Sivut

tiistai 3. lokakuuta 2017

Pimeää, sateista


Tämmöistä tänään aamulla:





Mitä pukea päälle ulos lenkille lähtiessä? Asteita on nyt +6 C, tiedote lupaa, että sää tuntuu kuin +1 C. Lisäksi on kaakkoistuulta 7 metriä sekunnissa. Koko päiväksi on luvattu sadetta. Sade ja tuuli tulevat puuskina, tänne sisälle asti kuuluu melkoinen ryöppy ja välillä näkyy kuinka myrsky heittää lehtiä puista ja pyörittää niitä mielensä mukaan. 

Päätän siirtää lenkkeilyn iltapäivään, asteita on silloin luvatu jopa yksi enemmän, sekä mittariin että tuntumaan. Vettäkin sataa vähemmän. Kunpa se vielä toteutuisi. Yleensä olen pitänyt sateessa kulkemisesta, hyvät varusteet (brittiläinen iso ja pitkä sadetakkini) päälle ja sateen ropina on suorastaan meditatiivista. Nyt ei nappaa. 

Mieli on alavireinen, kaipaan valoa ja iloa. Paikkoja särkee, en tiedä mikä on lisännyt särkyjä, sääkö? Onneksi on kirjat, lukeminen vie muihin maailmoihin ja sopii hyvin tähän säähän.


Sunnuntai 1.10.2017 aamulenkiltä

Vielä sunnuntaina oli kaunis ruska näkyvissä (kuva), ei sumua, ei satanut, pilvistä toki mutta luonto toi valoa.




14 kommenttia:

  1. Täällä ainaki on harmautta riittäny, se kääntyy kohta talveks.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa teille tulisi edes kunnon talvi. Täällä ei ole talviakaan enää :(

      Poista
  2. Tämä pimeys on vaikeaa minullekin.
    Mietin tässä sanoja, millä piristäisin sinua. Sade on hyväksi ainakin puutarhalle. Kasvit kestävät kuulemma talven paremmin, kun ovat saaneet syksyllä tarpeeksi vettä.
    Sinnitellään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Risa. Pakkohan se on sinnitellä, ei voi luovuttaakaan.

      Poista
  3. Vaikea näistä keleistä tosiaan on ilonaiheita repiä. Etenkin, kun ollaan ulkoilmaihmisiä molemmat. Ainakaan mua ei nappaa yhtään se perinteinen " ihana käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle juomaan teetä villasukat jalassa.."-klisee. Juueikiitos. Ulos on päästävä. Ja just nyt mua ilahduttaa ostamani uusi vaaleanpunainen (!) sadetakki. Ihan se sellanen perinteinen kumitakki, mutta väri vaan eri. (Keltaista en enää halua, koska siihen liittyy huono muisto lapsuudesta. Olen sen saattanut aiemmin kertoakin, joten pahoittelut jo valmiiksi mahdollisesta toistosta. Mutta oli sellanen tapaus, että olin lähdössä pyörällä kaverilleni ja tarkoitus oli viedä vastaleivottua pullaa viemisiksi. Pakkasin pullat tarakalle ja siihen päälle taittelin keltaisen sadetakin, kun oli ennustettu sadetta. Mutta enhän niitä pullia sitten enää perillä muistanut ennenkuin olin lähdössä takaisin kotiin ja näin, kuinka oravat oli kynsineet (purreet?) mun sadetakin täyteen reikiä, että olivat päässeet pulliin käsiksi. Ensin tietty säikähdin, kun tiesin, että kotona tulee huutia, mutta sitten ajattelin, että jess!, pääsenpä siitä inhoamastani tökerösti itseommellusta takista vihdoin eroon ja saan ehkä uuden. Juu en saanut. Oravanreiät paikattiin isolla ja rumalla ja näkyvällä paikalla, joka teki takista vielä entistäkin ikävämmän.

    Piristikö tää yhtään :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se hymyilytti, vaikka vähän säälitti pikku-Annukka. Kiitos!

      Minulla on sellainen Britanniassa asuessani hankkimani nilkkoihin asti ulottuva sadetakki, huppu ja kangasvuori, se hengittää paremmin kuin nämä Rukan takit. Tykkään kävellä siinä saappaat jalassa ja kastella kun vesi valuu takkia pitkin maahan.

      Totta puhut, kun on tottunut, niin se päivittäinen ulkoilu on saatava, vaikka lyhyempikin. Sen jälkeen voi sitten lukea.

      Poista
  4. Samanlaista keliä täälläkin, aikamoista meteliä tuuli ja sade pitävät ikkunan takana.
    Tunti kerrallaan, päivä kerrallaan, paljon päiväunia ja huilia!
    Toivottavasti pääset iltapäivällä ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tosiaan mennään tunti kerrallaan, Susu.
      Sadevaatteet on valmiina puettavaksi, lupasin itselleni kävelyn jälkeen päiväkahvit.

      Poista
  5. Briteissä taidetaan osata tuo sadepukeutuminen :) niillä on ehkä kokemusta. Oon kans ennen tykänny ulkoilla sateessa, mutta jos liikkuu enempi ja hikoilee, eikä kosteus pääse haihtumaan niin on vähän ajan päästä ihan yhtä märät kamppeet kuin ilman sadevaatteita. Vanhemmiten oon tullu vähän liian mukavuudenhaluiseksi...

    Tuo kuva on tosi upea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä tosiaan oli rannikolla yksi kauppa, jossa kymmeniä metrejä hienoja sadevaatteita. Takki on hyvä, mutta eihän sillä pitkään voi kävellä, kun tulee hiki. Saappaat on painavat myös. Mutta edes pieni happihörppäys.

      Otin puhelimella kuvia ja kun se ei ole kovin tarkka, niin ovat kuin vesivärimaalauksia.

      Poista
  6. Kaunis luontokuva; vilja taitaa sielläkin olla puimatta!?
    Kaiketi tämä sisälläolokin apeuksineen aiheuttaa sen, että on tilaa herkemmin rekisteröidä kaikki kropan viestit, tiedä häntä... Alkaa kyllä olla huumori kohta kovalla koetuksella, mutta onneksi uutuuskirjoja pamahti vino pino tyrkylle. Lukuhetkiä & taistelumieltä & tuulta päin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Takkutukka. Eiköhän tästä syksystä selviydytä kuten aina ennenkin. Joskus ottaa tiukemmin vastaan.

      Osa pelloista näyttää olevan vesisateiden armoilla, osa jo puinnissa, lenkkipolkuni, yksi niistä, kulkee maalaistalon puimalan ohi. Kova hurina kuuluu.

      Kirjoja todellakin tupsahti kaksi kassillista, joten nautitaan niistä. Hyvää loppuviikkoa!

      Poista
  7. Hieno kuva! Tänä vuonna on ollut kaunis ruska. Myöhään on menneet puinnit vai oonko siinäkin jo tipahtanut kärryiltä? Ennen puitiin elokuussa.

    Matalapaineinen sää lisää nivelkipuja. Tutkittu juttu, mutta mihin perustuu, sitä en tiedä.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruska on kaunista, nuo viime päivien sateet on vähän riepoteleet puita kylläkin.

      Kyllä tuo paikallinen viljelijä totesi, että osa jää peltoon kun kun on liian märkää, sekä vilja että maa koneelle.

      Aivan selvästi kivut on pahempia näillä säillä.

      Poista