin, hän katsoi kauniisti ja totesi iloisesti hymyillen:"No, eihän teillä ole niitä kiikkutuolejakaan..."
  Taiteilijalle hatunnostoni ja laadukasta luovaa taukoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Totta on, että muistot tuosta vuodesta, töistä opintovapaalla, ovat hyvin merelliset. Valokuvia katsomalla alkoi ideaa taulusta elää.

   Meillä on keinutuoli, isäni tekemä. Mutta harvoin siihen istahtaa kumpikaan kovin pitkäksi aikaa. Päivät kuluvat ihan muussa.

   Hyviä joulunodotuspäiviä Sinullekin!

   Poista
 2. Hieno sarja! Oot sitten tutustunu mereen vähän syvemminkin kuin vain rannalta katsoen :)
  On hienoa, jos voi purkaa luovuuttaan vaikka ajatteleekin, ettei ole taiteilija... monella se on ihan turhana estona, ja kun sen saa pois tieltä, niin sieltä löytyykin se oikea taiteilija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RH. Todellakin, tuli sen vuoden aikana sekä rannalta katseltua että merellä surffailtua :)

   Tuo taulujen tekeminen on vain siitä kiinni, että hommaa tarvikkeet ja alkaa tehdä. En minäkään aiemmin uskonut moista osaavani mutta ei tarvikaan, teokset ovat omanlaisiaan.

   Poista
 3. Tuli kyllä kiehtova sarja. Ja totta, estot luomiselle ovat useimmiten omassa päässä. Onneksi olet selättänyt estot, sillä käsilä tekeminen ja värien kanssa leikkiminen on niin hyvää terapiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu.
   Omassa päässä todellakin on ainoa este, kun vaan aloittaa niin jotain syntyy. Terapeuttista, todella!

   Poista
 4. Kiehtovia tauluja! Kakkonen on tietenkin suosikkini, siinähän on eniten sinistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissukka. Kakkosessa onkin monta eri sinisen sävyä.

   Poista
 5. Noi on hienoja! Erityisesti ykkönen ja kakkonen kelpais omalleki seinälle :)

  VastaaPoista
 6. Ihania värisävyjä ja sommitelmia. Ottaisin seinälleni.

  VastaaPoista